Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

#SudoSu

Buda'mı Gol' Değil

Aldığı Beğeniler
3,492
Takım
Galatasaray
başlığın bende uyandırdığı his ile yorum yapıcam... burası için demiyorum.. tvler sosyal medya mecralarda.. diyorlarki.. bir resim atıyorlar abi.. yol kenarında trafikte namaz kılıyor... işte savaş ortamında v.s şurda burda sonra başlık atıyorlar .. iman varsa imkanda vardır... hayır iman varsa imanlısındır .. imkan yoksa imkan yoktur yani kusura bakmayın biraz gerçekci olacağım ben..

ben şahsi arabamla yolda giderken namaz kılabilirim ama istesemde kılmam sefiriyimdir misal veriyor... araba benimdir çeker kenara kılarım bu imkanı ben sağlarım...
bir şirket arabası kullanan bir insan zamana yarış şeklinde işi varsa o arabayı kenara çekip o namazını kılamaz..
yani şimdi iman varsa imkan vardır demek bana doğru gelmiyor... adam derki kardeşim ben senden daha dindarım 5 vakit kılarım haccımda vardır... imkan bulamıyorum bazı durumlarda... ama sen sadece cuma namazlarına gidiyorsun.. araban var imkanın var yani rahatsın sorumluluğun yok.. diye bilir... örnek verdim tabi bunu dahada farklı örneklerle bu çoğala bilir..

İsrâ

"Özlem"imsin

Aldığı Beğeniler
12,753
Takım
Galatasaray
@Charismax Aslında sen tam da buna örnek vermişsin.
Arabası yok şirkette çalışıyor diyelim. Bir yere yetişmesi gerekiyor. Ya biraz hızlı gidip o imkanı kendi oluşturur. Ya da trafikte kaldıysa aracından inip namazını kılabilir.

#SudoSu

Buda'mı Gol' Değil

Aldığı Beğeniler
3,492
Takım
Galatasaray
hayır o öyle olmuyor işte... en başta o imkanı oluşturacak.. çalıştığı yere ben namaz kılan bir insanım diyecek... misal benim fabrikamda namaz yasak.. çünkü sonradan yasaklandı .. yöneticiler bunun kullanıldığının kanaatine vardı.. ben ustayım istesem bırakırdım pandemi öncesi.. o zamanı ben sağlıyorum kendimde zamanım çok.. sırada çalışanlar yapamıyor.. yani bir örnek'den gitmemek lazım

SiyahSancaktaR

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,294
Hac ibadeti ayrı bir şey lakin namaz için imkan oluşturulması doğal ve lazım olan bir şey..

Rabbim yeryüzünü size mescit kıldım buyurmuştur...

Gerekirse giden arabanın içinde veya otobüste hasta isem durumuna göre..

Kendi sağdım adına konuşuyorum yanlış anlaşılmasın..

Namazımı engelleyen is yerinden hep istifa ettim..

Ama çoğu is yerinde de imkânımi kendim olusturdum hemde kimseye belli dahi etmeden..

Buna en son isyerim olan banka dâhil...

#SudoSu

Buda'mı Gol' Değil

Aldığı Beğeniler
3,492
Takım
Galatasaray
O öyle olmuyor abiler :) işi bırakır yada başka iş bakar olmuyor işte.. mecbur adamlar..işverenin günahı boynuna 200 kişi çalışıyor 8 vardiyadan dahada fazlası varda bildiğim 200 kişi bunların ortalama 70 kişisi namaz kılıyor yaş aralıkları 45 58 .. ev almışlar borçları var kiminin kanser çocugu var. Eski kadifiye eleman bunlar .. patron diyor kapı orda siz bilirsiniz .. :) bırakanda oldu geri döndüler kolay değil... Allah yardım etsin... ama cidden o iş öyle olmuyor bıraksın yada başta sorsun olayı o olay olsada mecburiyet diye bişey var.. zaten bunun ruhsatı fetvası varkende bıraksın gitsin diye birşey diyemeyiz biz.. ben iman varsa imkan vardırı böyle görmüyorum çünkü şahit oluyorum... iş veren saygı duymuyorsa sonradan su koyuyorsa yapacak bişey yok .. biri çıksa yerine eleman geri alınıyor. . Çıkanlar geri gelince onlarıda aldı.. adam diyor bizim iş zaman aralığı kaldırmıyor çalışıyorsan yapacak birşey yok.... önceden izin vardı .. bi namaza gidiyorlardı yarım saatten fazla gelmiyorlardı dinlenme amaçlı kullanıyorlardı namazı.. dakkayıda azalttılar ama baş edemediler adamda kaldırdı.. :D aslında iş evet zaman ayırttırmıyor yerine adam bırakman lazım ama 8 saat yani 8 saatte namazı bahane edip kaytarmakta o namazı ne kadar makbül kılar bilemem..ekmek yediği emek yani.. ne biliyim aman .. duyar kasmak için kullanılıyor işte bazen... imanla imkanın alakası yok yani

Üst Alt