Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
hıçkıra hıçkıra ağlamak....
Geceler uzayıp gider, sabah oluvermez. Saatler yıl olur, yıllar asır ve zaman donuverir.
Uyku da girmez bir türlü göz bebeklerine, alabildiğine geniş bilinen gökyüzü de daraldıkça daralır. Ve gönül sadece hüzün şarkılarına bırakır kendini.
İnsan bu kasvetli zaman dağarcığında sadece ve sadece hüznü yudumlamak ister. Çünkü; hızla koşuşturan notalardan oluşan neşeli şarkılara eşlik edecek güç yoktur artık dizlerde.
Kim bilir bu satırlar okunurken bile etrafta kaç gönül öylesine kanıyor, kim bilir kaç göz böylesine ağlamaktan kör oluyor?
Ağlamak, hıçkıra hıçkıra ağlamak....
Ağlamak bazıları için rahatlamanın vazgeçilmez, belki de tek adresi. Kimileri duygulandığında, kimileri üzüldüğünde, kimileri gamdan, kimileri sevinçten, kimileri ise ayrılık acısından ağlar...
Duygularına söz geçiremeyen bazısı uluorta ağlarken, bazısı kimsenin önünde ağlamayacak kadar duygularına gem vurmayı öğrenmiştir. Duygulara gem vurmak, belki de Ferhatın dağları delmesinden çok daha müşkülatlıdır. Ama hayat insana bu alışkanlığı kazandıracak kadar çetin ve bir o kadar gaddar!
Bu alışkanlığı edinenler; sevindiklerinde kahkaha yerine tebessümle yetinirler, kahredici bir hadise karşısında ise acıyı yüreklerine gömerler. Tabiri caiz midir bilinmez ama, bu tip insanların gönül dünyası tıpkı bir mezar gibidir. Kimse çarkların orada ne şekilde işlediğini tam olarak kestiremez.
Ayrılık adamı vurur
Ayrılık ayrılık aman ayrılık, her bir dertten âla yaman ayrılık... diye dilden dile dolaşan o meşhur şarkının sözleri, insanı kasıp kavuran ayrılığı anlatan bir serzeniştir sanki.
Birçok kişiye göre huzur kaynağı olan ağlama limanına en fazla yanaşanlar çoğu kez ayrılığı çekenler olur. Ayrılığın sızıdan sakınmak için, ipeksi kalbini lahuti rüzgarlara bırakanlar genellikle kendilerini bu limana, yani ağlama limanına bırakırlar. Bu rıhtıma demir attıktan sonra bütün ıstıraplar yerini, beyaz incileri temsil eden gözyaşlarına bırakır.
Ayrılığın dışında bizleri ağlatacak cinsten olaylar günümüzde o kadar fazla yaşanmaya başlandı ki; insan bu olaylar karşısında ağlayıp içini dökmediği taktirde, bir volkan misali sıkışan gönül dünyasının patlamaması mümkün değil.
Dolayısıyla bazen hıçkıra hıçkıra dağlara meydan okurcasına, bazen de çocuksu bir masumiyetle kuytu bir köşede sessizce hüznü gözyaşları ile tedavi etmek aslında fena fikir değil. En azından şöyle düşünün; hiç kimsenin kalbini kırmadan rahatlamış oluyorsunuz.
Sevinçten veyahut tasadan mutlaka her birimiz göz yaşı dökmüşüzdür ve dökeceğiz de. Ancak bu tür nedenler dışında bir de insanın yanlışlarına, yanılgılarına pişman olup ağlaması yok mu!

İşte bu nedenle dökülen gözyaşları hıçkıra hıçkıra olmalı...

zeyno

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
Orjinal Yazarı *perwerder*
Sevinçten veyahut tasadan mutlaka her birimiz göz yaşı dökmüşüzdür ve dökeceğiz de. Ancak bu tür nedenler dışında bir de insanın yanlışlarına, yanılgılarına pişman olup ağlaması yok mu!

