Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Maximillian

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
BENCE KADIN EKONOMİK ÖZGÜRLÜGÜNÜ KAZANMALI.DÜNYANIN TÜRLÜ HALİ VAR.BİR MESLEK SAHİBİ OLMALI ANCAK İHTİYACI OLMADIGI HALDE HER TÜRLÜ İAŞE ,GİYİM VE DİGER İHTİYAÇLARINI KOCASI KARŞILAYABİLİYORSA SIRF SOSYAL HAYATTA BEN DE YER ALAYIM DİYE ,EŞİTLİK DİYE ÇALIŞMASI DA PEK NORMAL DEGİL BENCE.ÇÜNKÜ EV HANIMI OLMASI ,ÇOCUK VEYA ÇOCUKLARININ BAKIMINI ÜSTLENMESİ VE HER TÜRLÜ SEVGİ VE ŞEFKATİNİ VERMESİ BENCE ÇALIŞMAKTAN DAHA BÜYÜK BİR ZEVK VERECEKTİR KADINA.AYRICA BİR DÜŞÜNÜN Kİ ANNE İLGİSİ İLE YETİŞMİŞ VE GEREKLİ TERBİYEYİ ALMIŞ COCUKLARDAN MÜTEŞEKKİL BİR TOPLUM NE KADAR İLERİ GİDER (MUASSIR (MEDENİ ) MEDENİYETLER SEVİYESİNE İLERLER).BÖYLE BİR TOPLUMDA NE TRÖR OLUR NE ANARŞİ NE DE BAŞKA KÖTTÜ BİR ŞEY...
BU BENİM FİKRİMDİR.KATILMAYANLAR OLABİLİR.SELAMLAR........

turkish

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Galatasaray
Mecburiyeti yoksa çalışmaması daha hayırlıdır

bilmek yada bilmemek

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Tüm mesajları okuyunca şunu farkettim.Kadına belli bir roller verilmiş.Kadın çocuğuna bakar,eşine bakar, ev işi yapar ve ihtiyacı olursa çalışabilir.Günümüz koşullarında ben bu düşüncelere katılmıyorum.Ben çalışan bir hanımım.iyiki de çalışıyorum.Çocuklarıma iyi bir anne ve iyi bir eş olduğumu düşünüyorum.Evimin işimi hiç ihmal etmiyorum.Ailemin en büyük destekçisiyim.Elimden geldiğimce dini vecibelerimi de yerine getiriyorum.Çalışmam buna engel değil.Öte yandan kadın olarak çok güçlü olduğumu hissediyorum.Haklarımı biliyorum.kısacası kendi ayaklarım üzerinde durmayı becerebiliyorum.Bunun için de kendimi çok şanslı hissediyorum.

Benim gibi şanslı olmayan bir çok kadın var.Allah göstermesin kocası öldükten sonra çocuklarına bakamayan ortada kalan o kadar çok çaresiz kadın var ki. Aile şiddetine maruz kalan ve sineye çeken kadınlar da çok.Böyle madur kadınlardan iyi çocuk yetiştirmesi beklenebilir mi?

Kadın önce eğitimli olmalı.Her anlamda kendini yetiştirmeli,kendine yetmeli.Ayakları üzerinde durabilmeyi başarabilmelidir.Kendine yeten kadından ,iyi bir insan,iyi anne,iyi eş olur kanaatindeyim.

HayalMavisi

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
eger dayanikli ise calismali.

bunu neden dedim....14 yillik kariyerimi birakamadim . Prim gunumun bitmesine de cok kisa bir zaman kaldigi icin Allah izin verir ise bir kaç sene deha calismak niyetindeyim.

anneyim...
Allah bağışlar ise dunyalar tatlisi 16 aylik bir oglum var .
Aksam saat 6 da eve geliyorum yorgun bir halde. Beni heyecanla bekleyen oglumla kucaklasip 2 saat boyunca baska hicbir seye yonelmeden onunla alakadar oluyorum. Babamiz geldiginde gorevi ona teslim edip mutfaga yoneliyorum. Yemek yoksa yapiyor, var ise hazirliyorum. Hep birlikte yemek yedikten sonra yine oglumuzla alakadar oluyoruz. Uyku vakti geldiginde yatiriyoruz. saat 10-11 oluyor. bazen 11 buçuk... o saatten sonra 2 çift laf etmeye, mutfağı toplamaya, çamaşırları yıkayıp asmaya yada utuye yada her yeri dagilmis evi toplamaya yoneliyorsunuz. gece yarısından once uyumak mumkun degil....

Hafta sonraları "derin temizlik" diye tabir edilen işe sıra gelmiş oluyor. bunun için ya eşinizden yasa belli peryotlarda size gelen yardımcı hanımdan destek alıyorsunuz. geriye bir tek pazar kalıyor. tüm hafta boyunca sokağa çıkmamış yavrunuzu alıp biraz dolaşıyorsunuz. Ertesi gun is...

