Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Maximillian

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
EĞER KİMSE YOKSA BIRAKIN ÇALSIN.O SES YOKMUŞ GİBİ DÜŞÜNÜN ZATEN HUŞU OLURSA O KADAR DİKKAT ÇEKMEZ.GELGELELİM EĞER CEMAAT İÇİNDEYSEN DİKKAT VE HUŞUYU BOZACAGI DÜŞÜNÜLEREK BENCE KAPATILABİLİR.BEN OLAYA BU MEZHEP ŞU MEZHEP DİYE YAKLAŞMIYORUM.MEKKDEKİ RAMAZAN AYINDAKİ NAMAZLARI GÖRMÜŞSÜNÜZDÜR.NE KADAR RAHAT TAVIR SERGİLİYORLAR.VALLA BAZEN İSTEMEDEN HALLERİNE GÜLÜYORUM.İNSAN BU KADAR MI RAHAT OLUR.DÜŞÜNÜN ADAM KUŞAGINI SARIGINI İYİCE BAGLIYOR,KUR'ANI ELİNDE TUTARAK NAMAZ KILIYOR.YA BİZ ALIŞKIN DEĞİLİZ YA DA ONLAR ABARTIYOR..

sifaderyasi

ESKİ DOST

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Diğer
BAK GÜZEL KARDEŞİM

FIKIH KAİDESİNİ YUKARDA ZİKRETTİM ALTINA DA BENİM ŞAHSİ GÖRÜŞÜMÜ BİLDİRDİM...

BENİM ŞAHSİ GÖRÜŞÜMÜ FETVA OLARAK ANLAMANIZI SİZİN YANLIŞ OKUMANIZA BAĞLIYORUM.

Maximillian

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
KUSURA BAKMAYIN SİZE CEVAP FALAN YAZMADIM BEN.BEN DE ŞAHSİ GÖRÜŞÜMÜ BELİRTMİŞTİM.AYRICA SİZİN YAZDIKLARINIZI YENİ OKUDUM.BEN İMAM HATİP MEZUNUYUM FIKHI DA TEFSİRİ DE HADİSİ DE İYİ BİLDİGİMİ ZANNEDİYORUM.

keremm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Galatasaray
Orjinal Yazarı sifaderyasi
BAK GÜZEL KARDEŞİM
FIKIH KAİDESİNİ YUKARDA ZİKRETTİM ALTINA DA BENİM ŞAHSİ GÖRÜŞÜMÜ BİLDİRDİM...
BENİM ŞAHSİ GÖRÜŞÜMÜ FETVA OLARAK ANLAMANIZI SİZİN YANLIŞ OKUMANIZA BAĞLIYORUM.

Orjinal Yazarı Maximillian
KUSURA BAKMAYIN SİZE CEVAP FALAN YAZMADIM BEN.BEN DE ŞAHSİ GÖRÜŞÜMÜ BELİRTMİŞTİM.AYRICA SİZİN YAZDIKLARINIZI YENİ OKUDUM.BEN İMAM HATİP MEZUNUYUM FIKHI DA TEFSİRİ DE HADİSİ DE İYİ BİLDİGİMİ ZANNEDİYORUM.

maxilan abim sifaderyası kardeşimin cevabi size değildi.
sadece bir yanlış anlaşılma var.
ikinizdende özür dilerim.

keremm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Galatasaray
otoriter abim ilk fıkıh alimleri fıkhi konuları belirtirken cep telefonu diye bir alet yoktu.
elhamdülillah bugün bu aletin ni'metlerinden faydalaniyorsak elbetteki bunun bazi dezavantajlarıda olacak.
şimdi bugün elbetteki bazı fıkıh alimleri buna bir fetva verecek.
şifaderyası kardeşim demiyorki bunu fetva olarak kullan.sadece kendi fikrini belirtmiş.

biz bu soruyu sorarken herkesten fikrini belirtmesini rica ettik,fetva beklentimiz yokki.sizde fikrinizi yazdıysanız olay kapanmıştır bizim için.yoksa kalp kırmak gibi bir niyetimiz yok burda.
hakkınızı helal edin arkadaşlar.

