Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bende öyle düşünüyorum..sorduğumda ama onlarda tam bilmiyorlar..
Yakın zamanda evlilik hazırlığı yapan bir abim nikah işleleri sırasında kan talilinde Hepatit B virüsü çıkmış..iğneyle tedavi oluyor..bende yakın zamanda talil yaptırmıştım olsa çıkardı herhalde
'Belki' 'sanırım' gibi cümleler kuran kardeşlere şunu diyebilirim, bu konunun ciddiyeti anlaşılmamış.
Sonuçları çok kötü ama kurtuluşu çok basit bir aşı. Türkiye riskli bir ülke olduğu için bu konuyu açtım.
ben şunu biliyorumki dogar dogmaz çocuklara yapılıyor ve bir kaç aylıkkende yapılıyor bahs ettigimiz aşı bu degilmi efendim?yoksa büyüyünce tekrar yaptırmamızmı gerek
Ewet efendim ilk aşı çocuk doğar doğmaz hatta annenin eline verilmeden yapılır, 2. aşı 1 ay sonra 3. aşıda 4 ay sonra yani 5. ayda yapılır.
Fakat ülkemizde 1998 yılından bu yana ücretsiz yapılmaya başlanmış olduğu için ondan önce doğanların olmama ihtimali var. 1998 yılından sonra doğanlar için sorun yok yani.