RESULULLAH S.A.V efendimiz
bir ağacın altında oturuyordu.Ashabı kiram ı da etrafını sarmıştı.Bir ara hastalıklardan ve dertlerden bahsederek şöyle buyurdu.
Mümine bir hastalık gelir,sonra da ALLAH ona şifa verirse,bu hastalık onun geçmiş günahlarına kefaret olur.
Şayet münafık hastalanır,sonra da kendisine afiyet verilirse
,sahibi tarafından bağlanıp da salıverilen,fakat niçin bağlandığını bilmeyen bir deve gibidir.
Orada bulunanlardan bir zat
YA RESULULLAH S.A.V Hastalık nedir?Ben asla hiç hastalanmadım.diye sorunca
S.A.V efendimiz,Kalk Sen bizden değilsin.buyrdu.(Ebu Davud:3089 )
Hadisi şerif münafığın hastalıktan ders almayacağını,tevbeye yönelmeyeceğini,hastalığının ne geçmişteki hatalarının affı hususunda,ne de gelecekte günah işlemek hususunda bir fayda temin etmeyeceğini ifade etmektedir.
YÜCE RABBİM biz mümin kullarına bir hastalık veya bir musibet verdiğinde,bizleri bu hastalıklara karşı RABBİN e en güzel şekilde hamd ve sabır gösterip,onun rızasını alan ve bu hamd_sabır sayesinde geçmiş günahlara kefaret veya cennete en güzel makamlara vesile olmasını bizlere nasip etsin.
ALLAH ın emrini aziz tut ki,ALLAH da seni aziz kılsın.(H.Şerif )
bir ağacın altında oturuyordu.Ashabı kiram ı da etrafını sarmıştı.Bir ara hastalıklardan ve dertlerden bahsederek şöyle buyurdu.
Mümine bir hastalık gelir,sonra da ALLAH ona şifa verirse,bu hastalık onun geçmiş günahlarına kefaret olur.
Şayet münafık hastalanır,sonra da kendisine afiyet verilirse
,sahibi tarafından bağlanıp da salıverilen,fakat niçin bağlandığını bilmeyen bir deve gibidir.Orada bulunanlardan bir zat
YA RESULULLAH S.A.V Hastalık nedir?Ben asla hiç hastalanmadım.diye sorunca
S.A.V efendimiz,Kalk Sen bizden değilsin.buyrdu.(Ebu Davud:3089 )
Hadisi şerif münafığın hastalıktan ders almayacağını,tevbeye yönelmeyeceğini,hastalığının ne geçmişteki hatalarının affı hususunda,ne de gelecekte günah işlemek hususunda bir fayda temin etmeyeceğini ifade etmektedir.
YÜCE RABBİM biz mümin kullarına bir hastalık veya bir musibet verdiğinde,bizleri bu hastalıklara karşı RABBİN e en güzel şekilde hamd ve sabır gösterip,onun rızasını alan ve bu hamd_sabır sayesinde geçmiş günahlara kefaret veya cennete en güzel makamlara vesile olmasını bizlere nasip etsin.
ALLAH ın emrini aziz tut ki,ALLAH da seni aziz kılsın.(H.Şerif )