Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

zübeyde

abim seni cok özledim:(

Aldığı Beğeniler
4
Takım
Galatasaray
Küçüklerimize merhamet etmeyen, büyüklerimize saygı

göstermeyen bizden değildir.

Tirmizi birr 15; ebu davud, edeb 66

Gölge

Dost İstersen Allah Yeter

Aldığı Beğeniler
29
Takım
Galatasaray
Oruç perdedir. Biriniz birgün oruç tutacak olursa kötü söz sarfetmesin, bağırıp çağırmasın. Birisi kendisine yakışıksız laf edecek veya kavga edecek olursa "ben oruçluyum!" desin (ve ona bulaşmasın).
(Müslim, 1161)

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Sizlerden birine seytan gelir ve icinizden sorar: "Seni kim yaratti?" "Allah" dersin. "Peki, Allah'i kim yaratti?" der Boyle olunca: "Amentu Billahi ve Resulihi" dersin. O durmaz kacar.

Ravi: Hz. Aise (r.anha)

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Seytan hortumunu ademoglunun kalbinin ustune koymustur. O kimse Allah'i anarsa, hortumu kalkar, unutursa, kalbi hortumunun icine duser. (O zaman yurek sıkıntısı vaki olur. Bunu zikir giderir.)

Ravi: Hz. Enes (r.a.)

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Muhakkak ki seytan, insanin kurdudur, koyunun kurdu gibi. Kurdun, suruden ayrilan koyunu yakaladigi gibi, o da cemaatten ayrilani kollar. Cokluk arasinda bulunan Cemaate ve mescide devam edin. (Burnunuzun dogrusuna gitmeyin)

Ravi: Hz. Muaz (r.a.)

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Seytan bir kisiye kast eder, iki kisiye de kast eder. Ama 3 kisi olunca kast edemez. [3 kisi bir cemaattir.Bu sebeple seytan 1 ve 2 kisinin aklini celebilirken 3 kisinin aklini birden celemez, birisini celse bile digerleri hemen onu dogru yola iletir.]

Ravi: Hz. EbU Hureyre (r.a.)

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Sadaka Rabbin gadabini sondurur. Ve fena olumden de korur.

Ravi : Hz. Enes (r.a.)

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Bogur sancisi, bobrekteki damardandir. Bu ayaklandigi zaman bunun ilaci sicak bal serbetidir.
Ravi: Hz. Aise (r.anha)

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Habaisin (kotuluklerin) hepsi bir odaya konup kapisi kapandi, kilitlendi. Anahtari icki oldu. Kim ki icki icer, o kapiyi acar ve icine duser.
Ravi: Hz. Muammer (r.a.)

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Hic suphe yok, deccal cikacaktir. Onun sol gozu kordur. Ve uzerinde beyaz bir ben vardir. Gozsuzleri ve abrasi iyi eder. Oluleri diriltir. Ve "ben rabbinizim" der. Kim onu tasdik ederse fitneyi deccale dustu. Kim de "Rabbim Allah" der ve boyle olurse o zaman deccalin fitnesine dusmemis olur ve ona bir daha fitne ve azab yoktur. Deccal yerde Allah'in diledigi kadar kalir. Sonra Isa (a.s.) gelir. O Bana vekil ve Benim dinim uzerine gelir. Deccali oldurur. Ondan sonra kiyamet kopar.
Ravi: Hz. Sumre (r.a.)

Üst Alt