Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

islamca

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Fenerbahçe
Bil ki, bakışımızı iyice derinleştirdiğimizde görürüz ki dinsel hükümlerin esas kaynağı bir tanedir: Allah'ın sözü, yani Kur'-
an. Resul'ün sözü ne hükümdür, ne de mülzim (bağlayıcı); hüküm Allah'ındır.

sümeyya hanım öncelikle tanışma faslındaki yazımda karşılıklı sevgi saygı ve tebliğde nefsimizi ortaya koymadan salt islama uygun hareket etmek risaletteki en büyük amacımdır demişimdir

ben kimsenin inancıın şeklinde değilim ben kimsenin hadise olan inancının da peşinde değilim benim peşimde olduğum hiç tanımadığım kardeşime hakk kavramının nereden geldiğini acizane fikirlerimle sunmaktır .

sizlere hadislerin islamı nasıl yıktığını sahih hadislerin metin tenkidine bakılmadığını isnad tenkidindeki bozuklukları ve hadisin bu iki tenkid ile islam aleminde bilindiğini gösterecek ilmim çok şükür var hepimiz Allah diyoruz hepimiz muhammed diyoruz hepimiz islam diyoruz karşılıklı sevgi ve saygı ve tebliğe uygun diyalog kuramıcakmıyız peki size şöle diyim acaba resul hayatta olsa bende desemki işde ben bunu kabul etmiyom bana dinimi öğrenmede bana kuranım yeter dese beni kovar mı? bana onu gösteririmi? resulki kuranı tanımayanlara bile dinini anlatmakdan çekinmezdi keza sahabelerde öle peki siz hem resul diyorsunuz hem ashab diyosunuz hem sünnet resulün yolu diyorsunuz ama yolda tebliğde yan çiziyosunuz sizce mantıklımı? ben hanif bir sitede adminim ve ben yazdımki gel ne olursan gel dedim celaleddin rumi gibi ister ehli sünnet ister vehhabi ister harici ister alevi ister sunni yeterki gel dedim peki siz neden bunu yapamıyorsunuz neden tebliğinizden korkuyorsunuz?ve ben dedimki kimse burda yazı silmeyecek dedim ve kimse de ehli sünnet yazılarını silmeyecek kimse sert konuşmayacak dedim ve kimse tebliğinide nefsini koymasın diye yöneticileri uyardım peki sizde bana aynı nezaketi göstermeyecekmisiniz?belki birimizden biri yanlış biilyordur da düzelir neden bunu düşünerek tebliğ adına çabalamıyorsunuz ?

selam ve saygı ile

islamca

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Fenerbahçe
Biz, gerçeği, Kur'an'da türlü biçimlerde ifade ettik ki, düşünüp anlayabilsinler. Fakat bu onların sadece kaçışlarını artırıyor. (İSRÂ suresi 41. ayet)

1. Yüzünü ekşitti ve öteye döndü;

2. Yanına kör adam geldi diye.

3. Nereden bilirsin, belki de o arınıp temizlenecek.

4. Belki de düşünüp taşınacak da öğüt kendisine yarayacak.

5. O, kendisini her türlü ihtiyacın üstünde görene gelince,

6. Ki sen ona yöneliyorsun;

7. Sana ne onun arınmasından!

8. O, koşarak sana gelen var ya;

9. Odur içine ürperti düşen. (abese suresi)

evet dostlar tebliğde surat asma (nette ise banlama) bu bizden değil aynı inanca sahip değiliz bu sözler hep şeytani dir dikkatli olursak şeytanın aımlarını izlememiş oluruz

selam ve sevgi ile

islamca

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Fenerbahçe
abese suresi arınmak için resule gelen bir adamdan ve resulün ona sırt dönmesinden bahseder şimdi sizde amacı diyalog olan bir kardeşinize sırtmı döneceksiniz?

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
arkadaşlar bu hadisleri isnad ve metin tetkik ve tenkidinden sonramı sahih yada mütevatir olduğuna kanaat getirdiniz.

Sahih olan hadisi zaten islam alimleri sahih olarak belirtmişler selef zamanında.Bizlerin bir daha bu hadisi değerlendirmemiz söz konusu olamaz.Nitekim bizler islami en iyi bilen selef gibi sahabeyi, tabiini, tebei tabiini göremedik ve onlardan aslına uygun yorumlar almadık.O alimler islami en iyi bilenlerdi.Bizler ahirzaman ümmetiyiz ve bu zamansa en iyi bilen alim bile onların bilgisine aslına uygun bilgilere ulaşamaz.

