KİŞİ SEVDİĞİ İLE BERABERDİR
İbrahim Edhem bir gece rüyasında elinde defterle do*laşan Cebrail aleyhisselamı görür:
— Nedir elindeki defter? diye sorar. O da:
— Hak dostlarının ismini yazdığım defter, der.
— Benim ismim de yazılı mı? deyince:
— Hayır, senin ismin Hak dostları arasında yoktur, cevabını verir.
Üzülen İbrahim Edhem bu defa da şöyle sorar:
— Peki, benim ismim Hak dostları arasında yok*sa, Hak dostlarını sevenlerin arasında da yok mu?
— Var!
— Öyle ise ne duruyorsun? der.
Cebrail aleyhisselam düşünmeye başlar. Ne yapaca*ğını bilemez. Bu sırada Rabbimizden emir gelir:
— Ey Cebrail! niye düşünüyorsun? Kişi sevdikleriyle beraber değil midir? İbrahim, Hakk dostlarını
seviyorsa sonların arasında bulunması gerekmez mi? Yaz onu da hak dostları listesine!
Ne dersiniz bu söze? Sizin hakkınızda da bu söz ge*çerli mi? Siz de Hak dostlarını seviyor musunuz?
menbalar/muhabbet
İbrahim Edhem bir gece rüyasında elinde defterle do*laşan Cebrail aleyhisselamı görür:
— Nedir elindeki defter? diye sorar. O da:
— Hak dostlarının ismini yazdığım defter, der.
— Benim ismim de yazılı mı? deyince:
— Hayır, senin ismin Hak dostları arasında yoktur, cevabını verir.
Üzülen İbrahim Edhem bu defa da şöyle sorar:
— Peki, benim ismim Hak dostları arasında yok*sa, Hak dostlarını sevenlerin arasında da yok mu?
— Var!
— Öyle ise ne duruyorsun? der.
Cebrail aleyhisselam düşünmeye başlar. Ne yapaca*ğını bilemez. Bu sırada Rabbimizden emir gelir:
— Ey Cebrail! niye düşünüyorsun? Kişi sevdikleriyle beraber değil midir? İbrahim, Hakk dostlarını
seviyorsa sonların arasında bulunması gerekmez mi? Yaz onu da hak dostları listesine!
Ne dersiniz bu söze? Sizin hakkınızda da bu söz ge*çerli mi? Siz de Hak dostlarını seviyor musunuz?
menbalar/muhabbet