Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Mecbur Bırakacak kadar hızlı geçme

Zengin bir adam son model arabası ile şehirdeki dar bir yoldan geçiyordu. Birden bir çock fırlayarak yoluna çıktı ve elindeki taşı arabasına attı. Adam kapısına çarpan taşın sesi ile aniden fren yaptı ve arabası kaldırım taşına çarparak durabildi. Adam öfke ile arabadan fırlayıp, taş atan çocuğu kolundan tutup sarstı ve :

- Sen ne yaptığını zannediyorsun, bak arabamı ne hale getirdin, diye bağırdı. Üzgün ve suçlu tavır içindeki çocuk cevap verdi :

- Amca, ne olusun kızma! Sizden önce geçen arabalara durmaları için işaret ettim, arabaların hiçbiri durmayınca sizin arabanıza taş attım, dedi ve gözyaşları içerisinde, kenardan devrilmiş duran bir tekerlekli özürlü arabasını ve o arabadan düşerek yerde yatan birisini gösterip: - Ağabeyim yürüyemiyor. Onu arabası ile gezdirirken kayıp devrildi, ağabeyim yere düştü. Kaldırmaya gücüm yetmedi, gelip geçen kimse de yok. Siz onu yerden kaldırıp tekerlekli arabasına tekrar oturtmama yardım edermisiniz, dedi.

Adam ne diyeceğini bilemeden boğazındaki düğümdün kurtulmaya çalışarak yerde yatan çocuğun yanına gitti, onu kaldırıp tekerlekli arabasına oturttu. Cebinden temiz bir mendil çıkararak bacağındaki kanları sildi. Küçük çocuk abisini tekerlekli arabasıyla alıp giderken hiçbir şey söyleyemeden arkalarından bakakaldı. Arabasına döndüğünde çocuğun attığı taşın arabasının kapısında bıraktığı oyuk şeklindeki derni izi gördü.

Adam, bu taş izini şu mesajı hiç unutmamak için tamir ettirmedi:

'Hiçbir zaman, hayatın içinden, birilerinin seni durdurmak ve dikkatini çekmek için taş atmaya mecbur kalacağı kadar hızlı geçme!

Ocak 2008 Semerkand, Okuyucu Köşesinden ;)

aydilge

Bana Seni Gerek ,Seni !.

Aldığı Beğeniler
12
Takım
Galatasaray
Allah bizleri sorumluluk sahibi,sadece kendine değil başkalınıda düşünen kullarından eylesin..sizdende razı olsun..selam,dua ve muhabbetle.. :)

nurseza

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
bunu daha once okumustum. Guzel bır hıkayeydı emegıne saglık

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
'Hiçbir zaman, hayatın içinden, birilerinin seni durdurmak ve dikkatini çekmek için taş atmaya mecbur kalacağı kadar hızlı geçme!

Gerçekten bazen gözümüz hiç bir şeyi görmüyor.

Kendimizi dünya meşkalesine okadar kaptırmışız ki!!

Bu paylaşımda bize bir ders olsun.

Allah razı olsun kardeşim.

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Emegine saglik Bayram kardesim gercekten anlamli bir yazi tesekkürler paylasimin icin
Allah(c.c)razi olsun
Selam ve Dua ile........

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
çok güzeldi..yüreğine sağlık abim..RABBIM azze ve celle razı olsun....Hatta o yolda düşen kişilerin durumuna bizim düşmeyeceğimiz ne malum..onun için..sen tutki insanların elinden,yarın sende düştüğünde MEVLAM da senin elinden tutacak birini çıkarsın....

Üst Alt