Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

eslem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Gençlik
Mustafa ÜFTADEOĞLU

Gençlik; Ömrün baharıdır, yaratılış a acının en müstesna meyvesidir, günün en kemâlde demidir, hayatın kayna ıdır; dinçli in ve sıhhatin mümessilidir; güzelli in aslıdır. Bizim malımız olmadı ı gibi elimizde de devamlı kalacak de ildir. Her fanî gibi kaybolup gidecektir. Bununla bir bakisini kazanmak mümkündür. Niçin verilmiştir? Bu halledilirse onun mahiyeti kavranmış, iyiye, güzele kanalize edilmiş olur. Hayata geliş nasıl onu vereni tanımak ve ona kulluksa bu da öyle. Onu, Onun rızası dairesinde kullanma ebedili i kazanma...

Bu gayeyi iyi tanımadı ından gencimiz başka davalar, gayeler peşindedir. Çöldekilerin serapların peşinde koşusuna benzer hali. Lezzet diye tattı ı nesnelerle hüzün ve gam yudumlar. Boş ve ham hayallerin esiridir. Bütün bu şeyler onu per-perişan eder. Bir lezzetinde binlerce elem izi vardır. Lezzetleri, elemlerini karşılayamaz.

Asıl muhabbet sahibini bulamadı ından fanî ve fena mahbublara kapılmıştır. Bundan dolayı kalb derbeder, gönül perişan, ruh yorgun düşer. Doymaz gencimiz, bunlar kalbin alakasına de er şeyler de ildir. Kıskançlık, ayrılık, mukabelesizlik gibi elemlerle devamlı rahatsızdır. Taze, genç, berrak gönlüyle, bütün duygularıyla yaratıcısını sevmesi icâp eder. Onun muhabbetiyle di erlerini de sevebilir.

Yaratılmışı hoş gördük Yaratandan ötürü.

Daha nice bilemedi imiz dertlerle malûl olan gencimizi, eli hikmetli, gönlü şefkatli lokmanlar tedavi edecektir. Ona gölgelerin asıllarını o bildirecektir.

Elemsiz bir lezzet, kedersiz bir sevinci; hakiki zevk ve saadeti tanıtacaktır. O zaman Musab gibi gayesi u runda canını verecek elem duymayacaktır. Cenazesini semâ ehli yıkayacak, başına onlar taç giydirecektir. Hergün yüce ufka ulaşmanın şuurunu duyacak, gayelerin gayesi hedefi olacaktır.

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Delilere Mektuplar

Mustafa Haşim

Bir yanlış tüm dogruları götürebilir! Bir dogru da tüm yanlışları...

