Gülsultan geldi, o gülkokulu geldi her baktığını gözleriyle süsleyen, o menzilin güzelliğine hayran hayran baktıran sofilerin aklını başından alan.
Ben aşksız kalınca yolumu kaybetmiştim, şaşırıp kalmıştım Birden bire aşk karşıma çıkıverdi
Sevinçten kendimi dağ gibi hissettim, sonra onun güzelliği ile eridim Gülsultanın minberine kilim oldum.
Haydi dostlar, baht geldi, tali’ geldi, devlet geldi Elinde ne varsa dağıtıp duruyor, herkese mutluluklar bağışlıyor Sanki şeytanı azletmek, kovmak için bir ALLAH cc Dostu Bir Gavs ı Sani geldi, tahta oturdu Ondan yararlanın!
Ne duruyorsun? Haydi sıçra, yerinden kalk, elin, ayağın yok değil ya! Menzilin yolunu bilmiyorsan, yola cık 25 defa estağfurullah cek ve ilk arabaya bin, yolu ondan sor!
Orada, onunla gizli konuş, bütün sırlarını, dileklerini çekinmeden söyle; GÜLsultan bütün dilekleri kabul eder 0 nice sırların bile dillerini bilir
Ey sofi ! Söz rüzgar gibidir Gönlü dağıtır, perişan eder, fakat Gülsultan; “Dağınık hayatını, toplar!” eger sadakatle inanırsan vede nasibini istersen, bunu da bil !
ooo: