Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

YaRêN

GüIefşaN

Aldığı Beğeniler
11,197
Takım
Galatasaray

"Tövbenin hakikati, geçmiş günahlara pişman olmak, gelecekte olacağa istigfâr etmek, affını istemektir. İşlenen günâha tamamen pişman ve bîzâr olmak, bir daha o günahı işlememeye cânu gönülden azmetmek ve bu çeşit bir tövbe ile kalbi temizlemekten ibârettir.

(Hz. Seyyid Ebü'l-Fityan Şihabüddin Ahmedü'L-Bedevi et-Tantavi)

YaRêN

GüIefşaN

Aldığı Beğeniler
11,197
Takım
Galatasaray

Evliyanın büyüklerinden olan İbrahim Ethemden birisi nasihat istedi.Buyurdu ki:Altı şeyi kabul edip yaparsan ,hiç bir işin sana zarar vermez.O altı şey şunlardır.

1-Günah yapacagın zaman Allahü Tealanın sana verdiği rızkı yeme!Onun verdiği rızkı yiyip sonrada Ona isyan etmek doğru olurmu?

2-O'na asi olmak istersen O nun mülkünden çık! Mülkünde olupta ona isyan etmek uygunmudur?

3-Ona isyan etmek istersen ,gördüğü yerde günah işleme! Onun mülkünde olup ,verdiği rızkı yiyip gördüğü yerde günah yapmak olurmu?

4-Can alıcı melek ruhunu almaya geldiği vakit ,tevbe edinceye kadar izin iste ! O meleği kovamazsın Şimdi kudretin var gücün kuvvetin yerinde iken tevbe et! Tevbe edilecek zaman bu zamandır.Zira ölüm çok ani gelir.

5-Mezarda ,Münker ,Nekir ismindeki iki melek sual için geldiklerinde onları kov,seni imtihan etmesinler!
Soran kimse dediki ; buna imkan yoktur.
İbrahim Ethem dediki: ''Öyle ise şimdiden onlara cevap hazırla''

6-''Günahı olanlar Cehenneme gitsinler diye emir gelince ben gitmem de''
Soran kimse dediki;''Bu sözümü dinlemezler''

Nasihatleri dinleyen kimse o anda tevbe etti ve ölünceye kadar da tevbesinden vazgeçmedi..

YaRêN

GüIefşaN

Aldığı Beğeniler
11,197
Takım
Galatasaray

Münâkaşa etme, kimseden bir şey isteme, müstağnî kal, kanaatle zengin ol, vakarını koru! Sende emeği olanlara ve seni terbiye edenlere karşı vefakâr ol, malınla ve canınla onlara hizmet et ve onların hâli ile hâllen! Onları kınayan gafiller felah bulmaz.

Dünyaya ve dünya ehli olan gafillere meyletme! Gönlün dâima mahzun, bedenin kulluğa güçlü, gözün yaşlı ve kalbin rakik olmalı. İşin hâlis, duan iltica ve libâsın mütevâzî, yoldaşın Hak dostları, sermayen zahirî ve batınî din ilimleri, evin mescid ve yakının Allah dostları olsun!..

Abdülhâlık Gucdevânî -kuddise sirruh- (v. 1189)

YaRêN

GüIefşaN

Aldığı Beğeniler
11,197
Takım
Galatasaray

Dünyâ ve dünyâ nîmeti hayaldir. Gök kubbesi altında hiçbir şey aynı hal üzere kalmaz, hep değişir. Onun için dünyâ malına, makâmına ve dünyâ hayâtına güvenme. Biz bu dünyâda misâfiriz, yolcuyuz. Sonunda ayrılıp gideceğiz. Sıkıntın varsa üzülme. Bir an sonra ne olacağımız belli değil.

(Hz. Âzîz Mahmud Hüdâi Kuddise-i Sirruh)

YaRêN

GüIefşaN

Aldığı Beğeniler
11,197
Takım
Galatasaray

Yolumuzun esâsı beş şeydir:
1) Gizli ve âşikâr, her hâlükârda Allahü teâlâdan korku hâlinde olmak.
2) Her hal ve ibâdetinde, Peygamberimizin sallallahü aleyhi ve sellem ve Eshâbının (radıyü anhüm) gösterdiği doğru yola uyup, bid'at ve sapıklıklardan sakınmak.
3) Bollukta ve darlıkta, insanlardan bir şey beklememek.
4) Aza ve çoğa râzı olmak.
5) Sevinçli veya kederli günlerde cenâb-ı Hakk'a sığınmak."

(Hz. Ali Ebu'L-Hasan eŞ-ŞazeLi eL Hasenî)

YaRêN

GüIefşaN

Aldığı Beğeniler
11,197
Takım
Galatasaray

Ahmet Mekkî Efendi bir sevdiklerine;

- Hak teâlâ, hepimizin yaptığı, iyi kötü her işi görüyor, değil mi? diye sordu.
- Elbette efendim, dediler.
- Pekii, bir insan bir günah işleyeceği zaman, bir başkasının göreceğini anlasa, o işi yapabilir mi?
- Yapamaz tabii efendim, utanır ondan.
Büyük Veli;
- Bu nasıl müslümanlıktır ki, bir “kul”dan utanır da, “Allah”tan utanmaz, buyurdu.

YaRêN

GüIefşaN

Aldığı Beğeniler
11,197
Takım
Galatasaray

ÖNCE DİNİNİ ÖĞREN!

Zünnun-i Mısri hazretleri nasihat isteyen bir gence;

- Önce İslâmiyeti öğren, buyurdu.
- Nereden öğreneyim hocam?
- Ehl-i sünnet âlimlerinin kitaplarından.
- Ben her gördüğüm din kitabını alıp okuyorum efendim. Bu, doğru değil mi?
Şefkatle baktı gence:
- Sana çok önemli bir nasihatte bulunayım mı evladım?
- Buyurun efendim.
- Rastgele yüz kitap okuyacağına, bir doğru kitabı yüz defa oku! Hem de haz duyarak oku. Lokman Hakim; “Hayatta her lezzeti tattım. Din kitabı okumaktan daha lezzetli bir şey bulamadım” buyurmuştur.

YaRêN

GüIefşaN

Aldığı Beğeniler
11,197
Takım
Galatasaray

Bu dünyanin cefasindan sefasina sira gelmez,
gafil olma ilme calis gecen günler geri gelmez.

S. HİLMİ TUNAHAN (K.S.)

YaRêN

GüIefşaN

Aldığı Beğeniler
11,197
Takım
Galatasaray

Ey insanlar! Önce nefsine öğüt ver, onu yola getir, sonra da başkalarını...

Senin henüz ıslaha muhtaç hallerin varken, birde bunu bildiğin halde başkalarının ıslâhı ile uğraşma yolunda başarılı olacağını düşünebiliyorsun?

Bu halınız şuna benzer gözlerin bir adım öteyi görmeyen bir adam, körleri yola getirme sevdasına kapılmıştır

ABDÜLKADİR GEYLANİ (k.s.)

YaRêN

GüIefşaN

Aldığı Beğeniler
11,197
Takım
Galatasaray

Ey mü'min! Şunu kat'iyyetle bil ki; İslâm dini ne ateşe girmek, ne şiş vurmak, ne de uçmaktır. İslâm Hazreti Muhammed (a.s.)'ın yolu olan farz, vacip, helal, haram ve Sünnetleridir.

(Hz. Seyyid Abdullah Farukî el Müceddid-i el Üveysî)

Üst Alt