Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Allah-u Zülcelâl ayet-i kerimede şöyle buyurmuştur: "Her kim de benim zikrimden (Kur’an’dan) yüz çevirirse, mutlaka ona dar bir geçim vardır. Bir de onu kıyamet gününde kör olarak haşrederiz.” (Tâ-hâ; 124)

Allah'ın hidayet kaynağı, O'nun Kur'an'ına uymak ve Peygamberine tabi olmaktır. Demek ki kim Allah-u Zülcelal'in ipine sımsıkı sarılırsa, onun için ne dünyada, ne de ahirette bir zarar yoktur.

Onun vücudu, tuz gibi parça parça da olsa, o yine de kârdadır. Yeter ki insan imtihanını kazansın. İnsan, ruhunu samimi olarak Allah'a feda ettikten sonra, her şey ona kolay gelir.

Süfyan-ı Servi (rahmetullahi aleyh), kendi zamanının büyük âlimlerindendi. O kadar âlimdi ki, diğer âlimler ve insanlar, fetva sormaya onun yanına gelirlerdi. O şöyle demiştir: "Ben Kur'an okurken, bir ayetten diğer bir ayete geçmeyi istemiyorum. Çünkü bir ayeti okurken, o ayetin bana emrettiği şeyi düşünmem gereklidir."

Biz ise maalesef düşünmüyoruz. Allah-u Zülcelal'in emir ve nehiylerini düşünmemiz lazımdır. Bu ayet bana ne emrediyor, ne yapmam lazımdır, diye düşünmeliyiz. Okuduğumuz ayet-i kerimede, Allah-u Zülcelal'in bizden ne istediğini düşünmeliyiz. Allah-u Zülcelâl bu ayetle, Kur'an'dan, gafil olanlar için kıyamet gününde çok dar, çok sıkıntılı bir geçim olduğunu beyan etmiştir.

Süfyan-ı Sevri'nin buyurduğu gibi bir ayet-i kerimeyi, bir hükmü okuduğumuz zaman, onu derinlemesine düşünmeli, Rabbimizin bizden ne istediğini, tefekkür etmeli, hızlı bir şekilde diğer ayetlere geçmemeliyiz.

RABBIM azze ve celle hakki ile tefekkür etmeyi cümlemize nasip etsin

Son düzenleme:

hakan55

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
11
Takım
Fenerbahçe

Amin İnşALLAH. Evet okuduklarımız hakkında düşünmeliyiz sadece okuyup geçmemeliyiz. Rabbim razı olsun.

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
Süfyan-ı Sevri'nin buyurduğu gibi bir ayet-i kerimeyi, bir hükmü okuduğumuz zaman, onu derinlemesine düşünmeli, Rabbimizin bizden ne istediğini, tefekkür etmeli, hızlı bir şekilde diğer ayetlere geçmemeliyiz.

çok doğru...
Rabbim kuranı hakkıyla okumak ve anlamak ve kuran ıle ahlaklanmak nasıp etsın ınsaAllah
Allah razı olsun abim...

sümeyya

SüKuT

Aldığı Beğeniler
39
Takım
Galatasaray
Allah razi olsun abİm. Rabbİm ders alanlardan eylesİn İnŞ.

Üst Alt