Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Allah (z.c.hz.) ehli tevhide, Cehennemde, imanlarinin noksani kadar âzab eder. Sonra, imanlari sebebiyle ebedi olarak Cennete sevk eder. (Imani tamamlamak ameli salihle olur.)
Ravi: Hz. Enes (r.a.)

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Allah (z.c.hz.) buyurur: "Ben kulumun zannindaki gibiyim. Hayir ise hayir, ser ise ser (Yani kulum beni nasil bilirse oyle bulur.)
Ravi: Hz. Vasile (r.a.)

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Allah (z.c.hz.) Cehennem ehlinin azâbi en az olanina der ki: "Arz uzerindeki butun seyler senin olsaydi, bu gunku vaziyetin icin onlari feda eder miydin?" O da: "Evet" der. "Ben senden, sen Ademin sulbunde iken, bu istedigimden cok ehven bir sey istedim. Ben sana illâ sirk etme dedim. Sen sirkten ayrilmadin." diyecek.
Ravi: Hz. Enes (r.a.)

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Allah (z.c.hz.) buyurur: "Oruc Benimdir. Ona mukâfatini Ben veririm." Orucluya iki ferah vardir: Biri iftarda, ikincisi Allah'a kavustugunda mukâfatini alacagi zaman. Muhammed (s.a.s.)'in nefsi yed-i kudretinde Olana kasem ederim ki, Oruclunun agiz kokusu Allah'a, amber kokusundan daha guzel gelir.
Ravi: Hz. Ebû Hureyre (r.a.)

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
[B]Allah (z.c.hz.) buyurur ki: "Birbirlerine ihanet etmedikce iki ortagin ucuncusu Benim. Ederlerse aralarindan cikarim."
Ravi: Hz. Ebû Hureyre (r.a.)[/B]

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Allah (z.c.hz.) buyurur: "Ey Adem oglu! Benim ibadetim icin elini mesgaleden cek ki, senin kalbini zenginlikle doldurayim. Ihtiyacini da kapatiyim. (Biri ihtiyacini temin etmek, ikincisi ihtiyacini gozune gostermemek) Eger boyle yapmazsan o vakit senin ellerini mesgale ile doldurur ve ihtiyacini da ortmem."

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Allah (z.c.hz.) buyurur: "Humma (sitma, tifo) benim atesimdir. Ben onu mu'minlere ahirette atesleri kalmasin diye veririm."

MuhacirEnsar

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
40
Takım
Fenerbahçe
Kralin adamlari yanina vararak ona, "Gördün mü korktugun seyi? VAllahi korktugun sey basina geldi, halk iman etti" dediler. Bunun üzerine kral derhal sokak baslarinda hendekler kazilmasini emretti. Hendekler açildi. Içlerinde atesler yakildi. Hükümdar, "Her kim dininden dönmezse onu zorla hendege atin. Ya da kendilerine haydi hendeklere atlayin denilsin" diye emir verdi. Adamlari da dedigi gibi yaptilar. Nihayet kucaginda bebegi ile bir kadin atesin önüne geldi. Kadin duraklayip atese düsmekten çekindi. Kucagindaki "Ey annecigim sabret. Çünkü hak din üzeresin" dedi. [(30) Müslim; Kitab'uz-Zühd ve'r-Rekaik, 3005, Tirmizi.]

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Iblisin kopek burnu gibi burnu vardir. Ve onu Adem oglunun kalbine koymustur. Ona sehvet ve lezzetleri hatirlatir. Ve Allah hakkinda sekke dusurecek vesvese verir. Kul, "Euzu billahissemi'il alimi minesseytanirracim. Ve Euzu billahi en yahdurun, Innallahe huvessemi'ul alim" dedikce hortumunu kalbinden ceker.(Bu sozler yurekten soylenecek. Yoksa zikirden ileri gecmez) Ravi: Hz. Muaz (r.a.)

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Mel'un iblis seytanlarina hitab eder ve der ki: "Et, kadin ve ickileri ele alin, zira ser icin bunlardan daha muessir bir sey bulamadim." Ravi: Hz. Ebud Derda (r.a.)

Üst Alt