Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

mihri-ban

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Bir kimseye bildiği bir konu sorulduğunda cevap vermezse, kıyamet gününde ağzına ateşten bir gem vurulur.

Tirmizî, İlim 3. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, İlim 9; İbni Mâce, Mukaddime 24

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
ecmain....Allah razı olsun..

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki :
Bir müslüman ölür, cenaze namazına Allah'a şirk koşmayan kırk kişi katılırsa, Allah bunların onun hakkındaki şefaatini mutlaka kabul eder.
Müslim, 948

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Nefsimi kudret elinde tutan Zat'a yemin olsun, ya ma'rufu emreder ve münkerden de yasaklarsınız veya Allah'ın katından umumi bir bela göndermesi yakındır.
Tirmizi, 2170

mihri-ban

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Aç'ı doyurun, hastayı ziyaret edin, esirleri hürriyetine kavuşturun.
Ebu Davud, 3105

peri

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
İBADETİ YERİNDE VE ALLAH(C.C)'I SÜREKL TESBİH EDEN DERVİŞİN BİRİ 'GİDİP BİR NAR (RUMMAN) ALIP ALLAH( C.C)'I TESBİH EDEYİM' DER. TAM ÇIKIYORDU Kİ KAPININ HEMEN YANINADAN '' AAAAH'' DİYE BİR SES DUYAR. BİR KAÇ ADIM İLERLEMİŞTİKİ GERİ DÖNER VE '' BENİM KAPIDAN ÇKIŞIMA TEVAFUK EDEN AHININ HİKMETİ NEDİR'' DİYE YERDE UZANMIŞ ADAMA SORAR.

ADAM KENDİNİ BİRAZ TOPARLADIKTAN SONRA

- GÖRDÜĞÜN GİBİ BEN HASTA , YAŞLI VE YOKSUL BİRİYİM. ÖYLE ACI ÇEKTİĞİM GÜNLER OLDU Kİ, ÖYLE AÇGÜNLERİM OLDU Kİ DAYANILMAZ HALE GELDİLER. AMA HİÇBİR ZAMAN RUMMANI RAHMANA TERCİH ETMEDİM...
BU DA GÜNÜN HADİSLERİNE BİR TANE DAHA.KABUL BUYRUN LÜTFEN.

keremm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Galatasaray
ALLAH'IM! Sapıklıktan, küfürden, ve ademoğluna isabet edecek olan fakirlikten sana sığınırım.

( Hadis-i Şerif)

bilmek yada bilmemek

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Canım elinde olan Allaha yemin ederim ki, eğer siz günah işlemeseydiniz, Allah sizi yok eder, yerinize günah işleyip tevbe eden, Allahın da bağışladığı başka bir toplum getirirdi."
Ebû Hureyre radıyallahu anh. Müslim.

Bir kul tekrar tekrar günah işler ve her defasında, "Allahım! Benim günahımı bağışla!" der.
Allah da: "Kulum günah işledi, affedecek, ya da sorumlu tutacak bir Rabbinin bulunduğunu bildi. Haydi istediğini yap! Ben seni bağışladım!" buyurur."
Ebû Hureyre radıyallahu anh. Buhârî.

mabed

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
20
Sakın zanna yer vermeyin. Zira zan, sözlerin en yalanıdır. Tecessüs etmeyin, haber koklamayın, rekabet etmeyin, hasedleşmeyin, birbirinize buğzetmeyin...
Buhari, Edeb 57

Aç'ı doyurun, hastayı ziyaret edin, esirleri hürriyetine kavuşturun.
Ebu Davud, 3105

mabed

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
20

Kime ilme uymayan bir fetva verilmişse, bunun günahı o fetva verene aittir. Kim, bir kardeşine, gerçeğin başka olduğunu bile bile, farklı bir irşadda bulunursa ona ihanet etmiş olur.
Ebu Davud, 3657

Üst Alt