Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Günes

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
malzemeler:

1- 4 adet yumurta
2-1 su bardagi seker
3-1 kase yogurt
4-300 ml sivi yag
5-vanilla tozu
6-1 kilo ispanak(ispanagi ayiklayin,yikayin,haslayin sonrada rondo da gecirin.)
7-1 paket kabartma tozu
8-aldigi kadar un
9-karem santi toz
10-süt (krem santi icin paketteki uygulamya göre)

hazirlanisi:

Derin bir kaba sekerle yumurtalari koyup seker eriyinceye kadar cirpin.Yogurt u ve yagi ekleyip iyice cirpin.Ispanagi ekleyip cirpin sonrasinda ununu vanilyasini vede kabartma tozunu ekleyin iyice cirpin. Yuvarlak ortasi bos olmayan kaliba dökün yuvarlak olmasi sart da degil yani düz bir kalip olsun.180 dercede pisirin.

kremsantiyi hazirlayin bilmeyenler nasil olucak diyebilir bu cok basit marketten kremsanti tozu alin üzerinde yaziyo.Pismis olan kek biraz sogumaya birakiliyo ve soguduktan sonra en üstünden ince bi kisim alin.Yani hani katli pasta gibi ikiye böleriz keki o gibi ama ince alinicak yaklasik yarim santim.Onu bir kaba ufalayin yada rondodan gecirin iyice ufalansin ve tekrar ayni sekilde bu sefer ortadan ayirin.Ortasina kremsanti sürün eger arzu edersenin meyva dilimleride koyabilirsiniz sonra diger parcayi üstüne koyun ve heryerini kremsanti ile kapatin. En üstünede ufanlanmis kek i serpin buzdolabinda 45 dakika yada 1 saat bekletin afiyet olsun...

TebessüM

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
bende çok okudum öyle tarifler peynirli kek ispanaklı kek havuçlu kek
ama nedense bir türlü cesaret edipte deneyemedim
deneyen narsa bi yazsinda bizde bakalim nasıl oluyor :)

huzurumsun

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
ıspanakla kekli yanyana düşünemiyorum bile :p

Ş

ŞEVVAL

Guest
ıyggggggggggggggggggg hiç ıspanakla kek bir arada olurmu :O :rolleyes: :rolleyes:şaşırdım walla ben ikisini bir arada düşünemiyorummmmmmm :baby: :baby:

Günes

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
ayy cok güzel oluyo ben ilk yedigimde ispanakli oldugunu anlamadim samfistikli felan sandim ama leziz bisey tavsiye ederim deneyin hakliymissin günes diceksiniz. :)

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
güneş ıspanagın ne işi var kekin içinde ya?
benim bildigim ıspanagı temel reis konserve halinde yerdi =)

birde bizim Gümüşhane'mizin ünlü böregi lemisin içine konulur.

birde annem borani yapar,yogurlu olur.
ayrıca başka bir çeşidi de kavurur ve üstüne yumurta kırar.
ohhhhhhhhhhh,nefis olur valla.

ama yinede senin kekini bir denemek lazım ,
önyargılı bakmamak lazım... =)

Günes

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Orjinal Yazarı silaucan
güneş ıspanagın ne işi var kekin içinde ya?
benim bildigim ıspanagı temel reis konserve halinde yerdi =)

birde bizim Gümüşhane'mizin ünlü böregi lemisin içine konulur.

birde annem borani yapar,yogurlu olur.
ayrıca başka bir çeşidi de kavurur ve üstüne yumurta kırar.
ohhhhhhhhhhh,nefis olur valla.

ama yinede senin kekini bir denemek lazım ,
önyargılı bakmamak lazım... =)

:) bende bi bayburtlu kizi olarak senin saydigin bütün yemekleri biliyorum zaten gümüsane sofrasiyla bayburt sofrasi hemen hemen ayni.bence dene derim benim bu pasta ile bi hikayemde var hemen aktarim

beni sagolsun komsum caya davat etmisti, beyim evdeydi o gün bende izin alarak gittim.komsum o zaman ispanakli kek yapmis bende zaten ilk o zaman tanistim ispanakli kekle.ilk önce anlamadim ben ispanakli oldugunu sonra komsuma cok güzel olmus tarifini verirmisin dedim bana tarifi yazdi verdi bide ne görim ispanakli kek ?(ben ilk önce iananmadim ya nasil olur felan dedim gercekten ispanaklimi dedim evet dedi ve ben cok kalamadim kalktim iste kal fela dedi bende beyim evde cok kalamam dedim ozaman dur biraz verim beyine götür dedi ilk önce beyim ispanaktan nefret ettigi icin yemez zahmet etme dedim ya olsun sen yersin dedi neyse saolsun verdi bende eve geldim beyim bu ne diye sordu pasta dedim e bu yesil dedi nasil pasta dedi bende samfistikli dedim =)inandi =) ve aldi yemeye basladi yerkende aa cok güzelmis bundan sende yap demezmi tamam dedim neyse yedi bitirdi dayanamdim cünkü ben hic beyime yalan söylemdim gizlemdim dedimki o pasta ispanakliydi diyince sok oldu ?( keske demeseydin migdem bulandi dedi cünkü hayatta en sevmedigi besin kaynagi ispanak idi =) =) gül gül helak oldum

iLkay*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Galatasaray
arkadaslar ıspanaklı kek de ıspanak tadı asla yok ve tuzlu birşeyde olmuyo
gayet normal bi kek gibi sadece içi yeşil güneş'inde dedigi gibi fıstık görünümünde
hatta bu keki yapıp o kısmını fıstık süsü versin diye bazı pasta türlerinde bile kullanıyorlar :) denemeye deger pişman olmayacaksınız... :)

fatsalı

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
796
Takım
Trabzonspor
ispanakli pasta için tesekkürler........ ama maalisef kek yemem ben aslin da sarimsakli yoğurtlu olursa dahada güzel olur. çünki bizim yüremiz de çok meşhurdur ispanakli.yogurtlu, sarimsakli ..........bizde ona borani derlermiş

fatsali/ mustafa

Üst Alt