Bil ki, bakışımızı iyice derinleştirdiğimizde görürüz ki dinsel hükümlerin esas kaynağı bir tanedir: Allah'ın sözü, yani Kur'-
an. Resul'ün sözü ne hükümdür, ne de mülzim (bağlayıcı); hüküm Allah'ındır.
sümeyya hanım öncelikle tanışma faslındaki yazımda karşılıklı sevgi saygı ve tebliğde nefsimizi ortaya koymadan salt islama uygun hareket etmek risaletteki en büyük amacımdır demişimdir
ben kimsenin inancıın şeklinde değilim ben kimsenin hadise olan inancının da peşinde değilim benim peşimde olduğum hiç tanımadığım kardeşime hakk kavramının nereden geldiğini acizane fikirlerimle sunmaktır .
sizlere hadislerin islamı nasıl yıktığını sahih hadislerin metin tenkidine bakılmadığını isnad tenkidindeki bozuklukları ve hadisin bu iki tenkid ile islam aleminde bilindiğini gösterecek ilmim çok şükür var hepimiz Allah diyoruz hepimiz muhammed diyoruz hepimiz islam diyoruz karşılıklı sevgi ve saygı ve tebliğe uygun diyalog kuramıcakmıyız peki size şöle diyim acaba resul hayatta olsa bende desemki işde ben bunu kabul etmiyom bana dinimi öğrenmede bana kuranım yeter dese beni kovar mı? bana onu gösteririmi? resulki kuranı tanımayanlara bile dinini anlatmakdan çekinmezdi keza sahabelerde öle peki siz hem resul diyorsunuz hem ashab diyosunuz hem sünnet resulün yolu diyorsunuz ama yolda tebliğde yan çiziyosunuz sizce mantıklımı? ben hanif bir sitede adminim ve ben yazdımki gel ne olursan gel dedim celaleddin rumi gibi ister ehli sünnet ister vehhabi ister harici ister alevi ister sunni yeterki gel dedim peki siz neden bunu yapamıyorsunuz neden tebliğinizden korkuyorsunuz?ve ben dedimki kimse burda yazı silmeyecek dedim ve kimse de ehli sünnet yazılarını silmeyecek kimse sert konuşmayacak dedim ve kimse tebliğinide nefsini koymasın diye yöneticileri uyardım peki sizde bana aynı nezaketi göstermeyecekmisiniz?belki birimizden biri yanlış biilyordur da düzelir neden bunu düşünerek tebliğ adına çabalamıyorsunuz ?
selam ve saygı ile