malzemeler:
1- 4 adet yumurta
2-1 su bardagi seker
3-1 kase yogurt
4-300 ml sivi yag
5-vanilla tozu
6-1 kilo ispanak(ispanagi ayiklayin,yikayin,haslayin sonrada rondo da gecirin.)
7-1 paket kabartma tozu
8-aldigi kadar un
9-karem santi toz
10-süt (krem santi icin paketteki uygulamya göre)
hazirlanisi:
Derin bir kaba sekerle yumurtalari koyup seker eriyinceye kadar cirpin.Yogurt u ve yagi ekleyip iyice cirpin.Ispanagi ekleyip cirpin sonrasinda ununu vanilyasini vede kabartma tozunu ekleyin iyice cirpin. Yuvarlak ortasi bos olmayan kaliba dökün yuvarlak olmasi sart da degil yani düz bir kalip olsun.180 dercede pisirin.
kremsantiyi hazirlayin bilmeyenler nasil olucak diyebilir bu cok basit marketten kremsanti tozu alin üzerinde yaziyo.Pismis olan kek biraz sogumaya birakiliyo ve soguduktan sonra en üstünden ince bi kisim alin.Yani hani katli pasta gibi ikiye böleriz keki o gibi ama ince alinicak yaklasik yarim santim.Onu bir kaba ufalayin yada rondodan gecirin iyice ufalansin ve tekrar ayni sekilde bu sefer ortadan ayirin.Ortasina kremsanti sürün eger arzu edersenin meyva dilimleride koyabilirsiniz sonra diger parcayi üstüne koyun ve heryerini kremsanti ile kapatin. En üstünede ufanlanmis kek i serpin buzdolabinda 45 dakika yada 1 saat bekletin afiyet olsun...
1- 4 adet yumurta
2-1 su bardagi seker
3-1 kase yogurt
4-300 ml sivi yag
5-vanilla tozu
6-1 kilo ispanak(ispanagi ayiklayin,yikayin,haslayin sonrada rondo da gecirin.)
7-1 paket kabartma tozu
8-aldigi kadar un
9-karem santi toz
10-süt (krem santi icin paketteki uygulamya göre)
hazirlanisi:
Derin bir kaba sekerle yumurtalari koyup seker eriyinceye kadar cirpin.Yogurt u ve yagi ekleyip iyice cirpin.Ispanagi ekleyip cirpin sonrasinda ununu vanilyasini vede kabartma tozunu ekleyin iyice cirpin. Yuvarlak ortasi bos olmayan kaliba dökün yuvarlak olmasi sart da degil yani düz bir kalip olsun.180 dercede pisirin.
kremsantiyi hazirlayin bilmeyenler nasil olucak diyebilir bu cok basit marketten kremsanti tozu alin üzerinde yaziyo.Pismis olan kek biraz sogumaya birakiliyo ve soguduktan sonra en üstünden ince bi kisim alin.Yani hani katli pasta gibi ikiye böleriz keki o gibi ama ince alinicak yaklasik yarim santim.Onu bir kaba ufalayin yada rondodan gecirin iyice ufalansin ve tekrar ayni sekilde bu sefer ortadan ayirin.Ortasina kremsanti sürün eger arzu edersenin meyva dilimleride koyabilirsiniz sonra diger parcayi üstüne koyun ve heryerini kremsanti ile kapatin. En üstünede ufanlanmis kek i serpin buzdolabinda 45 dakika yada 1 saat bekletin afiyet olsun...

ben ilk önce iananmadim ya nasil olur felan dedim gercekten ispanaklimi dedim evet dedi ve ben cok kalamadim kalktim iste kal fela dedi bende beyim evde cok kalamam dedim ozaman dur biraz verim beyine götür dedi ilk önce beyim ispanaktan nefret ettigi icin yemez zahmet etme dedim ya olsun sen yersin dedi neyse saolsun verdi bende eve geldim beyim bu ne diye sordu pasta dedim e bu yesil dedi nasil pasta dedi bende samfistikli dedim