Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

keremm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Galatasaray
Her koyun kendi
baca ından asılır
Behlûl Dânâ tebli ve davet yapar, halkı uyarır, onlara vaaz ederdi. Bir gün halka do ru yolu göstermek için söyledi i sözlerden rahatsız olanlar, Harun Reşid'e gidip şikayette bulundular.
"Ey Mü'minlerin Emiri! Behlûl bizim yakamızı bırakmıyor. "Yok, öyle yapmayın, yok böyle etmeyin." diye her gördü ü yerde bize mutlaka bir şeyler anlatıyor. Artık bıktık, hem her koyun kendi baca ından asılır. Bundan böyle bizi kendi hâlimize bıraksın."
Bunun üzerine Harun Reşid, Behlûl Dânâ'yı ça ırtıp
"Halk seni bana şikâyete geldi. Onların hata ve kusurlarını olur olmaz her yerde söyleyip, onları uyarman halkı rahatsız etmiş. "Her koyun kendi baca ından asılır, bizi rahat bıraksın." diyorlar." şeklinde halkın şikâyetini kendisine iletti. Bunun üzerine Behlûl Dânâ hiç sesini çıkarmadan derhal oradan ayrıldı. Sonra do ru mezbahaya gitti, oradan bir koyun alıp kesti. Derisini soydu ve öylece bacaklarından evinin tavanına astı.
Tabiî bir gün, iki gün, üç gün derken tavana asılı olan koyun yavaş yavaş kokmaya başladı. Bir zaman sonra koku öylesine şiddetlendi ki, mahallenin her tarafına sirayet etti. Öyle ki, halk kokudan mahalleye giremeyecek hâle geldi. Havaların da sıcak olması, bir de üstüne bu a ır berbat koku eklenince millet iyice bunaldı. Araştırıp baktılar ki, mahalleyi saran bu koku me er Behlûl'ün evinden geliyor... Yine Harun Reşid'e şikâyete koştular.
"Efendim senin Behlûl'ün yaptı ını gördün mü? Mahalleyi kokudan geçilmez hâle getirdi. Koyunu kesmiş evin tavanına asmış, kaç gündür öyle asılı duruyor. Onun kokusu sebebiyle kaç gündür mahallede dolaşamaz olduk."
Bu şikâyet üzerine Harun Reşid yine Behlûl Dânâ'yı ça ırttı ve ona:
"Ey Behlûl ne yapmışsın? Millet senden yine şikâyetçi!"
"Efendim onlar her koyun kendi baca ından asılır dememişler miydi? Öyleyse onlara ne!"
"İyi de bütün mahalleyi kokutmuşsun, mahalle kokudan geçilmez hâle gelmiş."
Bunun üzerine Behlûl Dânâ şu cevabı verdi:
"Efendim, onlar "Her koyun kendi baca ından asılır." demişlerdi. Öyle ama bütün mahalleye de zararı oluyormuş demek ki. Ben, bunu onları rahatsız etmek için yapmadım. Benim derdim, bir kötünün herkese zararı oldu unu onlara anlatmaktı. Sanırım anlamışlardır."

Maximillian

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
HER KOYUN KENDİ BACAGINDAN ASILIR AMA KOKUSU DA HERKESİ RAHATSIZ EDER...DEMEK Kİ HER KOYUNUN KENDİ BACAGINDAN ASILMASI BİLE YETMİYOR.KOYUN KENDİ BACAGINDAN ASILSA BİLE ÇEVRESİNİ RAHATSIZ EDEBİLİYOR.BU TAM BİR YAHUDİ ATASÖZÜ..BUNA BENZER BANA DOKUNMAYAN YILAN BİN YAŞASIN ATASÖZÜDÜR.
DİLİNE SAGLIK KEREM GÜZEL BİR KONUYDU..SELAMETLE

Üst Alt