Ağlamak psikolojide"duyguların suyu" diye nitelendirilmiş.Evet gerçekten öyle.İçimizdeki duyguların bir nevi dejarjı.Üzüldüğümüzde,herhengi bir acı da,farklı duygu iniş çıkışlarında ağlayabilenler bu yola başvuruyor.Bu gayet normal aslında...

İstatistikler, insanın yaşamı boyunca 95 litre, yani yaklaşık 10 kova gözyaşı döktüğünü söylüyor.Bu kadar dökülen gözyaşının ne kadarı kendi yanlışlarımız ve pişmanlıklarımız acaba...?

Ruhumuz ne kadar incelirse ki bu da rabbe olan bağlılık ve onu sevmekten geçiyor, o kadar kendimizi düzeltmek uğrunda gözyaşı dökebiliriz.Ne mutlu bu uğurda gözyaşı dökebilenlere...Hem de hıçkıra hıçkıra...

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Benim cihanın yükünü sırtında taşımaya azmetmiş yiğidim.
Yiğidim kalk uykudan kalk ki bağrımda nağlan.
Sen gideli dünyanın yükünü taşıyorum sırtımda, bütün taşıyanlarla beraber. Senin sırtın nasır bağladığı zaman başkaları huzur ve itminana kavuşacak. İnsanlık senin kalkacağın anı bekliyor. Bu ağır yükü sırtına alacağın, sırtını nasırlaştıracağın ânı bekliyor. Zeynül Âbidin'i anlatmak marifet değil. Zeynül Âbidin olma marifettir. Seni Zeynül Âbidin olmaya çağırıyorum. İnsanlık için Zeynül Âbidin olmaya çağırıyorum. Bana bugünde olur mu deme sakın. Olanlar var.

Zira orda Zeynül Âbidin, burda Zeynül Âbidin dedim, 'milletimin imanını selamette görürsem cehennemin alevleri içinde yanmaya razıyım' deyen bir Zeynül Âbidin'dir işte. 'Onları cehennemde görürsem cenneti bile istemem' Cenneti bile istemem diyebilecek kadar
bir Zeynül Âbidin'dir işte.

Bu derin ruh, bu derin şuur, bu muhteşem atmosferdir ki, insanlığın başında bir bulut, bir siyânet bulutu gibi gezip durduğu müddetçe insanlık hep huzur ve itminan içinde olacak. Bu gün o huzur yok. Ve ben deyeyim, çünkü bu gün sen yoksun.
Çünkü o şemsiyeyi sen taşıyacaksın. O bulut eğer olacaksa, senin akan göz yaşlarından tebahhur edip meydana gelecektir. Bana denizlerden tebahhur eden bulutlardan bahsetme. Çok gördüm, onlar sadece toprağı ıslatır. Bana gönülleri ıslatacak bulutlardan bahset. Bahset ki, kalbim çok yaralı. Başkası da derman olamaz.
Ağla, ağla hiç durmadan ağla.
Ağla göz yaşların ceyhun olsun.
Ondan deryalar meydana gelsin ve buharlaşsın.
Bulutlar arş-ı rahmana kadar ulaşsın.
Arş ihtizaza gelsin sarsılsın.
Ve Allah sorsun.
Allah sorsun, bu bulut ne istiyor. O ses gelir benim kalbime uyanırsa, kalbime ulaşırsa başımı aşağıya doğru eğeyim ve diyeyim ki,
'Ümmeti Muhammedin derdiyle ağlayan insanların göz yaşlarından meydana gelen bulutların ihtizazıdır Allah'ım.'

MFGülen

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
dökülen bunca gözyaşı ve kanda boğulur inşaallah küfrün neferi....

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
HERKESİN BİLDİĞİ GİBİ KÜFÜR HİÇ İYİ BİŞEY DEĞİLDİR ..

