Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Rabiye_A

Nur yuzlunun sevdalisi...

Aldığı Beğeniler
15
(Bismillahirrahmannirrahim)

"Sizin en hayirliniz Kuran-i ogrenen ve onu ogretendir"
Hadis-i serif

Bakin, aslinda su hadis-i serif bir çok anlama geliyor.Hadisi su sekilde anlayanlar da var:"ben kuran-i okumasini biliyorum, bazen'de kardesime okumasina yardim ediyorum.Evet, ben su hadis-i serif-i yerine getirmis oluyorum demektir"
Ama, aslinda bu tur dusunceler çok yanlis.

Aslinda benim dusuncelerime gore hadis-i serif su anlama geliyor:

"...sizin en hayirliniz Kuran-i ogrenen..."

kuran-i okumak onu ogrenmek anlamina gelmiyor.
"Kuran-i ogrenmek" onu okuyunca yasamak anlamina geliyor, yani her okudugumuz sayfalarin ne anlama geldigine bakmak.

Ancak(bence), bu sekilde Kuran-i ogrendim diyebilir insan.

Ve sonra birine Kuran-i ogretmek istedigimizde, once okunan sayfanin ne anlama geldigini gostermeli ve sonra da o sayfayi okutmali.
Insan daha bir zevkle, suhurlu bir sekilde okuyor(Kuran-i Kerim-i).

Mesela, ben Yasin-i serifi okumasini çok seviyorum.Once, tabiki anlamini bilmiyordum.Ama, anlamini okuduktan sonra, her Yasin-i Serif-i okudugumda, anlami o Kuran harflerinde canlaniyor sanki.
Insanin ust uste okuyasi geliyor.

Evet,
Kuran-i ogrenmek = sayfalarinin anlamini bilmek = huzur; hadis-i serif-i yerine getirmek = islami daha bir guzel yasamak.

(Size bu yazdiklarim biraz tuhaf gelebilir, belkide bunlari daha onceden biliyordunuz.Ama ben daha yeni yeni ogrendim, ve faydasini çok goruyorum:).)

[KaYRa]

İslam Güzel Ahlaktır...

Aldığı Beğeniler
11
Takım
Fenerbahçe
Haklısın tabiki okumak öğrenmek değil okuyoruz ama anlıyormuyuz önemli olan bu.
Allah razı olsun...

Mekkeye Hasret

la ilahe illallah..

Aldığı Beğeniler
13
Takım
Fenerbahçe
güzel önemli bir konu teşekürler yüreğine sağlık kardeş.

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Kurani kerime bakmak bile ibadettir.her harfine on sevap vardır velevki anlamasak dahi..Ama inseALLAh güzel tefsirler var.onlarada ins.bakarsak zihnimiz genişler ALLAh ın izni ile.

RABBIM hayırlılardan eylesin cümlemizi.

Üst Alt