Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Ezel sırlarını ne sen bilirsin ne ben!
Bu muammayı ne sen okursun ne ben!
Perde gerisinde ikimizin dedikodusu var.
Perde çekilince ne sen kalırsın ne ben!

Ebu'l-hasen-i Bistâmî

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Ben 'es-selamu aleykum' dediğimde ve sen de bana 've aleykum es-selam' dediğinde, aslında biz, aramızda hiçbir kin, düşmanlık, nefret veya huzursuzluk olmadığını ve birbirimize Allah'tan sadece selamet dilediğimizi açıkça ilan etmiş oluyoruz.

| Nouman Ali Khan

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Ne zaman diye sorma. Ne zaman yaprağın fetreti gülün kıyamına, gülün kıyamı ağacın isyanına dönerse, işte o zaman...
Hilmi Yavuz

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Yeni modeli çıkan her şey bize kendimizi otomatikman eskimiş hissettiriyorsa,
bilelim ki yuttuğumuz zoka büyük!
( Gökhan Özcan )
-----------------------

Gerçek ihtiyaçlar ile sahte ihtiyaçlar arasındaki ayrımın ortadan kalktığı tüketim toplumunda birey, tüketim mallarını satın almanın ve bunları sergilemenin toplumsal bir ayrıcalık ve prestij getirdiğine inanır. İnsan bu süreçte bir yandan kendini toplumsal olarak diğerlerinden ayırt ettiğine inanırken, bir yandan da tüketim toplumuyla bütünleşir. Dolayısıyla tüketmek birey için bir zorunluluğa dönüşür. İnsani ilişkiler yerini maddelerle ilişkiye bırakır. Artık geçerli ahlâk, tüketim etkinliğinin ta kendisidir.

Jean Baudrillard

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Galibiyetten başka çaremiz yok’tur, kazananlar haklıdır çünkü. Tarih mağlup olanları unutur. Oysa hayatın kalbi, ‘en güzel yenilenler’in göğüs kafeslerinde saklıdır her zaman, daha güzel ve daha iyi yenilenlerin, daha sıkı ve daha çok yenilenlerin! Mücadelenin ruhu; başarmanın şehvetinde değil, mağlubiyetlerden usanmayanların yüreğindedir, unutma.
Daha iyi yenilmenin bir yolu her zaman bulunur, daha büyük ve daha görkemli yenilmenin de mutlaka. Yenilgi, tarihin ortasında yapayalanız kalmış adamların nişanıdır.

( Güven Adıgüzel)

...vuslat

gökyüzünü bilmeyen leke sanıyor kuşları...

Aldığı Beğeniler
19,193
Galibiyetten başka çaremiz yok’tur, kazananlar haklıdır çünkü. Tarih mağlup olanları unutur. Oysa hayatın kalbi, ‘en güzel yenilenler’in göğüs kafeslerinde saklıdır her zaman, daha güzel ve daha iyi yenilenlerin, daha sıkı ve daha çok yenilenlerin! Mücadelenin ruhu; başarmanın şehvetinde değil, mağlubiyetlerden usanmayanların yüreğindedir, unutma.
Daha iyi yenilmenin bir yolu her zaman bulunur, daha büyük ve daha görkemli yenilmenin de mutlaka. Yenilgi, tarihin ortasında yapayalanız kalmış adamların nişanıdır.

( Güven Adıgüzel)

"Mağlubiyet" bir başka mağlubiyetin galibiyeti değilmidir ki zaten
Devran işte hep galibiyet/te insan
/anlatabildim mi acep?)
:gul:

...vuslat

gökyüzünü bilmeyen leke sanıyor kuşları...

Aldığı Beğeniler
19,193
Yeni modeli çıkan her şey bize kendimizi otomatikman eskimiş hissettiriyorsa,
bilelim ki yuttuğumuz zoka büyük!
( Gökhan Özcan )
-----------------------

Gerçek ihtiyaçlar ile sahte ihtiyaçlar arasındaki ayrımın ortadan kalktığı tüketim toplumunda birey, tüketim mallarını satın almanın ve bunları sergilemenin toplumsal bir ayrıcalık ve prestij getirdiğine inanır. İnsan bu süreçte bir yandan kendini toplumsal olarak diğerlerinden ayırt ettiğine inanırken, bir yandan da tüketim toplumuyla bütünleşir. Dolayısıyla tüketmek birey için bir zorunluluğa dönüşür. İnsani ilişkiler yerini maddelerle ilişkiye bırakır. Artık geçerli ahlâk, tüketim etkinliğinin ta kendisidir.

Jean Baudrillard

Gafletteyiz
Tükenen biz

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
"Mağlubiyet" bir başka mağlubiyetin galibiyeti değilmidir ki zaten
Devran işte hep galibiyet/te insan
/anlatabildim mi acep?)

güzel bakış , mağlubiyet yok aslında mücadele ruhu olanların lisanın da ,mağlubiyet nişanı doğruyken kaybetmektir ,kaybetmek denirse :)

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
"Kader, her ilmin üzerindedir." Abdülaziz Bekkine (k.s.

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Hırslarımızla bu dünyayı çok kötü bi yere çevirdik.Bizi para aşığı yapıp zalimleştirdiler, vicdanlarımızı kaybettik. Bir çocuğun ilik ameliyatı için istenen miktar 50.000 lira.. İlik var, malzeme var, doktor var, hastane var ama para yok diye ölüyor çocuk..

Furkan Çeçen İlhan

Üst Alt