Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sultans

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
10
Takım
Beşiktaş
şeriat uygulanmış olsaydı Osmanlı gibi adaletli bir yaşantımız olurdu ne hortumcular,ne ergenekon,ne mafya,nede k,ticareti vb gibi faaliyetler olurdu,uyuşturucu operasyonunda yüzlerce kilo eroinle yakalanıp tutuklanıyorlar yine de karınca gibi türüyorlar şeriat olsaydı hüküm verilir,cezaları kesilirdi,hemde yılanın kuyruğu değil başı ezilirdi,baş kesilmedikçe yılan kesilen kuyruğuyla eklemeler yapıp işini yinede yarım bırakmıyor..şimdi ne oluyor yakalanıyor cezasını çekiyor serbest kalıyor hırsızlık yapıyor serbest kalıyor,kesin bakalım ellerini bir daha yaparmı?inşallah şeriat gelir,inşallh...

gerçekçi

Gerçekçi Üye

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Diğer
şeriat uygulanmış olsaydı Osmanlı gibi adaletli bir yaşantımız olurdu ne hortumcular,ne ergenekon,ne mafya,nede k,ticareti vb gibi faaliyetler olurdu,uyuşturucu operasyonunda yüzlerce kilo eroinle yakalanıp tutuklanıyorlar yine de karınca gibi türüyorlar şeriat olsaydı hüküm verilir,cezaları kesilirdi,hemde yılanın kuyruğu değil başı ezilirdi,baş kesilmedikçe yılan kesilen kuyruğuyla eklemeler yapıp işini yinede yarım bırakmıyor..şimdi ne oluyor yakalanıyor cezasını çekiyor serbest kalıyor hırsızlık yapıyor serbest kalıyor,kesin bakalım ellerini bir daha yaparmı?inşallah şeriat gelir,inşallh...

Tahsil durumunuzu bilmiyorum fakat anladığım kadarı ile tek yönlü düşünen bir sistemde yetişmiş ve araştırma şansınız olmadan kulak dolma, sağdan soldan edindiğiniz bilgiler ile bu yaşlara gelmişsiniz. Şu an savunduklarınız size dayatılmış bilgiler başka türlü düşünme şansınızın olmamasına hiç şaşırmıyor ve dediğim gibi Yüce Rabbim'in böyle düşünen herkese bu acımasızca yorumları yok edecek ilhamı nasip etsin. Çünkü bu tür konuşmalar yapmakta ısrar eden biri olduğunuza göre bu tartışmayı uzatmayı önce kendime sonra da Atatürk'e saygısızlık kabul ediyorum.

Şeriat İslam'a özgü değildir, her dinin şeriatı vardır. Şeriat kendi çıkarlarına yönelik yönetimi sağlayabilmek isteyen gruplar tarafından topluma dayatılan İslam'a sonradan eklenmiş kurallardır. Bizde genellikle tek başına "şeriat" sözcüğü kullanılır ve bununla bir "İslam şeriatı" kastedilir. Oysaki tek başına "şeriat" sözcüğü "düzen" demektir. Bir İslam şeriatı olduğu gibi bir Hıristiyan şeriatı da vardır; Musevi şeriatı da vardır; Budist şeriatı da vardır. Ancak yaygın bir biçimde "şeriat" sözcüğü kullanılır ve bununla İslam şeriatı kastedilir.

Günümüzde İslam şeriatı ile yönetildiği iddiasında olan değişik ülkelerde çok farklı uygulamalar vardır. İslamiyet'in tek bir temel kaynağı "Kur'an-ı Kerim" olduğuna göre; bu farklılıklar nereden kaynaklanabilir olabilir? Bunca mezhep neden oluşmuş olabilir madem sadece Kur'an kaynak alınıyor bu kadar fikir ayrılığını oluşturanlar kimlerdir?????

Sakın İslami motifleri kendi çıkarları için kullanan gruplar olmasın bu kadar ayrımcılığın sebebi?