OTORITER

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0

öyle olsun yine anlayis kitligim tuttu...

her daim derim zaten anlayisimda bir kitlik var benim

keremm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Galatasaray
değerli üyelerimiz;göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederim.
biraz geçte olsa sonunda sorumuzun cevabını veriyorum.

"soru;herhangi bir mescitte namaz kılıyorsunuz,yanlız başınıza veya cemaat halinde.tam bu sırada kılıfındaki veya cebinizdeki telefonunuz bangır bangır çalmaya başladı.ne yaparsınız? veya sizce yapılması gereken en uygun hareket hangisidir?lütfen okuyan herkes buraya düşüncesini yazsın,yanlış veya doğru önemli değil.sadece bilmek istiyorum.bende daha sonra müftümüzün fikrini yazacam."

müftümüzün verdiği cevap;
telefonuzun zili çalmaya başladığı zaman,
1-öncelikle telefonun sahibinin dikkati çok büyük bir şekilde dağılır,acaba arayan kim diye düşünmeye başlar.
2-cemaatle beraber namaz kılıyor ise,diğer insanlara karşı bir mahcubiyet hisseder.
3-cemaatteki diğer insanların dikkati dağılır.
4-cemaatteki diğer insanlar,kıldıkları namazı unutup,bunun sahibini düşünüp ve su-i zan besleyebilirler.

bunları yaşamaktansa tek elle telefonunu susturabilir,veya kapatabilir.

telefonu kapatmaz ise kendi namazıyla beraber diğer insanlarında namazına zarar getirebilir.
"bu yapacağı hareketi ise ameli kesirden kısa bir sürede yapmalıdır.
Ameli kesirde 3 defa Sübhanallah denecek vaktin üstüdür.. "

peri

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
İLK ÖNCE İBADET İÇİN GİTTİĞİNİZ YERLERDE TELEFONUN KAPATILMASI ŞARTTIR.UNUTMAMAK GEREKİR.UNUTANLARIN BAHANESİ ÇOKTUR AMA KABUL ETMİYORUM BEN BUNU SORUMLULUK DİYE BİRŞEY VAR UNUTMAMAK GEREKİR.

UNUTTU DİYELİM,O ANDA NAMAZI BOZMAK YANLIŞ OLUR.NAMAZ BOZULMAZ.BENİM BİLDİĞİM BU.

TÜM MÜMİN KARDEŞLERİMDEN RİCAM LÜTFEN UNUTMAYALIM.
İBADETİMİZİ YAPILMASI GEREKTİĞİ GİBİ YAPALIM.

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
SILAUCAN DEMISKIIIII:::

BİR KERE CAMİYE VE NAMAZA GİDEN BİR KİŞİNİN TELEFONUNUN AÇIK OLMAMASI GEREKİR.

AMA İNSANOĞLUYUZ BELKİ BİR UNUTKANLIK SONUCU AÇIK İSE VE NAMAZIN ORTASINDA ÇALMIŞ İSE ÇOK VAHİM BİR DURUMDUR BU, DİĞER İNSANLARIN DİKKATİNİ DAĞITMIŞ OLMAK GİBİ BİR VEBAL ALTINA DA GİRER TELEFONU ÇALAN KİŞİ...

BEN O KİŞİ OLMAK İSTEMEM AMA OLDUĞUMU FARZEDERSEK HEMEN SUSMASI İÇİN DUA EDERDİM...VE O KADAR İNSANIN VEBALİNDENSE MECBUREN NAMAZIMI BOZAR VE TELEFONUMU KAPATIRDIM

BENDE AYNEN BOLE DUSNUYORUM

Üst Alt