Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
RESULULLAH S.A.V efendimiz

bir ağacın altında oturuyordu.Ashabı kiram ı da etrafını sarmıştı.Bir ara hastalıklardan ve dertlerden bahsederek şöyle buyurdu.

Mümine bir hastalık gelir,sonra da ALLAH ona şifa verirse,bu hastalık onun geçmiş günahlarına kefaret olur.

Şayet münafık hastalanır,sonra da kendisine afiyet verilirse:o,sahibi tarafından bağlanıp da salıverilen,fakat niçin bağlandığını bilmeyen bir deve gibidir.

Orada bulunanlardan bir zat

YA RESULULLAH S.A.V Hastalık nedir?Ben asla hiç hastalanmadım.diye sorunca

S.A.V efendimiz,Kalk Sen bizden değilsin.buyrdu.(Ebu Davud:3089 )

Hadisi şerif münafığın hastalıktan ders almayacağını,tevbeye yönelmeyeceğini,hastalığının ne geçmişteki hatalarının affı hususunda,ne de gelecekte günah işlemek hususunda bir fayda temin etmeyeceğini ifade etmektedir.

YÜCE RABBİM biz mümin kullarına bir hastalık veya bir musibet verdiğinde,bizleri bu hastalıklara karşı RABBİN e en güzel şekilde hamd ve sabır gösterip,onun rızasını alan ve bu hamd_sabır sayesinde geçmiş günahlara kefaret veya cennete en güzel makamlara vesile olmasını bizlere nasip etsin.

ALLAH ın emrini aziz tut ki,ALLAH da seni aziz kılsın.(H.Şerif )

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
Rabbim isyana düşürecek hastalıklar vermesin...

Bir hastayı mutlu edecek tek şey onu ziyaret etmektir..

Rabbim bütün Muhammed ümetine açil şafalar versin..İnşaAllah..

berrak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
inş.hastalıklara sabreden insanlardan oluruz..sağol paylaşımın için

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Geleceği için yaptığı planların her zaman kendi tasarladığı şekilde gelişmesini bekleyen, başka ihtimallari hiç göz önünde bulundurmayan bir kişiyi düşünelim. Bir hastalıkta veya bir kazada bu düşüncedeki kişinin bir anda tüm yaşamı alt üst olacaktır. Çünkü yaptığı planlar içinde bu kişi hastalık veya kaza gibi bir olaya hiç yer vermemiştir. Hatta birçoğu, sağlıklı bir bedene sahipken -her gün binlerce kişinin başına gelebilen- bu tarz olaylarla karşı karşıya gelebileceğini düşünmemiştir bile

Bir insan ne yaparsa yapsın bunları değiştiremez; kaderinden tek bir anı bile çekip çıkaramaz. Çünkü kader bir bütün olarak yaratılır. Ve sonsuz kudret sahibi Allah'a teslim olan, O'nun sonsuz aklına ve rahmetine güvenip dayanan insan için hastalık da, kaza da, musibet gibi görünen olaylar da sonu hayırla bitecek geçici imtihanlardır.

Önemli olan, Allah'a iman eden, O'nun yaratmış olduğu kadere teslim olan insanların bu tür zorluk ve hastalık anlarında gösterecekleri güzel ahlaktır.

İman eden bir insan hastalandığında, şifa için Allaha dua eder. Bu duanın devamı ve fiili bir şekli olarak doktora gider. İlaç kullanmaya başlar ancak kesinlikle şifanın Allah tan geldiğini unutmaz. Allah Kur an da bu gerçeği Hz. İbrahim'in şu sözleriyle bildirmiştir:

"Ki beni yaratan ve bana hidayet veren O'dur; bana yediren ve içiren O'dur; hastalandığım zaman bana şifa veren O'dur; beni öldürecek, sonra diriltecek olan da O'dur." (Şuara Suresi, 78-81)

Üst Alt