- Aldığı Beğeniler
- 8
"...Karanlık gecede halden hale girerken Züleyha'nın kalbi, Züleyha en çok da sabrın kimden olduğunu bilmeden ve sabrının iç yüzüne erişemeden sabretti. Tahammülünün anlamını çözemeden tahammül etti. O kadar ki ne sabrına sahip çıktı, ne tahammülünden hoşnut kaldı.
...
Tahammül bu benim gücüm, diye kıvrandı günlerce.Ardından da, tahammül, bu benim güçsüzlüğüm, diye ağladı.Gücüm olan şey zaafım.
...
Sonra sabırlıyım, dedi, ne güzel. Sonra sabrına öfkelendi, neye sabır niye sabır?
...
Baharlar geçti içinden, o baharların içinden geçerken. Cehennemler geçti kalbinin üzerinden, kalbi cehennemlerin içinden geçerken.
...
Hemen arkasından da, olsun, dedi. Rabbim, her şeye razıyım. Hepsine razıyım.Acıya razıyım ama gözyaşım bende kalsın. Razıyım yoklukta var olayım.
Yitirdikçe bulayım. Öldükçe doğayım.
...
Yolu uzun, çok uzun Züleyha'nın..."
Kalbin Üzerinde Titreyen Hüzün/Nazan Bekiroğlu
...
Tahammül bu benim gücüm, diye kıvrandı günlerce.Ardından da, tahammül, bu benim güçsüzlüğüm, diye ağladı.Gücüm olan şey zaafım.
...
Sonra sabırlıyım, dedi, ne güzel. Sonra sabrına öfkelendi, neye sabır niye sabır?
...
Baharlar geçti içinden, o baharların içinden geçerken. Cehennemler geçti kalbinin üzerinden, kalbi cehennemlerin içinden geçerken.
...
Hemen arkasından da, olsun, dedi. Rabbim, her şeye razıyım. Hepsine razıyım.Acıya razıyım ama gözyaşım bende kalsın. Razıyım yoklukta var olayım.
Yitirdikçe bulayım. Öldükçe doğayım.
...
Yolu uzun, çok uzun Züleyha'nın..."
Kalbin Üzerinde Titreyen Hüzün/Nazan Bekiroğlu