Bütün ibadetlerine yerine getirmeye çalışan bir adam varmış.Orucunu tutar,zekatını verir,insanlara yardım elini uzatmaktan hiç geri kalmazmış.Yalnız bu adamın bir kusuru varmış:
Namaz kılmak ona çok ağır gelirmişüşenirmiş..Bir gün çok büyük bir hocanın yanına gitmiş
Demiş ki:
-Hocam ne yap et beni şu namazdan kurtar...Namaz kılmamak için ne yapmam gerekse söyle yapayım,yeter ki şu namazdan kurtulayım demiş
Hoca:
-Ya evlat ben hiçbir yerde ne duydum ne işittim bu namazdan kurtuluş yok bu senin borcun kılacaksın. demiş
Adam yalvarmış bul hocam diye,Hoca müddet istemiş adam gitmiş
Aradan haftalar geçmiş,adam gelmiş:
-Buldun mu hocam demiş,kurtulacak mıyım?
Hoca-Buldum evladım eğer şu beş şarttan biri sana uyuyorsa "NAMAZ" dan mesul değilsin..
1-ÖLÜ İSEN
2-DELİ İSEN
3-ÇOCUK İSEN
4-HAYVAN İSEN
5-KAFİR İSEN tercih senin
Namaz kılmak ona çok ağır gelirmişüşenirmiş..Bir gün çok büyük bir hocanın yanına gitmiş
Demiş ki:
-Hocam ne yap et beni şu namazdan kurtar...Namaz kılmamak için ne yapmam gerekse söyle yapayım,yeter ki şu namazdan kurtulayım demiş
Hoca:
-Ya evlat ben hiçbir yerde ne duydum ne işittim bu namazdan kurtuluş yok bu senin borcun kılacaksın. demiş
Adam yalvarmış bul hocam diye,Hoca müddet istemiş adam gitmiş
Aradan haftalar geçmiş,adam gelmiş:
-Buldun mu hocam demiş,kurtulacak mıyım?
Hoca-Buldum evladım eğer şu beş şarttan biri sana uyuyorsa "NAMAZ" dan mesul değilsin..
1-ÖLÜ İSEN
2-DELİ İSEN
3-ÇOCUK İSEN
4-HAYVAN İSEN
5-KAFİR İSEN tercih senin