Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

LAZOĞLU

LAZOĞLU

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Trabzonspor
’kıyamet günü kul (hesap vermek üzere huzur-u ilahiye) getirilir.
--kıyametin yaklaşmasına doğru.okur-yazar çoğalır. (müslim,Ahmed bin hanbel; son zamanlarla ilgili hadisler, sayfa 98, ramuz-el ehadis)
---------------unesconun 2003 yılında yayınlanan raporuna göre, dünya nüfusunun %84’ü okur-yazar konumundadır. dünyevi konularda her türlü kitabı okuyoruz. hayal ürünü olan romanlar. şeytanın okuma kitabı olan şiir kitabları. dünyevi ilimlere dair ne varsa, hepsini okuyoruz. ama dini hükümler hiç duymak istemediğimiz konular olduğundan dini kitablar okumak istemiyoruz.

--şu hadiseler meydana gelmedikçe kıyamet kopmayacaktır.zaman kısalacak ve vasıtalarla mesafeler kısalacak. (buhari,fiten,sayfa 25; Ahmed bin hanbel,müsned, 2/313)

zaman kısalacak, vasıtalarla mesafeler kısalacak. eskiden 90 kilometrelik mesafe üç günde aşılırmış. doksan kilometrelik mesafedeki bir yere 3 günde varılırmış. şimdi saatte 220-240 kilometre hız yapan aRabalar, daha hızlı aRabalar. trenler var. 5-6 saatte 500-600 kilometre öteye gidebiliyoruz. tabi bir de ulaşım araçlarının en gelişmişi olan uçaklar. dünyanın bir ucundan diğer ucuna bile kısa bir zamanda gidebiliyoruz. eskiden 90 kilometrelik mesafe 3 günde alınırken, günümüzde dünyanın bir ucundan öbür ucuna gitmek bile 3 gün sürmüyor.

--bineğine binmiş olan kimse, ırak ile mekke arasında yolu şaşırma kaygısından başka hiçbir korku taşımadan seyahat etmedikçe kıyamet kopmaz. (müntehab-ı kenzu’l-ummal,2/370/371)

sürekli yaşadığımız bir yerdeki adrese bile giderken, adres soruyoruz. ama istediğimiz zaman bu ülkenin her yerine gidebiliyoruz, hatta yurt dışına bile çıkabiliyoruz. yaşadığımız yerlerdeki adresleri bilemiyoruz, bilmediğimz yerlerdeki adresleri nasıl bilebiliriz.

--onun zamanında develere gerek kalmaz. (geleceğin tarihi, sayfa 183)

eskiden ulaşım eşeklerle, atlarla, develerle yapılırmış. eskiler yaşamıyormuş değil mi? hem hayvanlar aRabaların arkasından nal topluyor. hem araçlar, uçaklar kadar konforlu değiller. hem ata, deveye eşeğe binsek gülerler bizlere. nerden çıktı bu deli diye.

--Ebu sa’id ve Ebu hureyre Radıyallahu Anhüma anlatıyorlar:
‘’Resulullah Aleyhisselatu Vesselam buyurdular ki: ‘’kıyamet günü kul (hesap vermek üzere huzur-u ilahiye) getirilir.ALLAHU TAALA hazretleri:
‘’ben sana kulak,göz, mal ve evlat vermedim mi? sana hayvanları ve ekimi musahhar kılmadım mı? seni bunlara baş olmak,onlardan istifade etmek üzere serbest bırakmadım mı? acaba,benimle bugünkü şu karşılaşmanı hiç düşündün mü?’’diye soracak.kul da: ‘’hayır’’diyecek.ALLAHU TAALA hazretleri: ‘’öyleyse bugün ben de seni unutacağım, tıpkı senin (dünyada) beni unuttuğun gibi!’’ buyuracak.’’
(imam tirmizi)
kutub-i sitte

topraktan kopmuşuz artık. sadece dünyaya ve rahata önem veriyoruz. her şeyin iyisini istiyoruz. rahat edebilmek için. hep bana, hep bana diyoruz. aRabamız olsa, daha lüksünü, daha konforlusunu istiyoruz.

LAZOĞLU

LAZOĞLU

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Trabzonspor
Fotoğraf çekmek câiz midir? Bu fotoğrafları namaz kılınan odada asılı bulundurmak namaza mani midir? Böyle odada kılınan namaz sahih olur mu?? Fotoğrafı ikiye ayırmak gerek. Canlıya âit fotoğraflar cansıza âit fotoğraflar. Canlıya âit fotoğraflar ya yaşayacak şekilde boy resmi olur yahut da yaşamayacak şekilde yarım resim olur. Yaşamayacak şekilde yarım yahut da bakınca seçilemeyecek kadar küçük olursa mahzur yoktur denebilir. Ancak boy resim ve fotoğraflarına (bir ihtiyaç olmaksızın) cevaz verilmemiştir. Cansıza âit resimlere yâni manzaralara gelince bunun câiz olduğu kesindir. Çiçek göl ve orman manzaraları gibi görüntüler çekilebilir evlerin belli yerlerine asılıp ilâhî kudret takdirle seyredilebilir. Canlıya âit boy resimlerini (insan hayvan ve diğer canlı varlıklar gibi odanın duvarına asıp bakınca tümüyle görünür halde bırakmak bu odada namaz kılmayı mekruh hale getirmek demektir. Bu itibarla duvarlarında canlılara âit boy resimleri bulunan odada kılınan namaz mekruh olur. Resimler kıble cihetinde ise mekruhluk şiddetlenir yanda ise azalır arkada ise daha da azalmış sayılır. Böyle resimler ya indirilmeli yahut da üzeri örtülerek namaza durulmalıdır. Boy resimlerini kapalı bir yerde tutmak ancak gerektiğinde görülecek halde muhafaza etmekte beis yoktur. Kâğıt paralarla nüfus cüzdanlarındaki vesikalık resimler de câizdir. Bunlar canlandığı farzedildiğinde yaşamayacak derecede küçük ve yarım olan resimlerdir. Ayrıca bazı müseccel şahısları tanımak için çekilen zaruri boy resimleri için de ruhsat vardır. Bunlar ihtiyaç resimleridir. Hırsızlar diğer suçlular ancak bunlarla kolayca adaletin pençesine teslim edilebilmektedir. Bugünkü resimlerin mühtehcen olmayanları tapılmak için çekilmediğinden tapılmak için yapılan resimler cümlesinden sayılmayabilirler. Müstehcen resimlerin her türlüsü ise ahlâka insanlığa ve İslâm?a aykırıdır. Kaynaklarıyla İslâm Fıkhında geniş bilgi vardır. ....

LAZOĞLU

LAZOĞLU

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Trabzonspor

":gulver::gulver:Ağlarsa ANAM Ağlar; Anlarsa da MEVLAM Anlar.." :gul::gul:

121680vp9.jpg

nereden geldim?
zahiren ademden
hakikatte ise
ilmi ilahiden
dairei kudret olan alemi
şehadete geldim
nereye gidiyorum?
kabre
haşre
cennete veya cehenneme
ne için geldim?
bin bir ismi ilahinin keşfi için

LAZOĞLU

LAZOĞLU

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Trabzonspor
Öfkeli Dolunayda Kurulan Sensizliğim

ruhum.gif

Hüznümün şiirini bir türlü yazamadım
Kalbime yumruk yumruk vurulan sensizliğim
Alnımın yazısını ne yapsam bozamadım

Baskın yemiş nice avare kuşlar peşimde
Delişmen rüzgârlarla savrulan sensizliğim
Sanki çöldeyim ağır korkular yüreğimde
Yeniden yanışlarla kavrulan sensizliğim

Sensiz gecemde sayısız yıldızdasın şimdi
Öfkeli dolunayda kurulan sensizliğim
Ya çık gel ya resmini gönder yeter bana
Kader diye alnıma vurulan sensizliği

LAZOĞLU

LAZOĞLU

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Trabzonspor
Çocuk Kalbi

pp7476.jpg

Streetchildworkercryingafterhiseggsbroken.jpg

child_labour.jpg

2186423086_2581dde8f1.jpg

calisan_cocuk.jpg

Çocuklar inanın inanın çocuklar
Güzel günler göreceğiz güneşli günler
Motorları maviliklere süreceğiz
Güzel günler göreceğiz güneşli günler"

LAZOĞLU

LAZOĞLU

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Trabzonspor
hrnunl_islamcokguzel.gif

Dile Gül Koymak

Konuşmasından anlaşılır insan ‘Güzel konuşmasından’
Kalpten kalbe yol vardır derler. Bunu biraz daha değiştirerek söylersek:

Dilden kalbe yol vardır

Gönlü yumuşak insanların konuşmaları da yumuşak ve ılımlıdır.
Onlar asla kalp kırmaz. Çünkü bir mihenk vardır gönülde;
sözünü önce ölçer biçer sonra muhatabına sunar.
En öfkeli olduğumuz anlarda bile yüreğimizdeki karanlığı
gündüz aydınlığına çevirir güzel bir söz.

Söz ola kese savaşı, Söz ola kestire başı
Söz ola ahulu aşı, Yağ ile bal ede bir söz.

Katı kalpli insanlar ise, bu mihengi yitirmiştir.
Olur olmaz yerde kelâm eder, ya baş kırar, ya da göz çıkarır.
Bak bu hususta Hz. Ömer ne diyor:

Ey Kâbe! Seni bin sefer yıksam yine yapabilirim. Ama kırık bir kalbi asla!

İşte dost!
Tatlı dil ve acı dil arasındaki fark, cennet ile cehennem arasındaki fark gibidir.
Sen diline ister gül koy, istersen bal ve gönüllere cennet asa bir iklim ör.
İstersen kor koy, başkalarını alev alev yak.

Tercih senin..

Selam ve Duâ ile..

LAZOĞLU

LAZOĞLU

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Trabzonspor
' Ol der ve olur! '...Sözün bittiği yerdir ve kalemler durur.
Aza...metinin tescilidir, satırlar kırılır, dökülür...

Kun...Sözün başladığı yerdir! Kalbimden geçenlerin kağıda vurduğu, kalemimin lafzın haykırışa başladığı yerdir.
' Ol der ve olur! ' ya her şey...Kelamıma 'ol' dediği yerdir...

Bütün yasakların yasak olduğu, lafzının kelimelere büründüğü, her şeyin O'nun olduğu yerdir Kun! 'Olma'nın sorumluluğunu taşımaya başladığım an...Var oluşumun sebeb-i ziyaretini tefekkür ettiğim zamandır...Ve uçsuz
bucaksız düşüncelerimi dizginleyemeye çalıştığım, gözümün yaşını kelamımla sildiğim, semanın güzelliğinde O'nu fark
edip de korkumu dindirdiğim yerdir Kun

' Ol der ve olur! ' ya, gem vurulamayan hissiyatın yaratılışı da vuku bulur!
Kun...O'nun 'ol' busesi...Hazin namelerini
arza indirdiği vakit yaşlarımla yanaklarımdan öptüğü busesi...Benim yerimdir...Evvelim, ahirim, ezelim, ebedimdir.

Kun fe yekun!... ' Ol der ve olur! '...Sözün bittiği yerdir ve kalemler durur. Azametinin tescilidir, satırlar kırılır, dökülür... Kun...Sözün başladığı yerdir! Kalbimden geçenlerin kağıda vurduğu, kalemimin lafzın haykırışa başladığı yerdir. ' Ol der ve... olur! ' ya her şey...Kelamıma 'ol' dediği yerdir... Bütün yasakların yasak olduğu, lafzının kelimelere büründüğü, her şeyin O'nun olduğu yerdir Kun! 'Olma'nın sorumluluğunu taşımaya başladığım an...Var oluşumun sebeb-i ziyaretini tefekkür ettiğim zamandır...Ve uçsuz bucaksız düşüncelerimi dizginleyemeye çalıştığım, gözümün yaşını kelamımla sildiğim, semanın güzelliğinde O'nu fark edip de korkumu dindirdiğim yerdir Kun ' Ol der ve olur! ' ya, gem vurulamayan hissiyatın yaratılışı da vuku bulur! Kun...O'nun 'ol' busesi...Hazin namelerini arza indirdiği vakit yaşlarımla yanaklarımdan öptüğü busesi...Benim yerimdir...Evvelim, ahirim, ezelim, ebedimdir... Kun!... MÂ/ŞuK

*zehra*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
38
Takım
Diğer
hepsi birbirinden güzel lazi valla nediim gönlüne yüreğine eline emeğine sağlık :boshayaller:

LAZOĞLU

LAZOĞLU

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Trabzonspor
0jne1my2hd3tr8lj.gif

Elin elime değmeden avuçlarımı terleten
sıcaklığını taa içimde hissetmek.
Seninle olmanın en kötü yanı ne biliyor musun?

her konuşmamızda bos yere saatlerce havadan sudan söz etmek.
Seninle olmanın en heyecanlı yanı ne biliyor musun?
Aynı şeyleri seninle aynı anda
düşünmek birlikte ağlamak gülmek.
Ve buradayken bile seni çılgınca özlemek.
Seninle olmanın en acı yanı ne biliyor musun?
Seni hiç tanımadığım bir sürü insanlarla paylaşmak.
Senin yanında olan seninle
konuşan herkesi çocukça kıskanmak.
Seninle olmanın en mutlu yani ne biliyor musun?
Tanıdık birileriyle karşılaşma tedirginliği
ile yollarda yürümek yan yana...
Elimdeki şemsiyeye inat yağmurda ıslanmak birlikte.
Elimde kır çiçegiyle seni beklemek...
Ayni mekanlarda aynı yiyecekleri yemek.
Seninle olmanın en romantik yanı ne biliyor musun?
Sensiz gecelerde sana söyleyemediklerimi yıldızlara aya anlatmak...
Okuduğum kitabın sayfalarında dinlediğim şarkıların türkülerin
şiirlerin her mısrasında seni bulmak.
Seninle olmanın en zor yanı ne biliyor musun?
Seni kaybetme korkusuyla hayatta ilk kez tattığım
o tarifsiz duygularımı umut denizinin ortasında
küreksiz bir sandala hapsetmek...
Sevgili yerine yıllarca dost kalmayı başarmak.
Yalın ayak yürümek bıçağın en keskin yerinde.
Kanadıkça tuz yerine göz yaslarımı basmak yüreğime.
Seninle olmanın tek yan etkisi ne biliyor musun?
Nereden bileceksin?
Sen benimle hiç olmadın ki.
Olsaydın avuçlarım terlemezdi...
Isırmazdım dilimin ucunu...
Özlemezdim seni yanımdayken...
Kıskanmazdım.
Korkmazdım yollarda yürümekten.
Islanmazdım yağmurlarda...
Yıldızlara aya dert yanmaz
böyle her şarkıda sarhoş olmazdım.
Korkmazdım seni kaybetmekten
ayaklarım kan revan atlardım sandaldan denize...
Ve her kulaçta
haykırırdım seni Ama sen hiç benimle olmadın ki...
YA AKLIN BAŞKA YERLERDEYDİ YA
YÜREĞİN...

Üst Alt