Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Cenâb-ı Hak kullarını zaman zaman muhtelif musîbetler ile imtihan eder.

Kitabında bu hususa dikkat çekilmektedir meâlen: Görmezler mi ki, her yıl, bir veyâ iki defa imtihan olunurlar, sonra da tevbe etmezler, ibret almazlar. (Sûre-iTevbe 126)

Di er bir âyet-i celîlede de meâlen: Andolsun ki sizi biraz korku, biraz açlık, biraz da mallardan canlardan ve mahsüllerden yana eksiltme ile imtihan edece iz. Sabredenlere lütf u keremimi müjdele, buyrulmaktadır. (Sûre-i Bakara 155)

Dikkat edilirse, âyet-i kerîmelerde, kulun geçece i üç basama a işâret vardır.

İlk basamak, belâ ve musîbetler ile imtihan olunmak. Belâ, İnsana itâat hâlinde gelir de itâate devam ederse, rütbe ve derecedir. Gaflet hâlinde iken gelir de uyanırsa, ma firettir. İsyan hâlinde iken gelir de o hâlden dönerse, af ve ma firet, günâha devâm ederse, cezâdır.

Peygamber Efendimiz şöyle buyurmaktadır: Mükâfâtın büyüklü ü belânın şiddetine göredir. Allah sevdi i toplulu u belâya u ratır...(Riyazüssalihin c.1 s.256)

İkinci basamak, musîbetlere sabretmek. Sabır, acıya katlanmak, insan tabîatına hoş gelmeyen bir takım hâllere, tahammül etmekten ibârettir. Sabır, tâate devâm etmeye, günahları terk etmeye, musîbete katlanıp, kimseye şikâyette bulunmamaya azmetmektir.

Cenâb-ı Hak Kurân-ı Kerîminde şöyle buyurmaktadır meâlen: Ey îmân şerefi ile temâyüz etmiş olan kâffe-i ehl-i îmân! Sabr-u salât ile yardım isteyin. Şüphe yok ki, Allah sabr edenler ile beraberdir. (Sûre-i Bakara 153)

Sonuncu basamak ise, belânın kendi kusurlarından dolayı geldi ini düşünüp, ibret almak ve hâlini düzeltmektir. ibret; uyanmayı îcâbettiren hâdisedir. İbret almak ise; ders alınacak hadise karşısında uyanıp, mevcut hâli de iştirmektir.

Musîbetler, Hakka dâvet, nûra hidâyet içindir Fakat Allah dostları şöyle duâ etmeyi tavsiye buyurmuşlardır: Yâ Rabbi! Ben imtihan ehli de ilim, beni imtihan etme! Habîbinin iltimâsıyla bizi bu alemden göçür.

H

hayrunisa

Guest

Andolsun ki sizi biraz korku, biraz açlık, biraz da mallardan canlardan ve mahsüllerden yana eksiltme ile imtihan edece iz. Sabredenlere lütf u keremimi müjdele, buyrulmaktadır. (Sûre-i Bakara 155)

RABBİM İNSALLAH SABREDİP TE O MÜJDEYE NAİL OLANLARDAN OLURUZ.

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
YA EYYÜHELLEZİNE AMENU VE SABİRU VE RABİTU

VETTEKULLAHE LEALLEKÜM TÜFLİHUN....

EY İMAN EDENLER SABREDİNİZ SABRI TAVSİYE EDİNİZ RABITA YAPINIZ

ALLAHTAN KORKUNUZ UMULURKİ FELAHA ULAŞIRSINIZ

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
Peygamber Efendimiz şöyle buyurmaktadır: Mükâfâtın büyüklü ü belânın şiddetine göredir. ALLAH sevdi i toplulu u belâya u ratır...(Riyazüssalihin c.1 s.256)

musîbetlere sabretmek...otesı yok zatennçççAllah razı olsun nurumteyzemm

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Diğer bir âyet-i celîlede de meâlen: Andolsun ki sizi biraz korku, biraz açlık, biraz da mallardan canlardan ve mahsüllerden yana eksiltme ile imtihan edeceğ iz. Sabredenlere lütf u keremimi müjdele, buyrulmaktadır. (Sûre-i Bakara 155)

insan başına bela ve bir musibet geldiği zaman ,ilk anda göstereceği sabrın mükafatı şöyledir derdi..şeyh muhammed el haznevi hazretleri..

insanlar mizana çağrılır.içlerinden bir tanesine ALLAh dünyada iken bela ve musibetler vermiştir.Bu kulda ona karşı sabır etmiş,ve ALLAH ın hamd etmiştir.ALLAh ü teala kudsi hadisinde buyuruyor.Ben birine bela ve musibet verdiğimde ve bu kul sabrettiğinde ,ben onun amel defterini açmaktan haya ederim diyor.Mizana çağrılır bu kul,ve ALLAh ona derki,ben sana bu bela ve musibeti vermiştim,sende sabr etmiştin.istediğin cennete gir denilir..Bunu gören orda bulunan insanlar,keşke bizede dünyada iken bela ve musibet verilseydi derler.
RABBİM bizleri başımıza bir bela ve musibet geldiğinde ilk anda sabır gösterip,RABBİM izin sevdiği kullardan eylesin cümlemizi.

Üst Alt