Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
dawn1118048lt.jpg

Her gün seher vaktinde kalkarım. Çünkü sebe bi-i hususim, mübeccel ve muazzez Üstadım Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri buyuruyor ki:

Seherlerde eser bâd-ı tecellî

Uyan ey gözlerim vakt-i seherde.

İnâyethah zidergâh-ı İlâhi

Seherdir ehl-i zenbin tevbegâhı,

Uyan ey kalbim vakt-i fecirde,

Bikün tevbe, bicu gufran, zidergâh-ı İlâhî.

Uyanır uyanmaz besmele ile yataktan fırlarım, yorganı üzerimden atarım. Uykudan uyanınca okunacak duayı okurum. Mutad meşgaleme derhal başlarım.

Maddî mânevî, ruhî ve dimaĞî saĞlıĞıma ve sile olan, beni ruhen, zihnen ve bedenen kuvvetlendiren terütaze bir zindeliĞi saĞlayan derin nefes alma idmanlarımı yaparım.

Her gün açık havada hiç olmazsa yarım saat, bu mümkün deĞilse on beş dakika yürürüm. Bu idmanlarıma her gün devam ederim.

Bu hareketlerde kendimi vücutça ve ruhça zindeleştirmek ve mükemmelleştirmek için bütün kuvvetimi, bütün gücümü ve himmetimi kullanırım.

Zübeyir Günüzalp

maunlaz

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM PAYLAŞIMIN İÇİN TEŞEKKÜRLER HEPİMİZİN YAPMASI GEREKENDE BU AFRKINA VARMAMIZ GEREKİR İBADETİN MEŞGALİNİ NAMAZ UYKIUDAN DAHA HAYIRLIDIR MÜEZZİNE KULAK VERİP DOĞRULALIM YATAKTAN ALLAH HU BİZİM YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN
SELAMÜN ALEYKÜM

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
LÜGAT:

mübeccel: yüceltilmiş, yüce
muazzez: izzetli, şerefli
bad-ı tecelli:Tecelli rüzgârı. * Kader
inayethah: f. İnayet isteyen, meded bekleyen
inayet: Yardım, lütuf meded etmek. * Mühim bir işle karşılaşıp onunla meşgul olmak
zidergah: f. Dergâhtan
zenb: Suç, günah, kabahat
fecr:Tan yerinin a arması. Şafak. Sabah vakti, güneş do madan evvel şarkta hâsıl olan kızıllık
Bikün tevbe:tevbe et
bicu: ( Custen : Aramak) mastarının emir köküne "bi" eklenerek yapılmıştır. Ara, bul mânasında emirdir
gufran: Cenab-ı Hakk'ın günahları affedip örtmesi, rahmeti

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Orjinal Yazarı maunlaz
ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM PAYLAŞIMIN İÇİN TEŞEKKÜRLER HEPİMİZİN YAPMASI GEREKENDE BU AFRKINA VARMAMIZ GEREKİR İBADETİN MEŞGALİNİ NAMAZ UYKIUDAN DAHA HAYIRLIDIR MÜEZZİNE KULAK VERİP DOĞRULALIM YATAKTAN ALLAH HU BİZİM YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN
SELAMÜN ALEYKÜM

Abicim namazla işi olmayanın, kulaĞı ezanda olmaz derler... İlk önce neden namaz sorusunu iyice idrak etmek lazım...
NAMAZ ne kadar kıymettar ve mühim, hem ne kadar ucuz ve az bir masrafla kazanılır; hem namazsız adam ne kadar divane ve zararlı olduĞunu iki kere iki dört eder derecesinde kat'i anlamak isteyenlere haddim olmayarak Risale-i Nur Külliyatından Sözler Kitabının 4. Sözünü tavsiye ediyorum...

DuaM

cici anne :)

Aldığı Beğeniler
10
Takım
Galatasaray
Orjinal Yazarı YaMusaB
Orjinal Yazarı maunlaz
SELAMÜN ALEYKÜM

Abicim namazla işi olmayanın, kulaĞı ezanda olmaz derler... İlk önce neden namaz sorusunu iyice idrak etmek lazım...
NAMAZ ne kadar kıymettar ve mühim, hem ne kadar ucuz ve az bir masrafla kazanılır; hem namazsız adam ne kadar divane ve zararlı olduĞunu iki kere iki dört eder derecesinde kat'i anlamak isteyenlere haddim olmayarak Risale-i Nur Külliyatından Sözler Kitabının 4. Sözünü tavsiye ediyorum...

++++++

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Seher vaktini, tevbe ve istiĞfarın en özel zamanı diye biryerde okumuştum...

Hekimoglu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
191
Guzel kardesim,
Bu guzel paylasimlarin icin Allah razi olsun...sayende Nurlardan cok faydalaniyoruz...

Rabbim senden ebeden razi olsun.... :)

eslem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Orjinal Yazarı YaMusaB
dawn1118048lt.jpg

Her gün seher vaktinde kalkarım. Çünkü sebe bi-i hususim, mübeccel ve muazzez Üstadım Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri buyuruyor ki:

Seherlerde eser bâd-ı tecellî

Uyan ey gözlerim vakt-i seherde.

İnâyethah zidergâh-ı İlâhi

Seherdir ehl-i zenbin tevbegâhı,

Uyan ey kalbim vakt-i fecirde,

Bikün tevbe, bicu gufran, zidergâh-ı İlâhî.

Üstadımızın nazım şeklinde ifade etti i bu Farsça ibârenin tercümesi şu şekildedir:
Seher bir haşirdir [uyanış, diriliş]. Uyuyan ya da uyumayan herşey tesbihdedir.
Ey sersem nefsim, ne zaman uyanacaksın?
Ömür bir asır da olsa, her canlının kabre seferi gerekiyor.
Namaza kalk, ney gibi inleyerek niyaz eyle:
Yâ Rab! Pişmânım, utanıyorum, sayısız günahımdan ar ediyorum, zelîlim. İstikrarsız yaşamaktan göz yaşı döküyorum. Garibim, kimsesizim, yalnızım, zayıfım, güçsüzüm, hastayım, âcizim yaşlıyım, ihtiyârsızım. "El-amân!" diyorum, af diliyorum, dergâhından yardım istiyorum, ey Allahım!.

Allah razı olsun musab kardeşim bende turkçe açıklamasını yapmak istedim daha iyi anlaşılsın diye..

Bir_Katre

RAHMETLE ANIYORUZ DEĞERLİ KARDEŞİM

Aldığı Beğeniler
50
Takım
Galatasaray
Allah (cc) razı olsun güzel paylaşımlardı emeğinize sağlık...

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
Allah razı olsun kardeşim,çok güzel bir paylaşımdı.

Üstadımız nur içinde yatsın inş.

Selam ve dua ile kalın.

Üst Alt