TebessüM

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Ağlamak kişinin acziyetini bilmesi pişman olması demek

Rabbim bilerek veya bilmiyerek yatığımız günahlarımızı bağışla :( ;(
amin amin amin

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
GÖZ YAŞI

Hani söyleriz ya kimi zaman rahmet yağmurları diye, işte Müminin gözyaşı da rahmet yağmurudur. Hazanın çoraklaştığı yüreğini rahmet yağmurunun damlalarıyla huzur ve muhabbet tohumlarını yeşertir. Aslında kabul edilen duanın en büyük iksiridir gözyaşı. Secde de, Secde yerine Onun için akan bir damla gözyaşı, kalbinde binlerce rahmet çiçeklerini filizlendirir. Ve Mümin yüzüne Nur olarak gelip yerleşir.

Peygamber efendimizde bir hadiste şöyle buyurmaktadır
Allah için ağlayan gözleri Allahu Teâla Cehennem ateşinde yakmayacaktır

Mevlana hazreti gözyaşını öylesine güzel ifadelendir ki, her anını o rahmet ve huzur damlalarını akıtmakla geçirmek istersin.

Ağlayıp inlemek sağlam ve sarsılamayan büyük bir sermayedir. Allahın tüm rahmeti ise çok kuvvetli bir dayanaktır.
-Ey gülüp duran gafil! Gülmenin zevkini tattın birde ağlamanın zevkini tat, tecrübe et ki O şeker madenidir. Allah için ağlayan ne mübarek bir gözdür. Allah için ağlayan bir kalp ne mübarek bir kalptir. Ağlama ve inlemeye muhakkak merhamet edilir. Rabbin lütuf ve merhamet deryası, ağlayanlar için taşar....

Bu Meyanda Şeyh Badi Hazretleri de şöyle der :

-Bulut ağlamayınca çimenler nasıl güler, ağlamayan çocuk annesinden nasıl süt emer.

Velhasıl Onun için dünya ve ahrete huzur ve saadete nail olmamız bakımından, bu fani alemde rüku ve secde de, dua ve niyazlarımızı kulluk gözyaşlarıyla yoğrularak hakkın rahmet deryasına daim olmalıdır.

YÜCE PEYGAMBERİMİZ.S.A.V.ŞÖYLE BUYURUYOR
Bana dünyada 3 şey sevdirildi. Ağlayan göz, zikredilen Lisan, titreyen kalp

Göz yaşı; Aşkın iç hislerini çoşturan kelimesiz ve sedasız lisanıdır.

Gözyaşı; Hakkın rahmetini tahrik ve Merhametini Celb eder.

Gözyaşı; Günahkarın İhlas ile Rablerine eyledikleri ubudiyet incisinin taneleridir.

Gözyaşı ; Allah öyle bir Sermayeyi sedef dir ki, rahmet, merhamet ve mağfiret haberlerini içinde taşıyan Seyyidül İstiğfarlardır.

Göz yaşı: Ariflerin, aşıkların sürmesidir.

Allah için akıtılan bir gözyaşı, sırasına göre dağlar yapılan ibadetlerden daha üstündür.

Gözyaşı ; Manevi hayatın anahtarıdır. Abdul Kadir Geylani

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
Duygulara gem vurmak, belki de Ferhat'ın dağları delmesinden çok daha müşkülatlıdır. Ama hayat insana bu alışkanlığı kazandıracak kadar çetin ve bir o kadar gaddar!

BU ÇETİN DÜNYA ŞARTLARINDA İMTİHANA TABİ TUTULAN TÜM İNSANLIK; RABBİMDEN SONSUZ MAĞFİRET DİLEMEK YERİNE,DÜŞMÜŞ DÜNYA DERDİNE......EYVAHLAR OLSUN DÜNYA İŞLERİ İÇİN GÖZYAŞI DÖKENE.......

GERÇEK GÖZYAŞI ALLAH YOLUNA,ALLAH İÇİN DÖKÜLENDİR.....GERİSİ KOCA BİR YALAN.....

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
Peygamber efendimizde bir hadiste şöyle buyurmaktadır
Allah için ağlayan gözleri Allahu Teâla Cehennem ateşinde yakmayacaktır

Üst Alt