şimdi bazıları diyecekki ahha hadisleri inkar eden biri ben kimsenin inancında değilim sadece ortalıkda hadis diye insanlarımıza sunulan ne isnadı düzgün ne metni sağlam hadisleri kuran süzgecinden geçirilmesinin çabasındayım

İslam alimleri zaten bu hadisler titizlikle süzgeçden geçirmişler.Sizlerin bu konuları yeniden ısıtmanız bana art niyet olarak gelir.Bu sizin nefsinizin "ben daha iyi yorumların,en iyisini ben bilirim" anlayışa gelir.Nitekim siz selef alimlerinde daha faziletli değilsiniz.Hem bu sizin nefsi davrandığınız anlamına gelir.Buda sizin yanlış anlayış içimnde olduğunuz en büyük göstergesidir.

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
rabbim kuranda hz.ibrahimi çok över çünkü ibrahim(a.s)aklından geçenleri süzgeçleyerek rabbisini bulan biri idi işde bizim de nihayi hedefimiz ibrahim gibi aklımızı hakkı bulmakdan yana kullanmalıyız.

Zaten buradakiler kardeşlerimiz hakkı bulmuş Elhamdulillah iman verilmiş,Rabbimiz bizi Haz. Muhammed (s.a.v) efendimize ümmet kılmış, Kuran, sünnet ve sahabeye yolunda olan islam alimlerin sözlerinde çıkmıyoruz.Kalbimizde iman sevgimiz var elimizden geldiği dinimiz yaşama gayretimizde var şükür mevlaya.Senin rabbimizin, ibrahim a.s. hakkındaki bu söylediği sözü tekrar hakkı bulana söylemen abesle iştigal olur

bir ayette hakk rabbinden gelendir der rabbimiz yani din adına bir hüküm varsa o mutlak surette benden gelen birşey olmalıdır yada benim ayetime uygunluk sağlamalıdır uygunluksağlanıldığı zaman uygun olan yalnızca yardımcı bir unsur olarak bilinmellidir esas mulzim(bağlayıcı)kuran-ı kerimdir imam gazali bu hususu şu cümlelerinde çok güzel dile getirmiştir

Bil ki, bakışımızı iyice derinleştirdiğimizde görürüz ki dinsel hükümlerin esas kaynağı bir tanedir: Allah'ın sözü, yani Kur'-
an. Resul'ün sözü ne hükümdür, ne de mülzim (bağlayıcı); hüküm Allah'ındır. Ancak Allah'ın hükmünü ortaya çıkaran bir
gösterici (muzhır) lazımdır ki işte bu, Peygamber'in sözüdür. Gösteren söz de yalnız bu sözdür. Mülzim sebep ise tektir ve
o da Allah'ın hükmüdür. Resul, mulzim ve hakim değil, sadece Allah'tan haber getiren (muhbir anillah) aracıdır..." (Gazalî;
el-Müstasfa, 1/285-287)

Zaten bizler hüküm olarak Allahın sözü Kuranı biliriz.Bunun yanında Peygamber efendimizin sözlerini ve Sünnetini yaşamak ise Allah dan gelen rahmete vesiledir.Nitekim Allahu teala“Biz seni alemlere rahmet olarak gönderdik.” (Enbiya 107).Bu konuyu açan kardeşimizde Bu hadisler yazarak bu rahmetten istifade etmemizi istiyor.

islamca

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Fenerbahçe
eğer böle diyalog kurabilirsek tebliğimizi en güzel şekli ile Allahın izni ile maksada uygun bir şekilde ifşa ederiz

sevgili kardeşim öncelikle resul kuranda elçi nebi ise haber alan anlamalrında kullanılır ve muhammed(a.s)bu kelimeler hariç başka bir kelime sölenmez

resul sen rabbinden indirleni tebliğ et ayeti indirlieni(kuranı) bildir amacı taşır ve bir çok ayette ise sen sadece bir uyarıcısısın ayrıca sen onlara vekil değilsin beni yarattığımla baş başa bırak ben sadece bana vahyolunana uyarım ben sadece vahiy ile uyarıyorum gibi ayetlerden resulün kuranı anlattığı bilinmelidir

resule itaat kavramı sünnet ile ilişkilendirilmemeli zira o ayetteki elçiye itaat ediniz şu anla yatar elçi kuran ile konuşur kuran ile uyarır siz o mesaja itaat ederseniz hem bana hemde resule itaat etmiş olursun manası çıkar

sizin için resulde örnekler vardır ayeti bilakis sünnete delil değil resulün yaşayan kuran olduğuna dır hz.aişe anamızın deyimi ile

bazı alimler hakkında hüküm inmeyen sorularda peygamberimiz ictihad yapmıştır der

buna müteşabih olacak bir ayet mevcuttur

Onlara bir Ayet getirmediğin zaman '' Şuradan buradan derleseydin ya '' derler.De ki : '' Ben sadece Rabbimden bana vahiy edilene uyuyorum.bu Rabbinizden olan kavrama yeteneğidir, iman edecek bir toplum için doğruya iletilme ve rahmettir.'' 7 A'raf 203

