ALLAH a şükür ben küçüklügümden Rahmetli babamın sayesinde beri kılıyorum..
Ama nasıl bir namaz derseniz.orası meçhul,
Eğer kıldığımız namaz bizleri kötülüklerden alı koymuyorsa
O namazınız ne kadar kabul görür bilemem
Ben kötülük yaptığım zamanlardada namazımı hiç aksatmadım,sanki bir alışkanlık olmuştu.ama dediğim gibi nasıl kıldığı ,kimin huzuruna gittiğini ,bilmeden kılınan namaz nasıl benim de öyle.
Namazı ben tasavvufta hak olan bir tarikata girip,adapları ögrendigimde ve namazda nasıl durulur,nasıl yaşanılır,nasıl ölünür,nasıl o huzura varılır.
Bunu da suriyeye şeyh muhammed muta a el haznevi k.s nun ziyaretine gittiğimde,
orda bulunan müderrislerin kıldığı namazları görünce ,,bende onlar gibi olmaya çalıştım ve o kılmış olduğum namazlarımı tekrar kaza ettim.Halada kalbimin tam rahat olmasi için yine farz namazlardan sonra kaza kılıyorum.
Adamın biri camiye gidip,15 sene boyunca hep ön safta namaz kılıyormuş
Bu adam bir gün camiye geç kalmış,tabi en son safta namazını kılmış
Namaz bitince herkes birden dönüp ona bakmışlar,ya bu adam hep ön saftaydı.nasıl geç kalmış,gibisinden bakışlar atmışlar..Adam başını eğmiş..
O adami iki sene boyunca bir daha camide görmediler.
Bu adam iki sene sonra camiye gelir.Cemaat sorar ona
nerdeydin,merak ettik.Neden gelmedin diye
Adam derki.
Ben o gün cemaata geç gelmiştim,sizde bana öyle bakmiştiniz.bende başımı eğmiştim.Demek kıldığım tüm namazlar gösteriş için miş..
Eğer gerçek ve huşu ile kılmış olsaydım.Siz bana baktığınızda ben utanmayıp,başımı öne eğmemem lazımdı..
Ben iki senedir yoktum,doğrudur ,kıldığım,15 yıllık namazlarımı kaza etmeye çalışıyordum..
Onun için yoktum der.
YÜCE KERİM OLAN ALLAH c.c
cümlemizi dinin direği olan namazlarımızı en güzel şekilde kılıp,namazları onları kötülüklerden alı koyan muminlerden eylesin cümlemizi..
ve namazlarını kimin huzuruna gittiği bilinci ile kılanlardan eylesin..
ve bizleri biz onu görüyormuş gibi namaz kılanlardan ,bunu yapamıyorsak en azından MEVLA mızın bizi gördüğünü şuur edip,dosdoğru namazlarını kılan salih ve salahi kullarından eylesin RABBIM