Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
KULLUĞUM SULTANLIĞIMDIR

Hatırlıyorum, bir tanıdı ım, "Niçin namaz kılıyorsun?" diye sormuştu da, hemen cevap vermek yerine, başka bir soru ile mukabele etmiştim: "İlletini mi ö renmek istiyorsun, hikmetini mi?"

Şaşırmış, "Bu da ne demek oluyor?" demişti.

Şöyle bir açıklama yapmıştım: "İllet, hakiki sebep, demektir. Hikmet ise, gözetilen fayda ve menfaat."

"Şu hâlde illeti nedir?"

"İlahî emirdir, ben namazı sadece emredildi i için kılıyorum."

"Ya hikmeti..?"

"Saymakla bitmez. Ben, hemen aklıma gelenleri söyleyeyim. Namaz, her şeyden önce, cehennem ateşinin kalkanı, kabir azabının siperi ve cennet kapılarının anahtarıdır. Ebedî saadet, onun sonsuza uzanan bir meyvesidir.

"Namaz, kalbe gıda, ruha şifa, bedene sıhhat, vicdana ölçü, akla istikamet, iradeye kuvvet ve duygulara intizam verir.

"Namaz, hayatı disiplin altına alır, günahtan korur, manevî kirleri temizler. Ruh, onunla nefes alır, huzur bulur, sükûna erer, Rabbine yönelir. Manevî yükselişin merdivenidir namaz, bütün ibadetlerin özüdür.

"Ancak, bunların hiçbiri olmasaydı bile, ben namazımı yine kılacaktım. Çünkü, faydalar teşvik edici olabilir, fakat asla hakikî sebep olamazlar. Onlar, önce istenilmez, belki sonra verilir."

O zaman söyleyemedim, dostuma şunları da söylemek isterdim:

"Namaz, imanımın ifadesidir, âcizli imin, zayıflı ımın, çaresizli imin, kısacası, kullu umun itirafıdır.

"Namaz, gözümün nuru, gönlümün göz bebe idir. Dünyam onunla aydınlandı, hakikati onun ışı ıyla gördüm, di er varlıkların ibadetlerini onun ilhamıyla bildim.

"Secdedeki zilletimde izzetimi bulmuşum. Allaha baş e işim, başkasına baş e meyece ime dair yeminimdir. Alnım yeri öperken, ruhum da beni sayısız nimetlerle yaşatan rahmet elini öpmektedir.

"Namazda ben âlem olurum, âlem de ben olur. Yüce divanda kâinatın sözcülü ünü ederim. Dilsiz varlıklar, benim dilimde dile gelir.

"Seccade tahtım, secde saltanatım... ve kullu um sultanlı ımdır."

Ömer SEVİNÇGÜL "KULLUĞUM SULTANLIĞIMDIR" Kitabından

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
eline saglık perwerder kardeş

ALLAH CC razi olsun

Nehir

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
:p ALLAH razı olsun. Gönlümüzdeki iman nuru hiç bir zaman sönmez
ALLAH C.C YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Ey müsafir kıl namazın kıble şol caniptedir.

İşte legen işte ibrik,işte havlu iptedir.

Bize gelen müsafir ekmek ile aş yesin,

Kılmaz ise ger namazın toprak ile taş yesin.

Aakıl isen kıl namazın çün saadet tacıdır.

Sen namazı şöyle bil ki müminin miracıdır.
:)

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Orjinal Yazarı Nehir
:p ALLAH razı olsun. Gönlümüzdeki iman nuru hiç bir zaman sönmez
ALLAH C.C YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN
ecmain kardeş ..
Rabbim sizden de razı olsun ve nurun ala Nur kalbinizden ruhunuzdan asla eksik olmasın.......Rabbim cümlemizin yar ve yardımcısı olsun ...amin...inşaallah..

keremm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Galatasaray
ZİNDANDAN MEHMEDE MEKTUP

Somurtuş gibi bıçak,nara gibi tokat;
Zift dolu gözlerde karanlık kat kat...
Yalnız seccademin yönünde şefkat

Beni kimsecikler okşamaz madem
Öp beni alnımdan,sen öp seccadem!

NECİP FAZIL KISAKÜREK

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Orjinal Yazarı fzehra
eline saglık perwerder kardeş

ALLAH CC razi olsun
sizin de abla ..Rabbim gayesi rızayı ilahi olan herkesten razı olsun....amin... =)

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
Beni kimsecikler okşamaz madem
Öp beni alnımdan,sen öp seccadem!

NECİP FAZIL KISAKÜREK

Aslında bizi Hakka kavuşturacak ibadetlerdir,gerisi boş...........
özellikle de namaz bizi günde 5 vakit Allah'a yaklaştırıp,isteklerimizi sunmamızı sağlıyor....Allah nefsimize uydurtmasa da namazımızı kılsak.......(amin)

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu hocamızın konuşmalarında birinde şu sözleri çok hoşuma gitti.....

ben namazada Haccı yaşarım ki onu karşıma alırım....namazda oruçlu olurum ki hiç bir şey içmem yemem....namazda zekatı veriririm ki tüm azalarım la rabbimi zikreeder tesbih eder telil ederim...
her selamdan önce yine şehadet ederim ki Allah(cc)'tan başka ilah yoktur , Hz.Muhammed(sav) onun Elçisi ve kuludur......

ve bir Allah(cc) dostuna sormuşlar namazda neden bu kadar renginiz solar terlersiniz..titrersiniz.....O da kimin huzuruna çıkıyorum bilirmisiniz.....? demiş...

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Namazın manası, Cenab-ı Hakk'ı tesbih ve ta'zim ve şükürdür.

Yani, celaline karşı kavlen ve fiilen "Sübhanallah" deyip takdis etmek. Hem kemaline karşı, lafzan ve amelen "Allahü Ekber"deyip ta'zim etmek. Hem cemaline karşı, kalben ve lisanen ve bedenen "Elhamdülillah" deyip şükretmektir.

Demek tesbih ve tekbir ve hamd, namazın çekirdekleri hükmündedirler. Ondandır ki, namazın harekât ve ezkârında bu üç şey, her tarafında bulunuyorlar. Hem ondandır ki, namazdan sonra, namazın manasını te'kid ve takviye için şu kelimat-ı mübareke, otuzüç defa tekrar edilir. Namazın manası, şu mücmel hülâsalarla te'kid edilir.

Risale-i NuR

Üst Alt