- Aldığı Beğeniler
- 15
(Bismillahirrahmannirrahim)
"Sizin en hayirliniz Kuran-i ogrenen ve onu ogretendir"
Hadis-i serif
Bakin, aslinda su hadis-i serif bir çok anlama geliyor.Hadisi su sekilde anlayanlar da var:"ben kuran-i okumasini biliyorum, bazen'de kardesime okumasina yardim ediyorum.Evet, ben su hadis-i serif-i yerine getirmis oluyorum demektir"
Ama, aslinda bu tur dusunceler çok yanlis.
Aslinda benim dusuncelerime gore hadis-i serif su anlama geliyor:
"...sizin en hayirliniz Kuran-i ogrenen..."
kuran-i okumak onu ogrenmek anlamina gelmiyor.
"Kuran-i ogrenmek" onu okuyunca yasamak anlamina geliyor, yani her okudugumuz sayfalarin ne anlama geldigine bakmak.
Ancak(bence), bu sekilde Kuran-i ogrendim diyebilir insan.
Ve sonra birine Kuran-i ogretmek istedigimizde, once okunan sayfanin ne anlama geldigini gostermeli ve sonra da o sayfayi okutmali.
Insan daha bir zevkle, suhurlu bir sekilde okuyor(Kuran-i Kerim-i).
Mesela, ben Yasin-i serifi okumasini çok seviyorum.Once, tabiki anlamini bilmiyordum.Ama, anlamini okuduktan sonra, her Yasin-i Serif-i okudugumda, anlami o Kuran harflerinde canlaniyor sanki.
Insanin ust uste okuyasi geliyor.
Evet,
Kuran-i ogrenmek = sayfalarinin anlamini bilmek = huzur; hadis-i serif-i yerine getirmek = islami daha bir guzel yasamak.
(Size bu yazdiklarim biraz tuhaf gelebilir, belkide bunlari daha onceden biliyordunuz.Ama ben daha yeni yeni ogrendim, ve faydasini çok goruyorum
.)
"Sizin en hayirliniz Kuran-i ogrenen ve onu ogretendir"
Hadis-i serif
Bakin, aslinda su hadis-i serif bir çok anlama geliyor.Hadisi su sekilde anlayanlar da var:"ben kuran-i okumasini biliyorum, bazen'de kardesime okumasina yardim ediyorum.Evet, ben su hadis-i serif-i yerine getirmis oluyorum demektir"
Ama, aslinda bu tur dusunceler çok yanlis.
Aslinda benim dusuncelerime gore hadis-i serif su anlama geliyor:
"...sizin en hayirliniz Kuran-i ogrenen..."
kuran-i okumak onu ogrenmek anlamina gelmiyor.
"Kuran-i ogrenmek" onu okuyunca yasamak anlamina geliyor, yani her okudugumuz sayfalarin ne anlama geldigine bakmak.
Ancak(bence), bu sekilde Kuran-i ogrendim diyebilir insan.
Ve sonra birine Kuran-i ogretmek istedigimizde, once okunan sayfanin ne anlama geldigini gostermeli ve sonra da o sayfayi okutmali.
Insan daha bir zevkle, suhurlu bir sekilde okuyor(Kuran-i Kerim-i).
Mesela, ben Yasin-i serifi okumasini çok seviyorum.Once, tabiki anlamini bilmiyordum.Ama, anlamini okuduktan sonra, her Yasin-i Serif-i okudugumda, anlami o Kuran harflerinde canlaniyor sanki.
Insanin ust uste okuyasi geliyor.
Evet,
Kuran-i ogrenmek = sayfalarinin anlamini bilmek = huzur; hadis-i serif-i yerine getirmek = islami daha bir guzel yasamak.
(Size bu yazdiklarim biraz tuhaf gelebilir, belkide bunlari daha onceden biliyordunuz.Ama ben daha yeni yeni ogrendim, ve faydasini çok goruyorum