Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
Devir cahiliye devri. İnsanlık tarihi saadet çağının doğum sancısını çekmekte, Hira'daki kutlu müjdeye iki yıl var. Kabe civarında her sene kurulan Ukaz panayırının en hareketli günleri.

Kalabalıkların herc ü merc olduğu, sesin sesi böldüğü bir anda, bir ses yankılanıyor kulaklarda; ve hayat duruyor, yığınlar hep o sese kulak veriyor. Kuss b. Saide'dir konuşan; hani şu yaşlı şair... Yüksekçe bir eyvandan hüzünlü bir ses:

"İnsanlar!.. Geliniz, dinleyiniz, belleyiniz, ibret alınız: Yaşayan ölür, ölen fena bulur. Olacak neyse olur.

Yağmur yağar, otlar biter, çocuklar doğar, annelerinin ve babalarının yerlerini alır. Derken hepsi ölür gider; hadiselerin ardı arası kesilmez; hepsi birbirini kovalar.

Kulak tutunuz, dikkat kesiliniz:

Gökte haber, yerde ibret alınacak şeyler var. Yeryüzü bir büyük divan; gökyüzü bir yüksek tavan. Yıldızlar yürür, denizler durur. Gelen kalmaz; giden gelmez. Acaba vardıkları yerden hoşnud olup da mı kalmadalar; yoksa orada kalıp uykuya mı dalıveriyorlar?!..

Yemin ederim, yemin ederim, Allah katında bir din vardır ki, şimdi içinde bulunduğumuz dinden daha sevgilidir. Ve Allah'ın gelecek bir peygamberi vardır ki, gelmesi pek yakındır; hatta gölgesi başımızın üstüne geldi bile...

İnsanlar!

Hani ya babalar, dedeler, atalar!.. Nerede soy sop!.. Hani o süslü saraylar ve mermer binalar yükselten Ad ve Semud kavimleri?!.. Hani ya dünya varlığıyla gururlanıp da kavmine "Ben sizin en büyük ilahınız değil miyim?" diyen Firavun ile Nemrut!.. Onlar ki zenginlikçe, kuvvet ve kudretçe sizden çok daha üstün idiler. Ne oldular?!.. Kara toprak onları değirmeninde öğüttü, toz edip savurdu. Kemikleri bile çürüyüp dağıldı; evleri yıkılıp ıssız kaldı, yurtlarını şimdi avare köpekler şenlendiriyor. Sakın onlar gibi gaflete düşmeyin; onların yolundan gitmeyin..

İnsanlar!..

Her şey fanidir; bakî olan ancak Allah'tır, ki O birdir, ortağı ve benzeri yoktur. İbadet edilecek ancak O'dur. Evvel geçip gidenlerde ibret alınacak çok şeyler var. Ölüm bir ırmaktır; girecek yerleri çok ama çıkacak yeri yoktur.

Büyük küçük hep göçüp gidiyor, giden geri gelmiyor. Kesinlikle biliyorum ki herkese olan size de, bana da olacaktır."

iskender pala

Bir_Katre

RAHMETLE ANIYORUZ DEĞERLİ KARDEŞİM

Aldığı Beğeniler
50
Takım
Galatasaray
Büyük küçük hep göçüp gidiyor, giden geri gelmiyor. Kesinlikle biliyorum ki herkese olan size de, bana da olacaktır."

Allah razı olsun Melek kardeşim ellerine ve yüreğine sağlık....

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
Her şey fanidir; bakî olan ancak Allah'tır, ki O birdir, ortağı ve benzeri yoktur. İbadet edilecek ancak O'dur. Evvel geçip gidenlerde ibret alınacak çok şeyler var. Ölüm bir ırmaktır; girecek yerleri çok ama çıkacak yeri yoktur.

Rabbim Muhemmed ümmetine hayırlı ölümler nasib etsin inşaAllah..

sürmeli

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
26
Takım
Diğer
İnsanlar!..

Sağol meleğim güzel anlamlı paylaşımdı sağol canım sağol... :(

eslem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
İskender Pala Allah razı olsun bana edebi edebiyatını sevdiren İnsan.. Bir kere seminerin de bulundum kendisinin ısınamadığım edebiyata sayesin de için de bulduk.. Bu yazısı da diğer yazıları gibi çok güzel.. Allah razı olsun MeLek kardeşim..

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Hani ya babalar, dedeler, atalar!.. Nerede soy sop!.. Hani o süslü saraylar ve mermer binalar yükselten Ad ve Semud kavimleri?!.. Hani ya dünya varlığıyla gururlanıp da kavmine "Ben sizin en büyük ilahınız değil miyim?" diyen Firavun ile Nemrut!.. Onlar ki zenginlikçe, kuvvet ve kudretçe sizden çok daha üstün idiler. Ne oldular?!.. Kara toprak onları değirmeninde öğüttü, toz edip savurdu. Kemikleri bile çürüyüp dağıldı; evleri yıkılıp ıssız kaldı, yurtlarını şimdi avare köpekler şenlendiriyor. Sakın onlar gibi gaflete düşmeyin; onların yolundan gitmeyin..

tek kelime ile harika

RABBİM iskender abiden ve senden razı olsun ablam...

MEVLAM bizleri ibret alıp,hayatlarının tüm anlarını hayır la yad etmeye çalışan takva sahibi muminlerden eylesin...

zübeyde

abim seni cok özledim:(

Aldığı Beğeniler
4
Takım
Galatasaray
Ölüm bir ırmaktır; girecek yerleri çok ama çıkacak yeri yoktur.

allah razı olsun

MuhacirEnsar

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
40
Takım
Fenerbahçe
ORiJiNAL YAZARI : rumeysa

Rabbim Muhemmed ümmetine hayırlı ölümler nasib etsin inşaAllah..

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
Allah sızlerden de ebeden razı olsun...ıskender palanın yuregıne ve kalemıne saglık

DuaM

cici anne :)

Aldığı Beğeniler
10
Takım
Galatasaray
Ölüm bir ırmaktır; girecek yerleri çok ama çıkacak yeri yoktur.

Bu söz bir çok şeye yeter galiba...

Üst Alt