bazen mesaileriniz oluyor.
bazen konuklarınız geliyor
bazen hasta oluyorsunuz
yada evinizin nazlıları eşiniz & bebeginiz hastalanabiliyor
bazen sosyal sorumluluklarınızı yerine getirmelisiniz (ziyaretler, tebrikler, katılmanız gereken meclisler gibi)
bazen de dinlenmek istiyorsunuz, azıcık tatil yapmak gibi
bazen toplantının ortasında "oğlan ateşlendi" telefonunu alıp fırlıyorsunuz sokağa, yüreğiniz kanaya kanaya , kendinize kıza söylene eve koşuyorsunuz
arkadaşlarınız var...sizi özlüyorlar, çağırıyorlar toplantılarına, mümkün değil yetemiyorsunuz, kırılıyorlar size
surekli okuma arastirma yapmalisiniz geride kalmamak icin, bunun icin gece yarilarini tercih ediyorsunuz
bazen okadar yorgun hissediyorsunuz ki kendinizi kanepede sadece 10 dakika uzanmaktir istediginiz, mumkun degil...
liste hazirliyorsunuz YAPILACAKLAR diye evdeki post-it panoya asıyorsunuz (tam 1 sayfa) ne zaman yapilacak diye her önünden geciste kara kara dusunuyorsunuz.

kadinsiniz...esiniz ne kadar yardimci olsa da size , sadece kadına biçilmiş sorumlulukları siz daha iyi yaptığınız için yükün en ağır tarafını tutuyorsunuz.

en önemli görevim anneliğim diyip, herşeye bir tekme savurup sadece bebeginizle ilgilendiginiz anlar da oluyor olmasına ama işte benim o post-it panodaki biriken 1 sayfalık işlerim gibi günün birinde karşınıza çığ gibi kabarmış halde çıkıveriyor.

ve dün aksamki gibi annenizin yaptigi kabak tatlisini yerken "benim oglum okuldan geldiginde bende ona sevdigi seyleri hazirlayip mutlu eden bir anne olacakmiyim, yoksa bunu hic yapamayacakmiyim" diye dusunuyorsunuz. babaniz bu halinizi fark edip "neyin var kizim" diye sordugunda da "annemin elinden hazirlanmis her sey cok guzel babacim" diyip susuyorsunuz.

sevgimle hepinize

Günes

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Ihtiyaci yoksa calismamali...Ama ihtiyaci varsa ortam müsaitse bence bi sakincasi yok...Kadin egitimli olmali bi meslegi olamli,nedeni ise yasadigimiz ortamdan kaynaklaniyo.Kadin ve erkegin esit oldugu bir ülkede yasiyoruz...Ister istemez bu ortam bizleri kanunlardaki gibi cogu yönlerden esitlige zorladigini düsüyorum, tipki calisma konusunda oldugu ve bu nedenle erkelerinde ev islerinde hanimlarina yardimci olmak zorunda kaldigi gibi...sevgiyle kalin...

OTORITER

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
aslinda cok anlamli ve kayda deger cevablar verilmis konu hakkinda...
ama nedense hep su konu hakkinda durulmus maalesef

-kadin kendini bilirse...
-kadin calisacagi yeri bilirse...

kadin suna dikkat ederse buna dikkat ederse yani hep bayanlarmi kendine dikkat etmeli...

kadinlarin yaninda calisan erkeklerde sorumlu degilmidir bu konuda...
elbette kadin evinde oturub cocuguna ve esine faydali olmasi en iyiisidir.

ama bir kadinda herhangi bir sebebden dolayi calismasi gerekiyorsa yada calismak zorunda birakilmissa bu kadin calismak zorunda belkide fazla secenegi olmadan ilk buldugu is tekliflerini degerlendirmek zorunda kaliyordur...

yani birazda erkekler calisan kadina her hangi bir göz ile bakmadan saygi duysalar (calisiyorsa vardir bir durumu) deyib gecsinler yani...

acizane fikrim...

sifaderyasi

ESKİ DOST

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Diğer
Lütfen Dikkatice okuyunuz!​

Hem çalışabilir, hem çalışamaz. Şartları bulunursa çalışabilir, bulunmazsa çalışamaz.

Bir kadının iş yerinde çalışması için belli başlı şartlardan biri, tesettürüne mani olunmaması, vekar ve ciddiyeti hafife alınmamasıdır. Aynı zamanda bu iş yerinde başka insanlar da bulunması, kadın tek erkekle başbaşa kalmamasıdır.

Zira bir kadın bir erkekle başbaşa kalırsa üçüncülerinin şeytan olacağını Efendimiz bildirmiştir. Hem böyle bir yalnızlıkta halvet vaki olduğundan erkeğe mehr-i misil gibi maddî ceza, kadına da tâzir gibi dinî ceza terettüb eder.

Demek oluyor ki, ihtiyaç içinde olduğundan çalışmak zorunda kalan kadın, tesettürüne, iffet ve vekarına halel gelmeyen ciddi iş yerinde çalışabilir. Çevredeki yabancı erkeklere bu tesettür ve vekar içinde ciddi şekilde muhatap olabilir. Bu şartların yok olduğu yerde kadının çalışma şartı da yok demektir.

Zaten çalışıp kazanma mecburiyeti erkek içindir. Kadın evinde oturur, çoluk çocuğuna bakar. Erkek ise dışarda çalışıp çabalayarak kadının ihtiyaçlarını karşılamak zorunda kalır. Bizim sözünü ettiğimiz şartlar, herhalde böyle hâmisi olmayan ihtiyaç içinde çırpınan kadınlar içindir. Kocası izin vermeyen kadın zaten çalışma hakkına da sahip sayılmaz. Kocasının kazancıyla idare etmesi şart olur, yahut beyinin izni gerekir.

Kaynak: www.sorularlaislamiyet.com

Zühre

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
her kadın zaten aktif olarak çalışmaktadır. avrupa da en ağır işçilik ev hanımlığı olarak görülmektedir. bir de dışarda çalışıyorsa bu kadınlar süper ya....(tabi helal dairesinde)

Üst Alt