Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

...vuslat

gökyüzünü bilmeyen leke sanıyor kuşları...

Aldığı Beğeniler
19,193
İki farklı yürüme biçiminden söz ediyoruz. Bazıları, ellerinden tutulan çocuklar gibidir. Babasının elinden, annesinin elinden tuttuğu çocuklar gibidir. Bazıları da bizim gibi koskoca bir çarşamba pazarı, salı pazarı gibi bir yerde annesini kaybetmiş küçük bir çocuk gibidir. Buna Heidegger, "geworfenheit" diyor: dünyaya fırlatılmışlık. Dünyada gözümüzü bir açıyoruz, neredeyiz? Bu olup bitenlere anlam vermekte zorlanıyoruz.

Hâlâ Hakk'ın elimi tutmasını beklemekten başka bir şey yapmıyorum. Düşünüyorum. Korunmadığım için kendimi korumaya çalışıyorum. Düşe kalka.

Dücane Cündioğlu

Paragrafın ilki/ne tamam eyvAllah.Hepsini yaşayabiliriz.Her türlü aşamalardan geçebiliriz/de.
Yeter ki yetter ki Rabbimizin Kudret Elini daim hissedelim inanalım.
Aksini yaşatmasın Rabbim.O inanç dahi öyle büyük lütuf kii...
.
.
.
:gul:

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
İnsanların en yüceleri tanınmadan göçmüşler. Onlardan yüzlercesi yaşamış her ülkede. Sessiz çalışmış, sessiz yaşamış, sessiz ölmüşler.

Cemil Meriç, Bir Dünyanın Eşiğinde

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
"Kalbini uğursuzluk düşüncesiyle doldurup bize de ümitsizlik aşılayarak ufkumuzu daraltan kimseye söyleyin: Mutluluğun sırrı, hayatı yaratıp rızıkları taksim eden Allah'a karşı hüsn-ü zanda bulunmaktır."/İmam Şâfiî

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Hepimiz geçmişimize karşı az çok isyan ederiz.
Neden?
Çünkü şimdi bildiğimizi eskiden bilmediğimiz için utanırız./Carlos Fuentes-Friedrich Balkonunda

...vuslat

Aldığı Beğeniler
19,193
İnsanların en yüceleri tanınmadan göçmüşler. Onlardan yüzlercesi yaşamış her ülkede. Sessiz çalışmış, sessiz yaşamış, sessiz ölmüşler.

Cemil Meriç, Bir Dünyanın Eşiğinde

Doğrudur.
Meçhul/ler
Rabbim daim kılsın,bizler bilemesekte sayıları artsın.

...vuslat

Aldığı Beğeniler
19,193
"Kalbini uğursuzluk düşüncesiyle doldurup bize de ümitsizlik aşılayarak ufkumuzu daraltan kimseye söyleyin: Mutluluğun sırrı, hayatı yaratıp rızıkları taksim eden Allah'a karşı hüsn-ü zanda bulunmaktır."/İmam Şâfiî

EyvAllahhh????

Futbolcu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
855
389.jpg

...vuslat

Aldığı Beğeniler
19,193
"Neden böyle oluyorum,neden hep içime bir şeyler doldurabilmek ve içimden bir şeyler çıkarabilmek için ağlamaya benzer ıslak gülümseyişler..."Cahit Zarifoğlu

...vuslat

Aldığı Beğeniler
19,193
"Hayatının öznesini kaybedince
Devrik olur tüm cümlelerin."Sezai Karakoç

...vuslat

Aldığı Beğeniler
19,193
"İnsanların öldüğünü gördüm.Sevenlerin ayrıldığını.Hergün tekrar eden zulümü ve açlığı.Bütün bunlar bana gösterdi ki,hayatta hiçbir şey acı çeken insana duyacağımız empatiden değerli değildir.Hiçbir şey.Ne kariyer,ne servet,ne zekâ,ne mevki."Audrey Hepburn

Üst Alt