Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

T.C

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
19
uganda1.jpg

biri bana açıklasın lütfen.. rabbimiz şimdi bu yerdeki çocuğumu sınav ediyor yoksa bizimi sınav ediyor..

seylan_54

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,393

biri bana açıklasın lütfen.. rabbimiz şimdi bu yerdeki çocuğumu sınav ediyor yoksa bizimi sınav ediyor..

Çelişkili gibi görülen durum karşısında birçoğumuzun da bu duruma anlam verememesi tabiidir.

Bir olaya yada olguya hangi pencereden bakacaksak; bakacağımız pencerenin argümanlarını iyi bilmemiz gerekir.

1-

Bu soru, İslami (uhrevi) temellere dayandırılmaya çalışılan ancak içerisinde ideolojik (dünyevi) düşünce ve türevlerinin serpiştirildiği, tuzaklı, dediğimiz soru tiplerinden birisi gibi geldi bana.

Sorunun geri planında Allah'ın adaletinin sorgulandığı görülmektedir. İşte bu noktada İslami kuralların insan(lar)ın hayatında yerleşmesi ve insan(lar)ın bu kuralları içselleştirmesi önem taşımaktadır.

Bir kere fotoğraftaki görüntü tamamen dünyevi yaşam tarzının bir sonucudur. Daha ayrıntılı izah gerekirse; elinde yiyecek olanlar (bunların müslim yada gayrimüslim olması fark etmez) ya İslamiyetle daha tanışmamıştır (!) (günümüzde İslamiyetle tanışmama söz konusu olamaz) ya da İslamiyetle tanışmış olmakla birlikte İslami kuralları tam olarak içselleştirememiş ve hatta anlayamamıştır. Eğer bir kişi veya toplum, (dahada genişletelim) dünyadaki bütün insanlar İslami bir hayat felsefesine, görüşüne, yaşamına (Kur'an ve Sünnete uygun) sahip olsa fotoğraftaki veya diğer fotoğraflardaki görüntüler zaten oluşmazdı.

Çünkü İslamiyetin temelinde adalet, eşitlik, insan hakları, paylaşma, fakiri gözetme, vd. gibi günümüzde evrensel olarak kabul edilen birçok insani değeri 1.400 küsur yıl önce ortaya koymuştur.

2-

İnsanlığın anayasası olarak kabul edilmesi gereken Kur'an-ı Kerim ve insanlığın yasaları olarak kabul edilmesi gereken sünnetin (müslimler için) tam anlamıyla idrak edilememesi, (gayrimüslimler için ise) kabul edilmemesi fotoğraflardaki görüntülerin ortaya çıkmasına yol açmaktadır.

3- Yani kısacası İslamiyetin müslümanlar arasında gereği gibi anlaşılamaması, müslüman olmayanların ise kabul etmeyişi; velhasıl dünya toplumları arasında İslamiyetin tam olarak yerleşmemesi ve dünyadaki toplumların "İslam Toplumu" yada müslümanlar olarak topyekun olamaması nedeniyle bu görüntüler ortaya çıkmaktadır.

4- Üçüncü maddenin tam tersini düşündüğümüzde ise fotoğraftaki görüntülerin kesinlikle ortaya çıkmayacağını bilmemiz gerekir.

5- Evet hepimiz sınavdayız.

6- Umarım cevap yeterli gelmiştir.

^HakikaT^

Ve ellefe beyne gulubihim

Aldığı Beğeniler
93
Takım
Diğer
Komşusu açken tok yatan bizden değildir buyuran Efendimiz (s.a.v.).Yukarda seylan_54 abimin açıklamasına eş değer bir hadis.Ve ne yazıkki hem yerde yatan cocuğu hemde bizleri sınava tabi tutuyor mevlam.Ama bizim tabi olduğumuz hal ve yaşantıdan mevlaya karşı soru sorma gibi bir lüksümüz yoktur.Hepimiz bir amaç için yaratılmışız sonu ya hüsrandır yada seyran onuda senin kendi amelin belirler..

Seylan_54 abim önemli ve değerli bilgilerin le bizleri aydınlattığın için mevla razı olsun senden.

T.C

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
19
cevaplarınız için teşekkür ediyorum fakat: islam dini bilim dinidir.. hiçbirşey karanlıkta kalmamıştır.. herşeyin bir cevabı vardır.. İslam hiçbirzaman sormayın etmeyin sorgulamayın demez.

ne bilim bir lokma yiyecek bir yudum su bulamayan insanların olduğu ülkeler var üç buçuk saat sonra iftar ezanı okunacak ve biz acaba ne yesek diye düşünürken oralarda acaba yiyecek birşey bulabilecekmiyim diye düşünenler var.. Rabbim onuda görüyor benide görüyor. yine diyorum sınav olan omu benmi
Sınav olan bensem: sınavı kaybettim artık karnı doymalı o zavallıların
sınav olan oysa: Rabbim bu ne çetin bir sınavdır

^HakikaT^

Ve ellefe beyne gulubihim

Aldığı Beğeniler
93
Takım
Diğer
cevaplarınız için teşekkür ediyorum fakat: islam dini bilim dinidir.. hiçbirşey karanlıkta kalmamıştır.. herşeyin bir cevabı vardır.. İslam hiçbirzaman sormayın etmeyin sorgulamayın demez.

ne bilim bir lokma yiyecek bir yudum su bulamayan insanların olduğu ülkeler var üç buçuk saat sonra iftar ezanı okunacak ve biz acaba ne yesek diye düşünürken oralarda acaba yiyecek birşey bulabilecekmiyim diye düşünenler var.. Rabbim onuda görüyor benide görüyor. yine diyorum sınav olan omu benmi
Sınav olan bensem: sınavı kaybettim artık karnı doymalı o zavallıların
sınav olan oysa: Rabbim bu ne çetin bir sınavdır

Eyer islam hiç birşeyi sormayın etmeyin demiş olsaydı şuanda başka dinleri seçme hakkınız olmazdı.Mevla kulunu var ederken kendi cuzi iradesiyle amellerini sorguya çekio_O yüzden içiniz bu konuda ferah olsun.

Sizin bu konuda vicdanı rahatsızlığınız beni hem çok sevindirdi hemde üzdü.Sevincim duyarlı bir müslüman olmanız üzüntüm ordaki müslüman kardeşlerimiz aç ken bizlerin tok olması.

İnanan insanların bu kardeşlik bağlarının her an daha da güçlendirilmesine çaba harcamaları gerekir. Çünkü sonsuz barınma ve mutluluk yurdundaki kardeşliğin temelleri burada atılır. Dünya hayatında birbirlerine karşı sevgi dolu olan müminler Allahın dilemesiyle cennet nimetlerini ve güzelliklerini de birlikte tadacaklardır.Vesselam..

Üst Alt