Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Oruç perdedir. Biriniz birgün oruç tutacak olursa kötü söz sarfetmesin, bağırıp çağırmasın. Birisi kendisine yakışıksız laf edecek veya kavga edecek olursa "ben oruçluyum!" desin (ve ona bulaşmasın).
(Müslim, 1161)
Sizlerden birine seytan gelir ve icinizden sorar: "Seni kim yaratti?" "Allah" dersin. "Peki, Allah'i kim yaratti?" der Boyle olunca: "Amentu Billahi ve Resulihi" dersin. O durmaz kacar.
Seytan hortumunu ademoglunun kalbinin ustune koymustur. O kimse Allah'i anarsa, hortumu kalkar, unutursa, kalbi hortumunun icine duser. (O zaman yurek sıkıntısı vaki olur. Bunu zikir giderir.)
Muhakkak ki seytan, insanin kurdudur, koyunun kurdu gibi. Kurdun, suruden ayrilan koyunu yakaladigi gibi, o da cemaatten ayrilani kollar. Cokluk arasinda bulunan Cemaate ve mescide devam edin. (Burnunuzun dogrusuna gitmeyin)
Seytan bir kisiye kast eder, iki kisiye de kast eder. Ama 3 kisi olunca kast edemez. [3 kisi bir cemaattir.Bu sebeple seytan 1 ve 2 kisinin aklini celebilirken 3 kisinin aklini birden celemez, birisini celse bile digerleri hemen onu dogru yola iletir.]
Habaisin (kotuluklerin) hepsi bir odaya konup kapisi kapandi, kilitlendi. Anahtari icki oldu. Kim ki icki icer, o kapiyi acar ve icine duser.
Ravi: Hz. Muammer (r.a.)
Hic suphe yok, deccal cikacaktir. Onun sol gozu kordur. Ve uzerinde beyaz bir ben vardir. Gozsuzleri ve abrasi iyi eder. Oluleri diriltir. Ve "ben rabbinizim" der. Kim onu tasdik ederse fitneyi deccale dustu. Kim de "Rabbim Allah" der ve boyle olurse o zaman deccalin fitnesine dusmemis olur ve ona bir daha fitne ve azab yoktur. Deccal yerde Allah'in diledigi kadar kalir. Sonra Isa (a.s.) gelir. O Bana vekil ve Benim dinim uzerine gelir. Deccali oldurur. Ondan sonra kiyamet kopar.
Ravi: Hz. Sumre (r.a.)