Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

sürmeli

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
26
Takım
Diğer
Tabiinden Sabit El-Bünani Hazretleri, namaz kılmayı çok severdi. Bir yere gitmek için yolda yürürken rastladığı her camiye girer, namaz kılardı. Bu Allah Dostu, gece ibadetini de çok sever, bundan büyük haz alırdı.
-Gece ibadetinden daha zevkli şey bilmiyorum, sözü meşhurdur.
Namaza öylesine bağlıydı ki, şöyle derdi:
-Namaz, Allah'ın yeryüzündeki en büyük nimetidir. Eğer Allah (cc) namazdan daha faziletli bir şeyi kabul etseydi, şöyle buyurmazdı: "Mabette namaz kılarken melekler Zekeriyya'ya seslendiler..."
Bir gün Sabit el-Bunani hastalanmış, gücü kuvveti kesilmişti. Kendisini ziyaret için yanına gelenlere şöyle dedi:
-Kardeşlerim! Önceden namaz kıldığım gibi namaz kılamıyorum, önceden oruç tuttuğum gibi oruç tutamıyorum. Dostlarımın yanına inip onlarla Allah'ı zikrederdim, şimdi bunu da yapamıyorum. Allah'ım! Bu üç şeyden beni alıkoyduğuna göre, benim için artık yaşamamın bir anlamı kalmadı.
Duası biter bitmez Allah'ın rahmetine kavuştu...
Onun eskisi gibi namaz kılamadığından dolayı ölmek için dua etmesini ve hemen can vermesini görenler, hayretten donakalmışlardı.
Onu bizzat elleriyle mezara koyanlardan Şeyban bin Cisr ve bir arkadaşı, cesedin üzerindeki kerpiçleri düzeltirken bir kerpiç aşağı doğru düşer ve kabir açılır.
Birde ne görsünler!
Sabit el-Bünani orada da namaz kılıyor. Şaşırıp kalırlar
Sabit'in evine gidip gördüklerini kızına anlatırlar. Kızı şöyle karşılık verir.
- Babam elli senedir gece ibadet eder, seherlerde de şu duayı yapardı:" Alah!ım, eğer kabirde birilerine namaz kılmayı nasip edeceksen, bende onlardan olayım!"

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Kelime-i şahâdetten sonra İslâmın en mühim ikinci şartı olan namaz; Hz. Allah ile kul arasında bir buluşma yani kulun Allahın huzuruna çıkıp kulluğunu arz etmesidir. yağni namaz müminin mirac'ı dır

Cenâb-ı Hak Kurân-ı Kerîminde: Benim zikrim için namaz kıl buyurmaktadır.

"Resûlüllah efendimiz (s.a.v.) ise: Kulun Allâha en yakın olduğu an namazdır.

İmâm-ı Rabbânî hazretleri de: Bilesin ki namaz mertebesi, âhiretteki ruyetüllah mertebesi gibidir... buyurmuşlardır.

RABBİM cümlemize hakkıyla layıkıyla kılmayı nasip ve müesser eylesin

muttaki

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Eyvallah kardesim... deger otesi bir paylasim oldu...

Rabbimizin bize emrettiği en büyük ve en vazgeçilmez namaz ibâdetini hakkıyla ve eksiksiz yerine getirebilmemiz için ilk şart, namazın önemini çok iyi kavramaktır.

Her şey önemi derecesinde vazgeçilmezdir. İslâm büyükleri, ölüm döşeğinde bile namazlarını kılmaktan vazgeçmemiştir. Ama biz, ahirzaman Müslümanları, hiçbir gerçek mazeretimiz olmadığı halde namazlarımızı terk edebiliyoruz.

Gereken önemi verseydik böyle durumlara düşer miydik? Yemekten, sudan, havadan vazgeçtiğiniz oldu mu hiç? Daha fazla imkâna kavuşabilmek için yapılan açlık grevi dışında hiçbir insan, yeyip içmeyi terk etmez, unutmaz, vazgeçmez.

Maddî hayatımızın devamı bu ihtiyaçlarımızın karşılanmasına bağlıdır. Onların önemi ve değeri, onları vazgeçilmez kılmıştır.

Mânevî hayatımızın canlılığının devamı da, başta namaz olmak üzere tüm ibâdetlerimizi hakkıyla yerine getirmemize bağlı olacaktır.

Sevgili Peygamberimiz (a.s.m.) ve yüce sahabeleri, Bedir Savaşının en şiddetli ânında bile namaz kılmayı ihmal etmemişlerdi. Canlarını kurtarmayı değil, sonu ölüm de olsa namazı tercih etmişlerdi.

Niçin?

Çünkü biliyorlardı ki, canı korumak, canı bağışlayanın elinde.

Namaz ise, canı verenin emri. Canlar cananının emrini hiçe sayan candan hayır gelir mi? Hem bütün canları elinde tutanın emri hiçe sayılarak o can korunabilir mi?

sürmeli

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
26
Takım
Diğer
Alemlerin Rabbi razı olsun kardeşler sizlerde güzel cevaplar yazmışsınız...
Rabbim kılmış olduğumuz namazları katında kabul buyursun inşAllah amin ecmain...
...Baki selamlarımla...

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Alah!ım, eğer kabirde birilerine namaz kılmayı nasip edeceksen, bende onlardan olayım!"

ALLAh razı olsun hepinizden

yani NAMAZ NAMAZ ve NAMAZ

Hekimoglu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
191
Namazlarimizi kaciriyorsak, bu gidise dur demek,
silkinmek, titremek, ihmalimize isyan etmek,
"Artik yeter" demek durumundayiz.

Rabbim sen bizleri salih kullarindan eyle insa'Allah...

busenem19

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Canım Allah (c.c.) razı olsun..Ellerine sağlık..Selam ve dua ile bitanesii...

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
evet kardeşlerim namaz çok nümenli bir ibedet çünkü:

namazda kur an okumak,ruku,secde ve oruç gibi ibadetler hepsi mevcüttür.

RABBİM namazımızı hakkıyla kılan kullarından eylesın.

sude

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Can kardeşim :) Dinimizin direği olan namaz çok güzel ifade edilmiş bu yazıyla yüreğine sağlık Rabbim razı olsun...Vesselam...

Üst Alt