Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
1431. Ebû Hüreyre radıyallahu anhden rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
Kulun Rabbine en yakın olduğu hal secde halidir. İşte bu sebeple secdede çok dua etmeye bakın!
Müslim, Salât 215. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Salât 148; Nesâî, Tatbîk 78
Hadislerden Öğrendiklerimiz
1. Rükû hali, kulun Cenâb-ı Hakka tazimini arzetmesine en uygun durumdur.
2. Secde hali, kulun Rabbine en yakın ve Onun rahmetini kazanmaya en elverişli olduğu zamandır. Bu sebeple secdede yapılan dua ve zikirlerin kabul edilme imkânı daha fazladır.

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
1435. Ebû Zer radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Resûl-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
"Her birinizin her bir eklemi için günde bir sadaka vermesi gerekir. İşte bu sebeple her tesbih bir sadaka, her hamd bir sadaka, her tehlîl (lâ ilâhe illallah demek) bir sadaka, her tekbîr bir sadaka, iyiliği tavsiye etmek sadaka, kötülükten sakındırmak sadakadır. Kuşluk vakti kılınan iki rek`at namaz bunların yerini tutar."
Müslim, Müsâfirîn 84, Zekât 56. Ayrıca bk. Buhârî, Sulh 11, Cihâd 72, 128; Ebû Dâvûd, Tatavvu` 12, Edeb 160
Hadisten Öğrendiklerimiz
1. Sağlık ve âfiyet içinde olmak Allaha şükretmeyi gerektirir. Sadece eklemlerin şükrü, her gün 360 sadaka vermektir.
2. Sübhânallah, elhamdülillâh, Allâhü ekber ve lâ ilâhe illallah zikirlerini birer defa söylemek dört sadaka yerine geçer.

Maximillian

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
Sehl ibni Sa'd (r.a)'dan rivayet edildiğine göre Rasulullah (s.a.v) Ali (r.a)'a şöyle dedi:
Allah'a yemin ederim ki Allah'ın senin aracılığınla bir tek kişiye hidayete eriştirmesi, senin en kıymetli dünya malı olan kırmızı develere sahip olmandan daha hayırlıdır.(Buhari,Fezailu-Ashab,9)

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
Kardeşini bir günahından dolayi ayıplayan kişi, aynı günahı islemedikçe ölmez.

kerems

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Trabzonspor
Allah sizin ne dış görünüşünüze ne de mallarınıza
bakar. O sadece sizin kalplerinize ve amellerinize bakar.

Müslim birr 33, ibn mace zühd 9, Ahmed b. Hanbel 2/285,539

kerems

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Trabzonspor
Gıybet din kardeşini hoşlanmadığı bir şey ile anmandır.
Eğer söylediğin şey onda varsa gıybet ettin;
yoksa o zaman ona iftira ettin demektir.

Müslim birr 70 tirmizi birr 23

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
bi tanede ben ekliyeyim
"Zenginlik mal çokluğuyla değildir. Bilakis zenginlik göz tokluğuyladır."
[BLINK]Hz.Muhammed(s.a.v)[/BLINK]

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
1437. Ebû Mûsâ el-Eşarî radıyallahu anhden rivayet edildiğine göre Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
Rabbini zikredenle etmeyenin farkı, diriyle ölünün farkı gibidir.
Buhârî, Daavât 66
Müslim ise bu hadisi şöyle rivayet etmiştir:
İçinde Allahın anıldığı ev ile Allahın anılmadığı evin farkı, diriyle ölünün farkı gibidir.
Müslim, Müsâfirîn 211
Hadisten Öğrendiklerimiz
1. Allahı anıp zikretmeyen bir kalp ölü bir organ gibidir.
2. Evlerimizi de orada Kuran okuyup namaz kılarak ve Cenâb-ı Hakkı zikrederek şenlendirmeliyiz. Aksi halde, Efendimizin buyurduğu gibi evlerimizin kabristandan farkı kalmaz.

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Herc (fitne) zamaninda ibadet, tipki bana hicret gibidir.
(Müslim, Fiten 1)

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
1438. Ebû Hüreyre radıyallahu anhden rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
Allah Teâlâ şöyle buyuruyor: Ben kulumun beni düşündüğü gibiyim. Beni zikrettiği zaman onunla beraberim. Eğer beni yalnız başına anarsa, ben de onu yalnız anarım. Şayet beni bir toplulukla beraber anarsa, ben de onu daha hayırlı bir topluluk içinde anarım.
Buhârî, Tevhîd 15; Müslim, Zikir 2, 19, 50; Tevbe 1. Ayrıca bk. Tirmizî, Daavât 131; İbni Mâce, Edeb 58
Hadisten Öğrendiklerimiz
1. İnsan Allah Teâlâyı lutuf ve ihsanlarıyla, rahmet ve bağışlarıyla anmalı, Onu öyle bilmeli ve bu nimetleri kendisine de lutfedeceğini ummalıdır. Ben çok günahkârım; beni cehennemine atar ve bana azâb eder diye ümitsizliğe kapılmamalıdır.
2. Ümitsizliğin bir küfür çıkmazı olduğu unutulmamalıdır.
3. Cenâb-ı Hakkı her yerde, her fırsatta, yalnız başına ve diğer insanlarla beraber anıp zikretmelidir.

Üst Alt