Sana mektup yazmak için çalışma masama geçti imde aklıma ne geliyor biliyor musun? "İyi ki" diyorum, "iyi ki yazıyorum bu mektupları!" Çünkü bu mektupları önce kendime yazıyorum ben. Sana yazarken kendimle konuşuyorum. Sana yazmasaydım, mektuplarımda bahsetti im can sıkıcı durumları, mutluluk verici gerçekleri ve apaçık hakikatleri belki de ben de umursamamaya ve unutmaya başlayacaktım. Ben de karıştıracaktım belki ak ile karayı. Çünkü "kirli beyaz"lar o kadar ço aldı ki ... ve o kadar çok ki siyahı parlatıp, "beyaz" diye satanlar... Korkarım bu gidişle aydınlıkla karanlı ın farkı olmadı ını söyleyenler bile çıkacak ortaya. Tamam, her şey "siyah veya beyaz" olarak tanımlanamaz, "gri" de vardır renkler arasında. Ama gri, siyah ve beyazın karışımıdır ve aslî bir renk de ildir. Yani sonradan ortaya çıkmış olan griyi do ru tanımak için, siyah ve beyazın öz halini bilmek zorundayız.
Gel sana daha açık söyleyeyim derdimi. Demek istiyorum ki iyi ile kötüyü biribirine karıştırmamak gerek. Yani görüntüyü bulandıracak şeylerden kaçınmak gerek. Elbette ki iyilikle kötülük hayatın içinde ço u zaman birbirleriyle iç içe geçmiş olurlar, hatta biribirilerine karışmış da olabilirler. Ama biz, her şeye ra men, iyilikle kötülü ü ayrı ayrı bilmek ve tanımak zorundayız ki bu karışıklık yüzünden iyili i kötülü ün içinde kaybetmeyelim, do ruya yanlışı bulaştırmayalım...
Bazen temiz bir suya düşen bir damla pis su, o suyun içinde eriyip gider. Ne suyun tadını de iştirir, ne kokusunu ne de temizli ini. "Keşke hiç bulaşmasaydı" deriz ama, biliriz ki bu suyu kullanmakta bir mahzur yoktur. Ama bazen... Bazen temiz bir suya düşen bir damla pis su, o suyu tamamen kirletir, içilmez veya zararlı hale sokar. Tüm suyu dökmek gerekir. Hiç acımadan ters çeviririz kovayı. Denizi bile bir süreli ine sileriz defterden, tehlikeli bir maddeyle kirlenmişse e er. İşte böyle... Bazı şeylerin zerresi bile tehlikelidir. Katlanılmaz. Ben böyle şeylere "tüm do ruları götüren yanlış" diyorum. Evet! Bazı yanlışlar, ancak dört kişi olduklarında bir do ruya güç yetirebiliyorlar. Ama bazı yanlışlar, bir çuval inciri berbat edecek şekilde yaratılmışlardır. Bir yanlış bazen bin do ruyu götürür. O halde bu tehlikeli yanlışları iyi tanımak ve vebadan kaçar gibi kaçmak zorundayız onlardan.
Hayatta buna benzer şeyler çoktur. Bir virüs, bir kıvılcım, bir söz kimi zaman...
Bir yanlış... ve bu yanlışın götürdü ü bin do ru, bin iyi, bin güzellik...
Ben sana hayattaki her şeyi götüren, daha do rusu gerçek hayatı "yok eden" bir yanlıştan bahsedece im. Bütün denizleri kirleten bir damladan, bütün ormanları kül eden bir kıvılcımdan ve bütün dirileri öldüren bir virüsten bahsedece im sana.
Biliyorsun, "gerçek hayat", ahiret hayatıdır.
Biliyorsun, herşeyin sahibi Allah'tır.
Biliyorsun, O'na hesap verecegiz.
Biliyorsun, birgün ölece iz...
Bize verilen bu aklı nasıl kullandı ımız sorulacak. Bize verilen gözlerle, kulaklarla beyinlerle ve kalplerle kâinat kitabını okuyup gerçekleri ö renmediysek, cevap veremeyece iz. Hele o kitabı okuyup da gerçekleri ö rendikten sonra, yalan yanlış işler peşinde koştuysak, hiç cevap veremeyece iz.
Ama Rahmeti sonsuz olan Rabbimiz, affetmeyi sever...
Bütün bu aptallıklarımızı, cahilliklerimizi ve hatta zalimliklerimizi bile affedebilir.
Yani O'nun bir kararıyla, tüm yanlışlarımız silinebilir. O'nun affını getirecek bir iyili imiz, bir tövbemiz yada bir tek duamız bile bütün yanlışlarımızı götürebilir. Düşünebiliyor musun? Bütün denizleri kirletsek bile, O'ndan gelen bir rahmet damlasıyla her şey pırıl pırıl olabilir.
Ama bir yanlış var ki... O, o yanlışı asla affetmeyece ini açıkça haber vermiştir bize. "Ey insanlar! Bu yanlış tüm do rularınızı götürür! Sakın bu yanlışa düşmeyin! Benim affetmeyece im bu yanlıştan sakının ey insanlar!" demiştir Yüce Yaratıcımız.
Bu yanlış "şirk"tir.
Yani "Allah'a ortak kabul etmek".
Yani "Allah'tan başka şeyleri de ilah gibi yüceltip, Allah'la bir tutmak".
Yani "Sadece Allah için yapılması gereken ibadetleri ve kayıtsız şartsız itaati, başka şeyler için de yapmak".
"Şirk" budur işte. Zerresi bile tehlikedir. Onun bir damlası, hayat denizini çöle dönüştürür. Onun bir parçası, bütün iyilikleri yok eder. Çünkü "şirk", bütün iyilikleri var eden Yüce Allah'ı tanımamak ve O'na isyan etmektir.
Bü yüzden, kâfirler ne kadar iyilik yaparlarsa yapsınlar, Cennet'e giremezler. İnançlarına bulaştırdıkları virüs, sahip oldukları iyilikleri de hastalıklı hale getirmiştir.
Bu öldürücü virüsün, bu yakıcı kıvılcımın, bu zehirleyici damlanın, dünya ve ahiret hayatımızı mahvetmemesi için dâima teyakkuzda olmalıyız. Kitap'ta her şey apaçık söylenmiş:
"İnkâr edenlerin ve Allah yolundan alıkoyanların işlerini Allah boşa çıkarır. İman edip iyi işler yapanların ve Rableri tarafından bir gerçek olarak Muhammed'e indirilen kitaba inananların kötülüklerini Allah örter ve durumlarını düzeltir." (Muhammed Sûresi, 1.-3. Ayetler) "İşte bu, Allah'ın do ru yoludur. Kullarından diledi ini o do ru yola iletir. E er onlar Allah'a ortak koşsalardı, yaptıkları bütün amelleri boşa giderdi." (En'am Sûresi, 88. Ayet) "Şüphesiz Allah kendisine ortak koşulmasını ba ışlamaz. Bunun dışında diledi ini ba ışlar. Allah'a ortak koşan, muhakkak ki, derin bir sapıklı a düşmüştür." (Nîsa Sûresi, 116. Ayet)
Allah'a emanet ol!

zeyno

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
Yazılar çok güzeldi.Gönderiler için teşekkür ederim. :)

eslem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Allah razı olsun fzehra ablam yazıya katkılarından dolayı çok güzel bir yazı sa olasın..

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Ellerinize saglık..

Gençlikte aynı ömür gibi, tükenen ve hesap olunacagımız nimetlerden biri...

Rabbim gençligimizi makbul kılar İnşeallah..

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Orjinal Yazarı eslem
Allah razı olsun fzehra ablam yazıya katkılarından dolayı çok güzel bir yazı sa olasın..

sizdende ALLAH CC razi olsun kardeşiim

Üst Alt