Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

eslem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
HAYDİ KIZLAR OKULA BAŞÖRTÜLÜLER DIŞARI!

Kapitalizm ve komünizm bir makasın iki a zı gibidirler. İkisi de aynı şeyi, insanı keser.

Seyyid Kutub

Benim hikayem, İslâm Kapitalizm Çatışması adlı kitabın arka kapa ındaki bu satırları okumamla başladı. 1989da Ç.Ü. Ziraat Fakültesi 1. sınıfta ö renciydim. Resim ka ıdı almak için girdi im kırtasiyede görmüştüm bu kitabı. Yukarıdaki satırlar beni altüst etmişti. Yurda gelince bir gecede okuyup bitirmiştim ve arkasından di erleri geldi. Kısa bir süre sonra bir daha açmamak üzere örtünmeye karar verdim. Demek büyük konuşmuşum ki bir hafta sonra başörtüsü bütün kampüste yasaklandı. Kafeterya, kütüphane her yer yasak. Bölüm başkanımız bayandı. Beni odasına ça ırdı. Bak! dedi. Peygamber: ilim Çinde de olsa arayınız dememiş mi? Sen de ilim için başını açmalısın. Bak, ben öyle yapıyorum. Her Perşembe Yasinimi okur, mevlitlerde ve mezarlıklarda başımı örterim. Görüyorsun ya aramızda pek de fark yok. Sadece senin inadın...

O kadar yumuşak, o kadar müşfik konuşuyordu, benim için o kadar üzülmüş duruyordu ki, bir ara onu üzdü üm için suçluluk bile duydum. Bir ara; Ama hocam ben böyle okumak böyle kabul görmek istiyorum dedim ve o da ba ırmaya başladı. Güya konuşuyordu. Hayır kusuyordu. Gayri ihtiyari bir tavırla kalkıp koşmaya başladım. Kendimi bölümün önündeki bir banka attım. Çantamda küçük bir mealim vardı. Çıkardım, açtım. Karşıma İman edenlerle karşılaştıkları zaman, İman ettik derler. Şeytanlarıyla başbaşa kaldıklarında ise, derler ki; Şüphesiz, sizinle beraberiz. Biz (onlarla) yalnızca alay edicileriz.(Bakara/14) ayeti kerimesi çıktı. Rabbim lütfetmiş, bu kulunu bir azmanın daha elinden kurtarıp teselli etmişti. O sene hiç bir derse giremedim. Yeniden sınava girip başörtüsü yasa ı olmayan bir üniversiteye gittim. Fen-Edebiyat Fakültesini bitirdim.

Okurken çalışabilece imi düşünmüyordum. Allah rızası için bir e itim, bir kültür oluşturup ça ın gerisinde kalmadan, alternatif arayışları içindeydim.

1994te ilkokul ö retmeni olarak göreve başladım. Atama haberimle birlikte tesettürlü oldu um haberi de benden on gün önce görev yerime ulaşmıştı. Ve kıyametler kopmuştu. Çünkü orada çalışacak olan ilk başörtülü ö retmen ben olacaktım. Ben daha gitmeden mevcut sınıfın en ümitsiz ö rencileri seçilmiş bana bir sınıf oluşturmuşlardı. Senenin ortası gelmiş ve çocuklar iki üç cümle dışında hiçbir şey ö renmemişler. Var gücümle çalışıyorum. Bir gün elim yüzüm tebeşir, üstüm batmış, elimde bir sürü dokümanla ö retmenler odasına geldim. Çevrenin ekabir takımından birileri de gelmiş oturuyorlar. Onlara şirin görünmeye çalışan sayın meslektaşlarımdan(!) biri (Ben örtülü geliyorum diye pantolonla gelmişti.) Sen en iyisi bu alfabeyi bırak. Arap alfabesini ö ret. Onu daha çok başarırsın. dedi. Ben de Evet haklısınız. Aslında benim orman alfabesini ö retmeliyim. Çünkü orman kanunlarıyla yönetiliyoruz. dedim.

Öyle ya. Sen işini ne kadar iyi yaparsan yap ikinci sınıfsın. Sen ne kadar iyi giyersen giy ikinci sınıfsın. Bu tür psikolojik baskılara hemen herkes şahit olmuştur. Yeni tanışılan arkadaş takdimlerinde Ö retmen ama örtülü... Aslında iyi bir insan ama... tanımlamaları hepimize tanıdık gelmekte. Bir süre sonra da e er taassup ve kasıtlı davranış yoksa: Me er çok iyi bir insanmış. Biz de şey... sanmıştık cümleleri kurulmaya başlar.

Ö rencili imiz e er açmayacaksan boşuna okuma, bakış ve söyleyişlerinin altında geçmişti. çalışma hayatımız da bu kadar emek harcamışsın, boşuna heba etme. Aç başını! Ne olacak? Günahı sana de il ki. Yarın öbür gün kocan topal olur ya da ölürse sana kim bir lokma ekmek verir? telkinlerinin gölgesinde varolmaya çalışıyordu. böyle söyleyenlere: Ya sen nerden bileceksin benim ne emekler harcadı ımı? Sınav geceleri so uk yurt köşelerinde çamaşır odalarında nasıl sabahladı ımı? Sen birini di erine feda etmek ne demektir bilir misin? Bilemezsin. Çünkü sen hiç feda etmemişsin Zaten feda edecek bir şeyin de yok. demeyi çok düşünmüş sonra da vazgeçmişimdir. Çünkü yaptı ımı onaylamıyorlardı ki tercihimi onaylasınlar...

eslem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
İlerleyen yıllarda bana iki arkadaş daha katılmıştı. Milli E itim Müdürü okula gelmiş, bizlerin dosyalarına bakarken şok olmuş. Çünkü benim eşim avukat, di erinin eşi T.A.Ş. Bölge Müdürü, bir di erininki de üniversitede ö retim görevlisi. Bunların eşleri böyle bir şeye nasıl izin veriyor? diye ba ırmış. Hepsini anlıyorum da bir hukukçu nasıl böyle bir rezaleti kabul ediyor? Anlayamıyorum demiş.

