Efendim!! Ne çok düşmanın varmış.Seni görmeden,bilmeden ne de çok suizan edenin varmış!Demokrasi oyunu şemsiyesinin altında seni ''resmedenler'' meğer ne kadar insancıl,ne kadar da civanmert ve ne kadar da ''ahlaklı,dürüst'',ne kadar ''varlık bozuntusu'' imiş!!
Tarihine veryansın eden,günümüz gamsız müslümanı,hal böyle olunca mı tepki gösterecek..(içten içe sevinenler azaba merhaba diyeceklerdir)..Osmanlının yaşam düşüncesini kendi akıl kalıpları içerisinde ''bağnazlık'',''gericilik'',olarak niteleyen ''maarif'' sapkını yığınlar,özlerini biraz anlama gayreti içerisine ne zaman girecekler.Bir mektupla Fransaya ''dans'' ültimatomu veren bir millet şimdilerde ne kadar da çaresiz!!
Kendi mabedinde vurulan Papaz gerçek suçlu mu?''Başıboş'' amaç etrafında dağınık zihniyetler daha hangi tutarsızlığı sergileyecekler??Kuvvetli isen sözün geçiyorsa yayımla ''Bildirini'' dinlesinler seni.!!Yok sözün kaale alınmıyorsa ''büyük hadeflere'' giden yolları kendi insanına iyi anlat.''Eğitim adı altında yapılan Eğitimsizlğe'' dur de!!En azından bunu isteyen kesime sahip çık.Sen Devletsin.Kurtuluşa muhtaç tüm insanlığa bir borcundur bu.Sen ,şanlı bir neslin ,''Altın''devletinin evladısın!!
Efendim!!Huzurunda mahçup bu ''yüzleri'',yüzbinleri,milyonları kınama,affet.Öyle ki bizler hala senden şefaat isteriz.
Merhamet timsali Efendim hakkını helal et!!