Peygamberimiz Hz. Muhammed'in "Ümmetim 73 fırkaya ayrılacaktır... Bunlardan 72 si cehenneme, 1 tanesi de cennete gidecektir." hadisi bu çarpıcı gerçeklerin en güzel ön görüsü olmuş ve çok önceden şu günkü hallerimizi görmüştür.

Bu gün şeriatın hakim olduğu ülkeler gösteriyor ki herkesin kabul etmek zorunda olduğu evrensel bir "İslam şeriatı" düzeni yok. Uygulanan şey; iktidarı "şu ya da bu" biçimde "ele geçiren" bir grubun; kendi anlayışları çerçevesinde uyguladıkları bir Müslümanlık ve gene kendi "kafalarına göre" koydukları "İslami kurallar"dır.

İslam dininde zorlama yoktur. Evrensel ve tüm insanlığı kucaklayan bir dindir fakat İslam'ı insanlara kötü tanıtmak isteyen gruplar her zaman İslam'a yeni eklemeler yaparak bugün İslam'ın yaygınlaşmasının önündeki en büyük engeldir.

Böyle ayrımcılık yapmakla insanları dinimize davet etmek yerine uzaklaştırmayı seçiyorsunuz bu çok üzücü cidden...

Allah yerine hüküm vermek hiç bir kulun haddine düşmez. Atatürk ya da bir başkası varsa bir cezası Allah verir zaten. El kesmek ya da şeriat çözüm değil.
Şeriat uygulanan ülkelerde suç oranı daha fazla bilmem farkında mısınız?

Ben Atatürk'ü tüm kalbimle seviyor ve rahmet diliyor, bu ülkeye kazandırdıkları için bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.

Sizler de nasıl isterseniz öyle düşünün tabii ki buna karışma hakkım yok.
Bundan sonra bu siteye gelmeyi de düşünmüyorum zaten. Bu düşünce yapısında kişilerle paylaşacak ortak bir konumuz olmadığını fark ettim. İyi günler

seylan_54

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,393
Yorumlardan anladığım kadarıyla bu tartışmanın öncesi var. Bu nedenle konu hakkında birşeyler yazmamın ne kadar doğru olduğunu kestiremiyorum. Kestiremiyorum ancak, bir iki söz de ben söylemek istiyorum.

Atatürk ve Din (İslamiyet) konusunda toplum ikiye belkide üçe bölünmüş durumdadır. Bir kısmı din karşıtı, bir kısmı dindar, bir kısmı da din karşıtı olmayan ama dindar hiç olmayan birisi olarak tanımlar Atatürk'ü. Toplum içerisinde başkaca tanımlamalar varsa da ben bilmiyorum.

Atatürk, Türkiye Tarihi'nin tartışmasız en önemli ismidir. Çok yetenekli bir asker-komutan ve çok dirayetli-güçlü bir devlet adamıdır.

Milli Mücadelenin yürütülmesinde -başından sonuna kadar- her aşamada göstermiş olduğu başarı yada her aşamada almış olduğu kararlar Türk Ordusunu zafere taşımıştır. Günümüzde bu konu dile getirildiği zaman "Atatürk komutanlık yaptı, savaşan "mehmet"ti" denir genellikle. Ama o "mehmet"ler cephede iyi yönetilmezse düşman karşısında tarumar olurlardı. Atatürk'ün komutanlık vasfı ile "mehmet"lerin gayreti ve son tahlilde Allah'ın takdiriyle zafer kazanılmıştır.

Bu anlattıklarımda Atatürk'e ilahi bir misyon yüklemediğim; sadece onun taşımış olduğu beşeri özelliklerini ifade etmeye çalıştığım anlaşılıyordur umarım.

