Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Durubey

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4,726
Takım
Diğer
Sevgili İlminur yorumları biraz incelerseniz..
Emr-i maruf ve nehy-i münker amacıyla yorum yazanların oldukça azınlıkda oldugunu görecekseniz..Mesela 137 mesajda benim yorumun sadece 3 tane ..ve uslubuma son derece dikkat ederek yazıyorum...Yani anlayacagınız gibi sizin tabirinizle biz kendi işimize zaten bakıyoruz...Ama isterseniz birde kendi arkadaş gurubunuzun yazdıklarını bi inceleyin...Olaylara at gözlüğü ile bakmayınız...wesselam...

ŞU KIRMIZIYA BOYADIĞIM KELİMELERİN ANLAMLARI NEY:)

ya kardeşim yani her okuduğumuz kelimede sözlüğemi bakacaz.. hangi ülkede yaşıyorsunuz doğru düzgün türkçe yazınsana be.. ne bu ya emri maruf nehyi münker falan filan..

Durubey

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4,726
Takım
Diğer
ŞU İSTANBUL BULUŞMASINDA KADIN ERKEK BULUŞMASI CAİZMİ DEĞİLMİ konusuna gelince: ya bu konuya gelmeyi çok isterdim ama: ben karakter olarak üstüme vazife olmayan şeylere karışmıyorum:) herkesin aklı var fikri var banane:)

ONUUR GÖZ KIRPMA İŞARETİ YOKMU:)

Aynaa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
11
Durubey,senin o falan filan dediğin,farz-ı kifayedir..
Ayetle ve hadis-i şerifle desteklenen emirdir..Bu kadar uzak olamazsın bu kavramdan inşaALLAH,yoksa durum vahim..

nun_kalem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
24
Neyse mübarekler .. Bu kadar istişareden sonra bir buluşma artık şart olmuştur :)
Buluşun bakalım :( nun suz..:(

Eksen,bizsiz bir buluşma öyle miii,tabi İstanbul'da olanın hali başka:D
Buluşun bakalım :( nun suz..:(

Ayarla artık kendini .. İnşaALLAH görüşürüz zamanı geldiğinde ..
Aynaa saatmide kendini ayarlayacak.. Kimsenin bana bişi dediği yok..:( Öyle olsun bakalım...

Durubey

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4,726
Takım
Diğer
Anladığım dilde yazacaksın kardeşim... o kadar...

Durubey

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4,726
Takım
Diğer
Durubey,senin o falan filan dediğin,farz-ı kifayedir..
Ayetle ve hadis-i şerifle desteklenen emirdir..Bu kadar uzak olamazsın bu kavramdan inşaALLAH,yoksa durum vahim..

bak mesela buradada farzı kifayedir demişsin:) yahu kardeşim herkesin anlamını bilemeyeceği kelimeleri kullanmak sizi dahamı entellektüel gösteriyor yada dahamı bilgili biri gösteriyor:) yada cümlelerinizin dahamı süslü olduğunu hissettiriyor, yada anlatmak istediğinizi dahamı iyi anlattığınızı düşündürüyor... BEN BİLMİYORUM ARKADAŞ BANA TÜRKÇE KONUŞUN.. VE BU KONUDADA KİMSE BENDEN NEZAKET BEKLEMESİN....

Aynaa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
11
ya kardeşim yani her okuduğumuz kelimede sözlüğemi bakacaz.. hangi ülkede yaşıyorsunuz doğru düzgün türkçe yazınsana be.. ne bu ya emri maruf nehyi münker falan filan..

Buradaki tarz nasıl,önce onun için bir özür borçlusun bence..
Anladığın dilden meali yapılmış zaten,elinin altında net var iki tıkla bulabilirsin,bu zamana kadar bunu hayatına yerleştirmediysen,bu arkadaşın suçu değil,senin suçun ne yazıkki..
Kuran-ı Kerim arapça inmiştir ve hadis-i şeriflerde arapçadır..

Durubey

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4,726
Takım
Diğer
Hayatıma neyi yerleştirip neyi yerleştiremediğim ne seni ilgilendirir ne arkadaşların bu bir.. ikincisi: her okuduğum cümlede elimin altındaki neti karıştıracaksam buna vaktim yetmez.. istersen sen birara yazdıklarına bir kullanma klavuzu yayınla daha pratik olur bi iki

son olarak: Kuranı kerim arapça indi evet ama hepimizde arapça bilmiyoruz.. şurada sohbet ediyoruz icabında tartışıyoruz: dediğini herkesin anlamasını istiyorsan herkesin anlayacağı dilden yaz.. özüre gelince: yukarıdada dedim bu konuda benden nezaket beklemeyin...

Aynaa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
11
bak mesela buradada farzı kifayedir demişsin:) yahu kardeşim herkesin anlamını bilemeyeceği kelimeleri kullanmak sizi dahamı entellektüel gösteriyor yada dahamı bilgili biri gösteriyor:) yada cümlelerinizin dahamı süslü olduğunu hissettiriyor, yada anlatmak istediğinizi dahamı iyi anlattığınızı düşündürüyor... BEN BİLMİYORUM ARKADAŞ BANA TÜRKÇE KONUŞUN.. VE BU KONUDADA KİMSE BENDEN NEZAKET BEKLEMESİN....

Bilmemek ayıp değil elbette,çaban öğrenmek olsun yeterki ama bunu farklı bir şekilde dile getirince sinir bozucu oluyor nedense..Derdim süs püs peşinde olmak değil ki zaten alakasız dediğin şey,gülerim buna:)
Müslüman bu kavramları bilmekte mükelleftir.İnşaALLAH daha hassas olursun bu konullarda..

Emr-i maruf nehy-i munker; iyiliği emretmek,kötülükten vazgeçirmek-nehyeylemek manasındadır..
Farz-ı kifaye,Müslümanlardan lüzumu kadar kimse tarafından yapılınca, diğerlerinin sorumluluktan kurtulduğu farzlardır.Yani, herkese farz değil, gücü yetene farzdır. Her gücü yetene de farz değildir. Bir yerde, bu işi yapanlar varsa, diğerlerine farz olmaz.

Durubey

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4,726
Takım
Diğer
farzı kifayeye bir örnek vereyim istersen bir topluma bir kişi selam verdiğinde kimse almazsa tüm toplum sorumludur bir kişi alırsa toplumun üstünden sorumluluk kalkar... cenaze namazı içinde böyle...

yahu beni dellendirme kardeşim sadece kendim adına konuşmuyorum ben.. türkiyede ve türkçe bir sitede yazıyorsan herkesin anlayacağı dilde türkçe konuşacaksın aksi halde seni şikayet eder ve zindanlara attırırlar;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt