Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

hakan_48

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Bizlerde çocuklugumuzda beri sık olmasada arada sırada namazlarımızı kılardık ama beni en çok etkileyen olay futbolcu arkadaşım maç sırasında benim yerime oyuna girmişti ve beş dakka sonra sahada kalp krizi geçirdi gözlerimin önünde onun nasıl vefat ettiğini gördüm.O an anladım ki dünyada olan herşey gelip geçiçi ve boşuna dünya hevesi peşinde koştugumuzu ve bigün kendiminde ölüp onlara katılacagımı düşündüm ve başladım ondan sonra da güzel insanlarla tanıştım onların yardımıyla elhamdülillah devam ettim...
Bizler anlattık buyrun sizde anlatın sizi dinleyelim ;)

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
amın hepımızın gonlunu ınsaAllah
Rabbım kılmayanlara bu servetı tattırsın ınsaAllah

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
ORiJiNAL YAZARI : hakan_48
Bizlerde çocuklugumuzda beri sık olmasada arada sırada namazlarımızı kılardık ama beni en çok etkileyen olay futbolcu arkadaşım maç sırasında benim yerime oyuna girmişti ve beş dakka sonra sahada kalp krizi geçirdi gözlerimin önünde onun nasıl vefat ettiğini gördüm.O an anladım ki dünyada olan herşey gelip geçiçi ve boşuna dünya hevesi peşinde koştugumuzu ve bigün kendiminde ölüp onlara katılacagımı düşündüm ve başladım ondan sonra da güzel insanlarla tanıştım onların yardımıyla elhamdülillah devam ettim...
Bizler anlattık buyrun sizde anlatın sizi dinleyelim ;)

derler ya herşeyde bir hayır var die..acı olayın size çok faydası olmuş maşaAllah..Rabbim namaz dergahından ayırmasın bizleri inşaAllah..

daha yezmaya kardeşlerimiz var inşaAllah ensona bende yazacam ;)

hakan_48

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Rabbim İnş. hepimizi o güzellikten ayırmasında neden en sona siz yazıyosunuz ki ;)

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
herkes in yazmasını bekliyorum..ondan sonra inşaAllah bende yazarım.. :]

busenem19

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Selamun aleyküm bende ortaokula giderken arada bi kılıyordum ama okulu bitirdikden sonra bir kandil gecesi önce tövbemi ettim sonra kapandım ve namazıma başladım hayırlısıyla o günden beri Rabbime şükürler olsun ki hiç bırakmadım namazlarımı..Rabbim kabul eylesin inşAllah...

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
önceki yıllarda Ramazandan Ramazan başladığım namaza geçen yıl Ramazan ayında bu sitenin namaz kılanlarının,derin ve anlaşılır dini yazılarının ve Sabah Namazına Nasıl Kalkılır? adlı kitabın sayesinde başladım ve şükürler olsun ki devam etmekteyim......Dilerim Hak huzurunda kabul görür....

Dilerim ki hayatında namaza yer vermemiş kişilerde namazın güzelliğinden nasiplerini alsınlar ve kalplerini tümüyle Yüce Mevlaya açsınlar....

AMİNNNN

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
ALLAH a şükür ben küçüklügümden Rahmetli babamın sayesinde beri kılıyorum..

Ama nasıl bir namaz derseniz.orası meçhul,
Eğer kıldığımız namaz bizleri kötülüklerden alı koymuyorsa
O namazınız ne kadar kabul görür bilemem
Ben kötülük yaptığım zamanlardada namazımı hiç aksatmadım,sanki bir alışkanlık olmuştu.ama dediğim gibi nasıl kıldığı ,kimin huzuruna gittiğini ,bilmeden kılınan namaz nasıl benim de öyle.
Namazı ben tasavvufta hak olan bir tarikata girip,adapları ögrendigimde ve namazda nasıl durulur,nasıl yaşanılır,nasıl ölünür,nasıl o huzura varılır.

Bunu da suriyeye şeyh muhammed muta a el haznevi k.s nun ziyaretine gittiğimde,
orda bulunan müderrislerin kıldığı namazları görünce ,,bende onlar gibi olmaya çalıştım ve o kılmış olduğum namazlarımı tekrar kaza ettim.Halada kalbimin tam rahat olmasi için yine farz namazlardan sonra kaza kılıyorum.

Adamın biri camiye gidip,15 sene boyunca hep ön safta namaz kılıyormuş
Bu adam bir gün camiye geç kalmış,tabi en son safta namazını kılmış
Namaz bitince herkes birden dönüp ona bakmışlar,ya bu adam hep ön saftaydı.nasıl geç kalmış,gibisinden bakışlar atmışlar..Adam başını eğmiş..
O adami iki sene boyunca bir daha camide görmediler.
Bu adam iki sene sonra camiye gelir.Cemaat sorar ona
nerdeydin,merak ettik.Neden gelmedin diye
Adam derki.
Ben o gün cemaata geç gelmiştim,sizde bana öyle bakmiştiniz.bende başımı eğmiştim.Demek kıldığım tüm namazlar gösteriş için miş..
Eğer gerçek ve huşu ile kılmış olsaydım.Siz bana baktığınızda ben utanmayıp,başımı öne eğmemem lazımdı..
Ben iki senedir yoktum,doğrudur ,kıldığım,15 yıllık namazlarımı kaza etmeye çalışıyordum..
Onun için yoktum der.

YÜCE KERİM OLAN ALLAH c.c
cümlemizi dinin direği olan namazlarımızı en güzel şekilde kılıp,namazları onları kötülüklerden alı koyan muminlerden eylesin cümlemizi..
ve namazlarını kimin huzuruna gittiği bilinci ile kılanlardan eylesin..
ve bizleri biz onu görüyormuş gibi namaz kılanlardan ,bunu yapamıyorsak en azından MEVLA mızın bizi gördüğünü şuur edip,dosdoğru namazlarını kılan salih ve salahi kullarından eylesin RABBIM

MuhacirEnsar

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
40
Takım
Fenerbahçe
ben önceleride kılıyordum ama bu site daha çok etkili oldu siz değerli insanların faydası çok oldu bana özellikle güneş ablanın....allah sizlerden ve ondan razzi olsun...

DuaM

cici anne :)

Aldığı Beğeniler
10
Takım
Galatasaray
Esselam..

Bende ilk namazımı ve Rabbe ilk Secdemi ruyamda gördüm..

Sabah uyanırken içim huzzur doluydu çocukluğun vermiş olduğu sevinçle anneme,anne bana namaz kılmayı öğretirmisin demiştim oda bana sen daha küçüksün demişti :(

Sonra aynı gün ablama söledim bana namaz kılmayı öğretirmisin diye..

Ablam o gün ben ve diğer ablama namaz kılmayı öğretti üçümüz öğle namazını beraber kıldık hala unutmuyorum 10 yaşlarımda yoktum bile..

Elhamdulillah Rabbim namazıda Kur'an-ı Azimüşşanıda ruyamda nasip etti önce ruyalardan sonra hiç bırakmadım namazımı çok şükür inşaALLAH Rabbimin katında kabul buyrulur..

Burdaki namaz başlangıçlarını okudum maş.hepsi çok etkiliyici en güzeli hepimizin aynı düşünceler için burda olmamız çok güzel Rabbim kendisine Hakkı ile kul olmayı nasip etsin inşaALLAH

Üst Alt