1923, 1924, 1925, 1928, 1930, 1937 yıllarında yaşanan olaylar ile yapılan inkılaplar; aslında bizlere, cumhuriyetin Osmanlı Devletinin üzerine inşa edildiğini göstermektedir. Cumhuriyetin kurulmasıyla Osmanlı Devletinin temel yapıları ortadan kaldırılmıştır. Saltanat, hilafet, vs.
Osmanlı’nın geriye kalan bütün yapıları aynen (veya zamana uyarlanarak) devam ettirilmiştir. Bu anlamda 1923 yılı tarihsel bir ayrımı değil, bir devamlılığı ifade etmektedir. Eğer öyle olmasaydı ermeni meselesiyle hala uğraşıyor olmazdık herhalde…

Atatürk’ün dine karşı bir tutum sergilediğini hiçbir yerde okumadım. Ama bol bol duydum. Okuduklarım arasında, Atatürk’ün dine karşı ne kadar hoşgörülü olduğunu gördüm. Kendisi belki dindar birisi değildi. Belki de öyleydi. Bilemiyoruz. Ama şunu açık bir şekilde söyleyebilirim ki, Atatürk, İslamiyet’e karşı bir tutum içine girmekten mümkün mertebe uzak durmuştur. Pek çok özdeyişinde hoşgörülü yaklaşımını net bir şekilde görebiliyoruz zaten.

Peki ya duyduklarım? Gerçek olabilirler mi? Evet olabilir. Ama her duyduğuma inanacak olsam herhalde bu zamana kadar gelemezdim.

Evet Atatürk, cumhuriyetin kurulmasıyla hilafeti kaldırmıştır. Neden kaldırdı? Çünkü hiçbir işlevi kalmadı. Hatta sembolik olarak bile tamamen işlevsizleşmişti. Bunun en açık örneği 1. Dünya Savaşındaki cihat çağrısı sonucu “Mehmet”lerin yine “Müslim” geçinenlerce katledilmesidir.

Tekke ve Zaviyeler kaldırıldı. İyi oldu mu bilmiyorum ama işlevsizleşen hilafeti geri getirme naralarıyla ortalıkta dolaşan ve sırf bunun için kendi bağımsızlıklarını elin ingilizine, fransızına, ne bileyim elin gavuruna satan gruplar haline gelmişlerdi de ondan.

Ha birde bu konuda çok söylenen harf inkılabı var. Arap harfleri yerine neden Latin harfleri getirildi konusu. Bu konuda ki kendimce mantıklı açıklama ise şöyle; eğitim, sağlık, sosyal güvenlik gibi sektörler toplumu yeniden yapılandırma araçlarıdır. O dönemde sağlık ve sosyal güvenliğin hangi durumda olduğunu bilmiyorum (iyi olduğunu da zannetmiyorum). O dönemin şartlarında toplumu yapılandırma da en etkili araç eğitimdi. Eğitim de yapılacak köklü değişiklik ise en başından alfabeden başlıyordu. Alfabenin değişimiyle yepyeni bir toplumun temelleri atıldı. Bu çerçevede günümüzü değerlendirdiğimizde Latin alfabeyi kullandığı için pişman olan sanırım yoktur. Yada çok azdır. Oluşturulan yeni toplumsal yapı, dine karşı bir yapıyı içermiyordu. Eğer o zamanki kadroların öyle bir niyeti olsaydı kimbilir beklide yaparlardı. Ve dinden tamamen uzaklaşmış bir topluluk olabilirdik. Bir toplumun kültürünü yok etmek çok zor değil. İkinci kuşakta büyük ölçüde ortadan kalkar üçüncü kuşakta da tamamen yok olabilir. 2012’ye kadar aşağı yukarı üç kuşak geçmiştir. Ve tam tersine dine karşı daha büyük bir ilgi duyulmaya başlanmıştır. İnşallah daha da artacaktır.