daha buna benzer sünnete delil diye konumlandırdığınız tesbitler var biliyorum lakin hepsini kurana arz ettiğinizde kur' an dan kati suretle izin almaz

mesela hadislerin kur'ana arz ediniz hadisini hadisçilerin bir kısmı kabul etmezler bır kısmı eder lakin gereken saygıyı göstermezler o hadise

halbuki bu metod hz.aişe anamızın metotudur

Ebu Hureyre (ra) in rivayet ettigi “veled-i zina, üç serlinin en serlisidir” hadisini duyunca, Allah Ebu Hureyre’ye rahmet etsin O hadis bir münafik hakkindadir ki, Resulullah’a çok eziyet ediyordu Onun kim oldugunu sordu, “veled-i zinadir” dediler O zaman iste böyle buyurdu Yoksa Kur'an; “kimse kimsenin günahini yüklenmez” derken, Resulullah nasil böyle buyurur(6) Yani zina eden kadin ve erkek suçludur Zina mahsulü bir çocugun suçu yoktur

ayrıca kuranda hadis kelimesi hep olumsuz yönde gelişir

Kuran’da hadis (söz) kelimesi birçok kez geçmektedir ve geçtiği yerlerde hep kötü bir
anlam yüklenmiştir.

Fe bi eyyi hadisim ba ’dehû yü ’minûn.
77:50 Artık bundan (Kur'an'dan) sonra hangi hadise (söze) inanacaklar?

...mâ kâne hadiseyyüft era...
12:111 Gerçekten de onların kıssalarında üstün akıllılar için bir ibret vardır. Bu Kur'ân
uydurulmu bir hadis (söz) değildir. Lâkin kendisinden önce gelen kitapların tasdiki her eyin
ayrıntılarıyla açıklayıcısı ve iman edecek bir kavim için hidayet ve rahmettir.

Ve minen nâsi mey ye terî lehvel hadisî li yüdılle an sebîlillahi bi ğayri ılmiv ve yettehızehâ hüzüvâ...
31:06 Bayağı insanlardan kimi de vardır ki, bilgisizce Allah yolundan saptırmak ve onu
eğlence yerine tutmak için gülünç hadisleri (sözleri) satın alırlar. İ te onlar için a ağılayıcı
bir azab vardır.

Felye ’tû bi hadîsim mislihî in kânû sâdikıyn
52:34 Eğer doğru iseler onun benzeri bir hadis (söz) getirsinler.

...Fe bi eyyi hadîsim ba ’dellâhi ve âyâtihi yü ’minun.
45:06 İ te sana gerçek olarak okuduğumuz bunlar Allah’ın ayetleridir. Artık Allah ’tan ve
O ’nun ayetlerinden sonra hangi hadise (söze) inanacaklar.

Kuran’da 39:18 ayetinde yine söz kelimesi geçmektedir fakat bu sefer hadis yerine
kavl kelimesi kullanılmıştır. Bu ayette hadis kelimesi kullanılsa hadislerden en güzel olanına
uymamız emrediliyor gibi olacaktı.

selam ve sevgi ile

islamca

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Fenerbahçe
İslam alimleri zaten bu hadisler titizlikle süzgeçden geçirmişler.Sizlerin bu konuları yeniden ısıtmanız bana art niyet olarak gelir.Bu sizin nefsinizin "ben daha iyi yorumların,en iyisini ben bilirim" anlayışa gelir.Nitekim siz selef alimlerinde daha faziletli değilsiniz.Hem bu sizin nefsi davrandığınız anlamına gelir.Buda sizin yanlış anlayış içimnde olduğunuz en büyük göstergesidir.

eğer hadislere hadisler alimler tarafından incelenmişdir süzgeçden geçirilmişdir güveni ile hareket ederseniz imanınıız sürekli tehlikeye atarsınız.o alimlerin ilmini başka insanarın sözüne tabi olarak sölüyorsunuz.islamın kelime anlamında sağlamlaştırılıdı anlamı vardır peki sizce bu yöntem sağlam bir yöntemmidir?

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Yaw kardeş sen neyin diyaloğunu soruyorsun.Bu dediklerini zaten islam alimleri yorumlamışlar.Senin tekrar tekrar bu konuları ısıtarak anlatmakta ki amacın nedir.

Bizler konuları ictihad edecek kadar ilmimiz yok.Senin önceki alimler kadar ilmin olduğuna inanmıyorum.Onun için kendi kafana göre konuları yönlendirme.

Zaten bu ilimlere ihtiyacı olan açar islam alimlerin kitaplarını okurlar.Senin burada anlatmana gerek yok

KONU KİLİT

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt