Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Bir_Katre

RAHMETLE ANIYORUZ DEĞERLİ KARDEŞİM

Aldığı Beğeniler
50
Takım
Galatasaray
Bir medresede iki talebe varmış. Medreseyi bitirdikten sonra kalb ilimlerinide öğrenmek için bir mürşid-i kamil bulmaya karar vermişler. Yola çıkıp, diyar diyar dolaşalım, kendimize bir mürşid-i kamil bulalım demişler. İlim tamam, tasavvuftan da nasibimizi alalım demişler. Birgün bir yere geliyorlar, esmer bir zat, ayakları çıplak, dikenler üzerinde yürüyor, ona soralım demişler. Diyorlar ki biz bir mürşidi kamil arıyoruz, buralarda varmıdır diyorlar. Hayırlı olsun diyor. etrafı koklayayım, nerde varsa söylerim diyor.

Şarka dönüyor kokuluyor, garba dönüyor kokluyor, cenuba dönüyor kokluyor& Diyor ki, evlatlarım maalesef bulamadım. Sizi irşad edecek kendimden başka kimseyi bulamadım diyor. bu iki arkadaş şaşırmışlar, bu esmer adama, bu sırtında çalı çırpı olan adamamı tabi olacağız diyorlar.. biri içinden peki diyor, diğeri olmaz diyor. Fakat ikisi de tamam kabul diyorlar. Ama biri içinden, biri dışından kabul& Dergaha geliyorlar, içinden tamam diyen inanılmaz derece de bir terakkiye varıyor.

Ötekide yerinde sayıyor. Birgün arkadaşına diyorki, ya kardeşim ne oldu, sen çok ilerledin, ben olduğum yerde sayıyorum. Oda içini temizle diyor. Ben içimden teslim oldum, sende öyle yap. Tövbe-istiğfar ediyor. İlk sohbette, yanındaki arkadaşından on kat daha fazla ilerliyor. Zaten kabiliyeti var, her şeyi mükemmel yalnız her şey peki demsine bağlı. Ama ağız ile değil, kalp ile peki demek lazım. işte bu zat Zengi Ata hazretleri. Çok büyük zatlar yetiştirmiş. göz insanı işte böyle yanıltır.

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
çok güzeldi..ALLAH razi olsun...

MEVLAM gerçek mürşidi kamili bulup,ölene dek onlarla olan muminlerden eylesin cümlemizi...

KanDamLaSi

Ubeyd

Aldığı Beğeniler
64
ORiJiNAL YAZARI : Necmeddin
MEVLAM gerçek mürşidi kamili bulup,ölene dek onlarla olan muminlerden eylesin cümlemizi...

amin amin amin.. insaALLAH...

güzeL bir payLa$imdi Bir_Katre abi.. ALLAHü teaLa razi oLsun, kaLbinizi nur iLe doLdursun insaALLAH...

Zühre

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Nefs karışınca işe göz de yanılıyor gönül de.. Allah razi olsun kardeşim.

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Ama ağız ile değil, kalp ile peki demek lazım

Mürşid-i Kamil bulmak için niyetlerimiz temiz ve halis tutmak lazım çok güzel bir hikaye ile örneklendirilmiş.

Allah razı olsun katre kardeşim güzel bir paylaşim oldu

Sevval

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
ALLAH razı olsun abim çok güzel bi paylaşımdı....

züleyha

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Hiç bir kimseye bir menfaat sağlamayacak olan bu tür ütopyacılık malzemelerini nereden buluyorsunuz inanın aklım almıyor.

Allahu teala hazrerleri Kuranı kerimin bir çok yerinde; Akletmez misiniz, düşünmez misiniz, nede az aklediyorsunuz.... gibi ayetlerle bizi hep akletmeye ve aklımızı vahyin aydınlığına götürmemizi tavsiye ediyor.

Oysa bu kime ait olduğu, olayın kimin başından geçtiği, hangi güvenilir kaynakta yer aldığı belli olmayan bu tür düzmeceleri insanlara dinin gereği imiş gibi lanse etmenizi yadırgıyorum.

İlim, Allahın kendisine vahyettiği elçilerin dışında hiç kimse okumadan sebeplere sarılmadan çalışıp zahmet etmeden elde edememiştir, edemez.

Bu efsanede ise kalp ilimlerinden bahsedilmektedir. Bu ilmin kaynağını vahy ile ispat etmelisiniz. Böyle hayali bir ilim yoktur. Butür ilimlerin kendisinde olduğu iddia edilen zavallılar; adına zikir diye terennüm ettikleri kelimelerin değil anlamlarını teleffuzlzrını bile doğru bilmemektedirler.

Her müslüman bilir ki kalbin işlevi; bilinmeyen, adına manevi ilim adı verilen ve hiç bir tutanağı olmayan safsatalarla meşgul olmak değil, aksine imanla ve tasdikle donatılması gereken bir işleve sahiptir.

Bu konuda estağfirullah kelimesini esteyfirullah yada estevfirullah diyecek kadar zır cahiller maalesef bu ümmetin öncüleri olarak tanıtılmışlardır hep.

Sizin; kendisinden bu bilinmeyen ilmin alınması gerektiğini vurguladığınız kimselerin yüzde doksan dokuzu bu cahil ve sefil insanlardır.

Üstelik bunlar kendi cehaletlerini peygamberinde ümmi olduğunu ve okuma yazma bilmediğini iddia ederek, okuma yazma bilmemenin buna mani olmadığını söylemektedirler.

İlk emri <oku> olan Allah nasıl olur da peygamberliği okuma yazma bilmeyen birine verir.

Bilenlerle bilmeyenlerin asla bir olmadığını söyleyen Allah, bilmeyeni nasıl olupta bilenlere tercih etmiş olacak.!

emmare

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
BU SİTEYİ GERÇEKTEN SEVDİM.. :tongue:

BİÇOK YERDE TASAVVUF DÜŞMANIYLA KARŞILAŞTIM...MUHAKKAK SİZLERDE KARŞILAŞMIŞINIZDIR..ÖLE LAFLAR EDİYOLARKİ ALLAH DOSTLARI HAKKINDA BEN KORKUYORUM...MALUM EVLİYANIN KILICI KININDAN ÇIKMIŞ BEKLER..ONLAR BİŞEY YAPMAZ AMA BAZILARI GELİR KENDİ ÇARPAR O KILICA...BU YÜZDEN HEMEN TERKEDİYORDUM BU SİTELERİ..

BU SİTEDE DAHA HİÇ RASTLAMAMIŞTIM..YUKARDA BİRİ BİŞİLER SÖYLEMİŞ AMA KİMSE MUHATAP ALMAMIŞ GÖRDÜĞÜM KADAR...BU ÇOK HOŞUMA GİTTİ...

AKLINI PUT EDİNENLERİN ALLAH YARDIMCSI OLSUN...NE DİYİM..

Üst Alt