Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

MüptelaN

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Trabzonspor
kalbiask_elale_1238338434.jpg

***"Esirgeyen ve bağışlayanın adıyla."Her işin başıda bir isim değil miydi?

***Bedeli bir cennet sürgünüyle ödenmiş ve çok pahalıya mal olmuş bir aşkın peygamberinin soyundan gelen insandım ben.

***Bu kadar büyük kaybetmek için o kadar büyük bulduğumu farkedememişim.

***Kendisine inananların en hayırlısı sorulduğunda 3 ayrı durumda 3 ayrı mümin tanımı veren peygamberden öğrenmiştim doğruların durumlarla ilişkisini.İzinlerin şart anlamına gelmediğini.

***Asıl acının çekilen acı değil de sevilenin çektiği acıyı bilmek demek olduğunu...

***Uçurumlar koymadan sevdiğimle gördüğüm arasına,öyle saf sevdim.Onu,sadece güzelliğini merak ederek;kimliğini,karanlıklarını,geçmişini merak etmeden,tarihçesi ihmal edilmiş bir aşkla sevdim.Koşullu değildi sevdam.Bana gösterdiğinden daha fazlasını istemedim.

***Oysa güvenin sınanmaya,denenmeye tahammülü yoktu,bunu da çok sonraları,pervaneler gibi ateşe düşerken öğrendim.

***Bana kalsaydı sevgiyi,bağlılığı sınamaya gerek duymazdım.

***Hiçbir şey olmamış gibi olsun istiyordum.Ama her şey olup da hiçbir şey olmamış gibi yaşamanın mümkün olmadığını henüz bilmiyordum.

***En çok da onda gördüğümün,benim onda görme kabiliyetim kadar olduğunu farkettiğimde korktum.

***Belli ki aşkların da devletler gibi ömrü vardı.Doğuyor,büyüyor ve ölüyorlardı.Ama aşklar ölüyordu da aşıklar sağ kalıyordu.

***Belli ki herşey ismi ile biliniyordu da bir tek aşık kalbinin kanı ile tanınıyordu.Çünkü aşkın sadece yangını vardı,ismi yoktu.

***Çare yok;aşk onu yaratan tarafından ,hikmet işte,mükemmelliği azaltılarak yaratılmıştı.

***Aşk yaratılmışların içinde kusursuz görünse de en kusurlu olanıydı kuşkusuz.

***Onu yaratana,rakip sıfatıyla araya girme hakkını versin ve ki kulları onu bırakıpta da aşka tapmasın diye.Aşkı ve dahi onu kalbinde taşıyacak olanların tümünü yaratan kuşku yok ki;aşıklar,gerçek aşkın mahiyetini ve kaynağını önünden bulutlar çekilen dolunay dibi fark etsinler diye,birbirlerine bitisiz bir aşkla bağlanmasınlar diye aşkı bitimli kılmıştı.

***Oysa Avrupa,başlangıçta ayak uydurmanın söz konusu bile edilemeyeceği kadar arkadaydı.Bir gün ona ayak uydurmamız gerektiğini fark ettiğimizde ise yatişemeyeceğimiz kadar yol almıştı.Şart mıydı yetişmek diye sual buyrulursa,şarttı;çünkü bu yol dardı,üzerinde ancak tek devleti taşıyordu.Yetişmek değilse de aşmak lazımdı.

***Bütün nefesimle Endülüslü bilgenin söylediğine katılırdım:Kainatta ne varsa hepsi vehim ve hayallerdi.Yahut perdelere vuran akisler veyahut gölgelerdi.

***Ölümün en kötü yanı onu yaşayanın diri olması.

***İnsan ömrünün bir anlık rüya olduğunu kelamımla bildim de hissimle yaşayamadım.

***Onu özlüyordum fakat özlediğimin artık o değil de onda gördüğüm şey,ona yansıyan şey olduğunu fark ediyordum acıyla.

***İkiydi dünya, günahı bu dünyada su,öbür dünyada ateş temizlerdi.

***Tarih diye bir şey yok aslında. Tarih,yenenlerin tarihi.Kalem kimin elindeyse tarihi o yazıyor hem de yeniden yazıyor.

***Yalan değildi aşkın birbirine uymayan iki tanımının olduğu.Bu tanımlardan biri sorgusuz sualsiz teslimiyet anlamına gelirken,diğerinin, sorgusuz sualsiz teslimiyetin kurulumu demek olduğu.Böylece aşkın mutlak tanımının mümkünler alaminde na-mümkün olduğu...

MüptelaN

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Trabzonspor
Nisan yağmuru, yılanın ağzında zehre dönşüyor da, istirideynin karnında sedef oluyor.

Ben neyim ben?

Cemalinin heybetinden hevesle geçmiştim de celalinin fırtınası yolumda patlayınca, dibe vurmuştum.

İkisinin aynı şey olduğunu anlayamayacak, anlasam da belli ki taşıyamayacak denli hamdım ben.

Cemalinin yansımasını gördüğümde "Daha yok mu" dediğim hikayemde, celalinin yansımasını gördüğümde

ancak " Yeter ne olur " diyebilenlerden olduğum için keybedenlerden olan ben...

-Cümle Kapısı-

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
Nazan bekiroglu sevdigim bir yazardır
Allah razı olsun bu güzel paylaşımn içn (:

MüptelaN

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Trabzonspor
Çok sevindim buna...

Bende kendisine büyük bi hayranlık duyuyorum...

Rabbim sizdende razı olsun kardeşim...

MüptelaN

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Trabzonspor
Aşkı taşıyan her kalbin muhkem olduğunu zannediyordum oysa.

Meğer aşk, indiği kalbi ihya ediyordu ya, ihya edemezse yok ediyordu.

Kazasız belasız kurtulmanın imkânı yoktu.”

N. B.

Üst Alt