Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

sultans

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
10
Takım
Beşiktaş
Bütün ibadetlerine yerine getirmeye çalışan bir adam varmış.Orucunu tutar,zekatını verir,insanlara yardım elini uzatmaktan hiç geri kalmazmış.Yalnız bu adamın bir kusuru varmış:
Namaz kılmak ona çok ağır gelirmişüşenirmiş..Bir gün çok büyük bir hocanın yanına gitmiş

Demiş ki:

-Hocam ne yap et beni şu namazdan kurtar...Namaz kılmamak için ne yapmam gerekse söyle yapayım,yeter ki şu namazdan kurtulayım demiş

Hoca:

-Ya evlat ben hiçbir yerde ne duydum ne işittim bu namazdan kurtuluş yok bu senin borcun kılacaksın. demiş

Adam yalvarmış bul hocam diye,Hoca müddet istemiş adam gitmiş

Aradan haftalar geçmiş,adam gelmiş:

-Buldun mu hocam demiş,kurtulacak mıyım?

Hoca-Buldum evladım eğer şu beş şarttan biri sana uyuyorsa "NAMAZ" dan mesul değilsin..

1-ÖLÜ İSEN

2-DELİ İSEN

3-ÇOCUK İSEN

4-HAYVAN İSEN

5-KAFİR İSEN tercih senin

İsrâ

"Özlem"imsin

Aldığı Beğeniler
12,753
Takım
Galatasaray
Güzel bir çözüm ama Allah korusun. Biz namazlarımızı kılmaya devam edelim İnşAllah.

Fahl_

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
30
Takım
Beşiktaş
1-ÖLÜ İSEN

2-DELİ İSEN

3-ÇOCUK İSEN

4-HAYVAN İSEN

5-KAFİR İSEN tercih senin

Kandıran kendini kandırır da farkına varmaz..

Çok hisseli bir paylaşım..Allah razı olsun kardeşim

katresu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Diğer
"Kandıran kendini kandırır da farkına varmaz.."

Evet... Kandıran, sadece kendini kandırır. Farkı, fark etse de, etmemezlikten gelir. Ta ki, ağır bir olumsuzluk yaşadığında farkettiğini, fark ettiği ana kadar...

EkSen

Çelİşkilli

Aldığı Beğeniler
13
Namazın önemi o denli büyük ki ..
Efendimiz ve ashabı Mekke'yi ele geçirip İslamiyet'in hızlıca yayıldığı dönemlerde, civar kabilelerden gelenler topluca müslüman oluyorlarmıştı .. Ne varki bazı kabileler müslüman olmadan önce efendimize bir takım şartlar sunarlarmıştı ..
Kimi zekat vermeden müslüman olmak istermiş, kimide oruç tutmadan .. Efendimiz bu şartları kabul edermişti .. Ancak bir gün bir kabile " bizde müslümanlığa geçmek istiyoruz ama namaz kılmak istemiyoruz " dediklerinde Resülullah kesinlikle kabul etmemiş bu isteklerini ..
Artık gerisiniz biz düşünelim ..

Gülistan

İMAM HATİP'Lİ

Aldığı Beğeniler
25
Takım
Diğer
NAMAZ KILMAK KENDİSİNE AĞIR GELERLER; HADİ GÖZÜNÜZ AYDIN. MÜJDE Size !!!! SEÇİN BİRİNİ KURTULUN.
Namazdan Kurtulmanın Yolu
İbadetlerine Yerine Getirmeye çalışan Bir Adam varmış. Orucunu Tutar,Zekatını Verir, İnsanlara Yardım Elini Uzatmaktan Hiç Geri kalmazmış.Yalnız Bu Adamın Bir kusuru varmış:
Namaz kılmak ona çok Ağır Gelirmiş,Üşenirmiş .Bir Gün Varmış Gitmiş Çok Büyük Bir Hocanın Yanına.
D...emiş ki:
Hocam Ne yap Et Beni Şu Namazdan kurtar.Namaz kılmamak için Ne yapmam Gerekse Söyle yapayım.Yeter ki Şu Namazdan kurtulayım Demiş.
Hoca:
Ya Evlat Ben Hiçbir yerde Ne Duydum Ne işittim Bu Namazdan kurtuluş yok, Borcundur kılacaksın Demiş.
Adam Yalvarmış Bul Hocam Diye.Hoca Müddet istemiş Adam Gitmiş.
Aradan Haftalar Geçmiş,Adam Gelmiş:
Buldun mu Hocam Hemiş,kurtulacak mıyım?
Hoca: Buldum Evladım Eğer şu 5 şarttan Biri sana uyuyorsa NAMAZ dan mesul Değilsin:
1:ÖLÜ İSEN
2.DELİ İSEN
3:ÇOCUK İSEN
4:HAYVAN İSEN
5:KAFİR İSEN Tercih senin...:karizma:
Cümleten Allah'a Emanet Olunuz.

sultans

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
10
Takım
Beşiktaş
Allah razı olsun ,öğüt verici bir yazı İnşallah aldıklarımıza karşılık sevinirken ,ödeme yaparken de o hissi yaşatmalıyız kendi nefsimize ,bunca verilene günde 5 vakit ibadet zor gelmese gerek..

Tuğraa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,778
Takım
Diğer
Eğilerek yükselmenin adıdır, namaz.
Manidar paylaşımınız için Rabbim razı olsun :)

seyfofen

YiğiDo

Aldığı Beğeniler
145
Takım
Fenerbahçe
çok manidar bir anlatım...Allah razı olsun gülistan kardeş..:)
bir kıssada hz isa a.s...ahmak kime derler bilirmisiniz der..kime derler diye sorulunca...NE DÜNYA İÇİN NEDE AHİRET İÇİN HİÇ BİR ÇABASI OLMAYANA AHMAK DENİR..diye cevap vermiş..

saidinursi hz lerinide ÇOK SEVDİĞİM güzel bir sözü var namaz konusunda...
NAMAZ İNSANI İNSAN EDER,,,,,BELKİDE SULTAN EDER...!!!

fatsalı

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
796
Takım
Trabzonspor
rahman razı ola kardeş....bilgi amaçlı olmuş emeğine sağlık......demekki kurtuşluş yok yokkkkk........Allah sonumuzu hayretsin..........(amin)

Üst Alt