Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
''Ey avare yolcu! Yürü; durma, yürü. Bu geçici âlemin zevkleri seni Allah'a kavuşmaktan alıkoymasın. Bu eşsiz manzaraların, bu güzelliklerin hepsi rüya ve hayalden ibarettir.
Ey zavallı ziyaretçi! Yürü; durma, yürü.
Yürü ki, Allah'a kavuşmanın gönüle ferahlık veren tazeliğinde yüceliklere eresin. Yürü; kendi aslına kavuş''
(A'mak-ı Hayal - Filibeli Ahmed Hilmi)

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
????????Mazlumların gözü uyku tutmazken zalim erkenden nasıl rahatça yatıp uyur? Eğer dinlersen, sana güzel bir öğüt vereyim de ister tut ister reddet: huzurunda yapılan övgülere aldanma. Çünkü bu, gönülden değil riyakârlıktandır. Çıkrık arkasından lânet yağarken bu övgüden hayır gelmez. ????????
Sa'dî-i Şîrâzî

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Müthiş sıkılıyorum… Daha kötüsü, insanlardan soğuyorum galiba… Oysa ben onlarsız, onlara güvenmeden edemem… Ama elimden ne gelir? Sevgiden, yakınlıktan, insanca davranmaktan anlayanlar o kadar az ki… Büsbütün kabalaşmaktansa, uzaklara gitmek daha iyi…

(Edip Cansever'in, Erdal Öz'e yazdığı mektuptan)

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Gün akşamlıdır devletlim,
elbet biz de ölürüz.
Hilmi Yavuz

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Gitme ..!

...Şahdamarımda solar nergisleri sevincin
Ruhumdur, köşelerde dağılıp vîran olan
Gitme; çözmek üzredir son düğmeyi güvercin
Bazan muştu çiçeği, bazan da hüsran olan
Ya başucumda cellât, tenhâda bekleyen cin
Ya da şâhikalarda katıksız hicran olan

..ben miyim yeryüzünde sadece üryân olan
ben miyim terkedilen, ben miyim ziyân olan..

Nurullah Genç

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
“Kalbinden ümidi söküp aldığınızda, insanı avcısını bekleyen bir hayvana döndürmüş olursunuz.”

#Quida

Nerede hayat varsa, orada ümit vardır.”

#Çiçero

“Allah’ın insana geleceği ifşa edeceği güne kadar, bütün bilgelik şu üç kelimede özetlenecektir:
‘Bekle ve ümit et!’”

#Alexandre_Dumas

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Yok deme,
İnsanı insan eden yine insandır.
Şu gök*kubbenin altında seni sevecek bir göz ara. Önce o sevgiye lâyık olmaya çalış.
Yargılama ki, yargılanmayasın.

Sabri Tandoğan Efendi Hz.

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
TOPLUM olarak bizi birarada yaşatacak değerler, ahlak, akıl, adalet ve ehliyettir. ırkçılık, kabilecilik, mezhepçilik, cinsiyetçilik, partizanlık, fanatizm ve şiddet sevicilik gibi ahlak dışı kötülükler, bizi yozlaştırmakta ve çürütmektedir. toplum olarak ahlaki çürümeye karşı ahlaki bir ittifakı nasıl inşa edeceğimiz üzerinde ciddiyetle düşünmemiz gerekmektedir. ahlakta ittifak etmeden normalleşmemiz, gelişmemiz ve olgunlaşmamız imkansızdır.

prof. dr. bilal sambur

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
"Bütün insanlar sıkıcıdır... 'sıkıcı' kelimesi başkalarını sıkan insanlar kadar kendini sıkanlar için de kullanılabilir pekâlâ. Başkalarını sıkanlar güruhtur, kalabalıktır, genel olarak insanlığın ortalamasıdır. Kendi canlarını sıkanlar ise azınlıktır, seçkinlerdir. Buradaki enteresanlık şurada yatıyor. Kendi canlarını sıkmayan insanlar genellikle başkalarını sıkarken, kendi canını sıkanlar başkalarını eğlendirir. Kendi canlarını sıkmayanlar çoğunlukla dünyanın çalışkan insanlarıdır bu işte bu yüzden en sıkıcı ve tahammül edilmezleri de onlardır."

#soren_kierkegaard

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
"Kuşlara benzer kelimeler,
odana dolarlar bir akşam.
Nereden gelirler bilinmez.
Kah çığlık çığlığadırlar,
kah sesleri işitilmez.."