Bu olaydan bir kaç ay sonra istifaya zorlandık. Ben istifa ettim di erleri devam ettiler tabii onların istedi i şekilde... Kendimi hiçbir zaman ma dur hissetmedim. Çünkü kendi iste imle onurlu bir tercih yapmıştım. Sadece ö rencileri ahlaksıza sahtekara, rantçıya teslim eden sistemin bizlere güvenememesiydi beni üzen.

Gördü ünüz gibi benim hikayem de yaşanmışların on binlercesinden biri. 1963te Hatice Babacandan beri hepsi di erinin tekrarı gibi âdeta. Yaşlı bir çift konuşurlarken: Hani hanım, benim askerlik hatıralarım, senin ise do um hikayelerin hiç bitmez. der. İnşaalah bizimki bitecek ve enerjimizi hayatın başka alanlarına taşıyaca ız.

Biz bu emri Allahtan aldık ve uymakla şereflendik. Ama birileri yıllardır Allah ile bizim aramıza girmeye çalışıyorlar. Yasakçı zihniyete sesleniyorum: Çıkın aradan. Allahla kulun arasına girilmez. Bunun faturası size pahalıya patlar. Biz başımızı örtünce siyasallaşmıyoruz. Bilakis siz yasaklayarak onu siyasallaştırıyorsunuz, bunu siz yapıyorsunuz.Baskılarınızla ideolojik taraf oluşturuyorsunuz. Siz hangi hakla: Sen benim vatandaşım olacaksın şu şu şartlara uyman lazım. Aksi takdirde ikinci sınıf olursun. O zaman herkes eşit olur ama bazıları daha eşit olur, diyebiliyorsunuz. Bırakın dereler yataklarına aksın. Siz suyu tersine akıtmaya çalışıyorsunuz. Dikkat edin, altında kalırsınız.

Sizler benim ö retmenli imi resmen sona erdirdiniz. Fakat fahri ö retmenli imi asla!... Onlar bizleri kendi tanımış oldukları alanlardan (kamusal alan demiyorum) kovmakla bizi yok sayıyor ve meseleyi çözdüklerini sanıyorlar. Benim inancıma göre ö retmenlikte, ö rencilikte insan yaşadı ı sürece devam eder. Allah buna bizi memur etmiş, ve bunu bu memuriyeti Ondan başkası sona erdiremez. Ben yalnızca sistemin verdi i memuriyet görevini yine ona iade etmiş bulunuyorum. İnşaallah kıyamet günü senin rızan için mesle imi feda ettim ya Rabbi diyece im.

İslam tarihi Allah yolunda canını, malını, her şeyini cömertçe veren şahitlerin menkıbeleriyle doludur. Biz onlara şahit olduk yavrularımız da bize şahitlik edecek. Yine de onlara yeterince güzel şeyler bırakmamaktan ve daha da acısı yüzlerine bakamamaktan korkuyorum. Dokuz yaşındaki o luma TV kanalının birinde: Haydi kızlar okula kampanyası ile bir di er kanalda: Haydi kızlar derhal dışarı (soka a) kampanyasının çelişkisini anlatamıyorum. O lum bir kısım kızlar okumayı hak eder di er bir kısım kızlar da okumaktan men edilir. diyemiyorum. Yakında onlara da kızlar artık okula dönün denilecek inşallah diyorum.

Cenab-ı Allah bizleri aklımız ile kalbimiz arasına, ilmimiz ile amelimiz arasına, dünyamız ile ahiretimiz arasına sıkıştırmasın. Bizlerin başımızı örtmek için hepsi mukaddes dünyalar kadar sebebimiz var. Onların yasaklamak için ise hiçbir sebepleri ve daha da önemlisi hakları yok, olmaz, olamaz da.

Bu yasaklar karşısında buldu umuz veya aradı ımız çözümler Kuran ve Sünnet çerçevesinde olmalı. Çünkü bir yanlış başka bir yanlışla bertaraf edilemez. Dik durmalı, birbirimize omuz vermeliyiz. Sabretmeli ve sabrı tavsiye etmeliyiz. Allah (c.c) bizleri sonuca kimi isterse onun eliyle götürecektir.

Nasrun minellahi ve fethun garîb (Fetih sûresi)

A. Dilek Aktunç

H

hayrunisa

Guest
Biz bu emri Allahtan aldık ve uymakla şereflendik

allahın dinini bir tarafa atan . onun hükümlerini hiçe sayan zalimler elbette bir gün cezalarını çeecekler. o büyük günde hepsi bunun hesabını verecek.

Ş

ŞEVVAL

Guest
Orjinal Yazarı hayrunisa
Biz bu emri Allahtan aldık ve uymakla şereflendik

allahın dinini bir tarafa atan . onun hükümlerini hiçe sayan zalimler elbette bir gün cezalarını çeecekler. o büyük günde hepsi bunun hesabını verecek.
inş verecekler ablam..
:( :( :O :O

Üst Alt