Yazdıklarım çok dağınık oldu biliyorum. Yazdıklarımdan dolayı inşallah bana karşı herhangi bir taarruzda bulunmazsınız umarım :) İşin şakası bir tarafa da, son olarak şunu söyleyeyim: Atatürk’ün dine karşı bir tutum içerisinde olduğuna inanmıyorum. Atatürk’ün karşı olduğu şey, dinin arkasına gizlenerek aleyhte iş yapmaya çalışanlardır.

Bir de bu konu hem çok hassas hemde yıllardır tartışılan bir konu. Yıllardır bu konu hakkında ortak bir kanaat oluşamamışken, bir iki söz söyleyerek konuyu ifade etmeye çalışmak yada anlamak çok zor. Bu nedenle özellikle bu konuda kırgınlığa gerek var mı?

Nacizane fikrim budur. Sana fikrini soran olmadı diyen biri çıkabilir. Canınız sağolsun :)

gerçekçi

Gerçekçi Üye

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Diğer
Ben Atatürk'ü tüm kalbimle seviyor ve yaptığı güzellikler ile anıyorum. Hataları muhakkak olmuştur ama tüm dünya onun zekasından, iyi ahlakından övgü ile bahsederken o günün şartlarında vermiş olduğu kararları yargılamak ve İslam düşmanı kabul etmek beni üzdü.

Bu konuda daha fazla yazmayacağım fakat şeriat isteyen arkadaşlara önerim hiç vakit kaybetmeden şeriatın uygulandığı ülkelere yerleşip o koşulları deneyimleyip ondan sonra yazı yazmalarını tavsiye ediyorum.

gerçekçi

Gerçekçi Üye

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Diğer
,
ister kabul et ister etme..ben sana yukarıda reçeteni yazdım..hemen tövbe et..
430325_10150567915948270_585453269_8805127_896229680_n.jpg

Evet ayın üyesi seçilmişsiniz tebrik ederim ancak ben sizde katkıdan çok yok etme çabası görüyorum hayırlısı umarım ben yanılıyorumdur.

sultans

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
10
Takım
Beşiktaş
Tartışma sitelerin vazgeçilmez bir özelliğidir "Gerçekçi" hemen mi pes ediyorsun? haklısın ben ilkokul bitirdim ,okuyamadım daha doğrusu ailemin oku baskılarına rağmen okumak istemedim nedeniini merak ediyormusun söyleleyeyim, besmele çektiğimde çağdaş bayan öğretmenimin "burası cami mi"?diyerek ağzımdan burnumdan kanlar gelinceye kadar dövmesindendir ,8 yaşında bir kız çocuğu arkadaşlarının gözü önünde dövülüyor öylesine hınç ve kinle dolmuş ki sınıfta ses yok ne yolunmadık saçım kaldı ,ne tokatlanmadığım vücudumda tek bir nokta .."Bismillahirrahmanirrahıym" sözünden nefret eden Ankara'dan Adana'naya sürgün gönderilmiş bir bayan öğretmen,kimse kimseyi sevmek zorunda değil,gerçekçi bak alevi kardeşlerimizde hz Ayşe'i,Hz Ömer'i,Osman'ı ve ebu Bekir'i sevmiyorlar varsın sevmesinler bizler onlara kızıyormuyuz ?hayır kızmıyoruz bize ne ister ,sever isterse nefret ederler ,ve "Atatürk'ü islam düşmanıdır" diye bir yorum yazmadım bunu söyleyende sensin..Başlığın nedeni yalnızca ,sahibi ermeni veya yahudi olan Cumhuriyet Gazetesinin gerçek yüzünü ifade etmek içindi ve 1925'te tür yazılara ve karikatürlere izin verildiğine göre iyide yalakalık yapmışlar ,kimlere mi onuda sen söyle...

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Konunun daha fazla uzamamasi ve tartismaya yol acmamasi icin konu Yönetim tarafindan kilitlenmistir bilginiz olsun
Bu tür tartismaya yol acicak konularinda acilmamasini özellikle rica ediyoruz
Baki Selamlar...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt