Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49

Kelimeler sahibinin dilinde sesleri işitilen ama görülmeyen canlılara benzerler. Konuşanın rengini,edasını öyle ışıldatırlar ki bazen, siz onları ete kemiğe bürünmüş görürsünüz.

Bir Anadolu köylüsüyle yan yana oturursunuz.Dudaklarından dökülen kelimeler öylesine tazedir;aşınmamış.örselenmemiş .. Dalından yeni koparılmış sabah soğukluğunu yitirmemiş yemişler gibi ..

Yine bir gün, güneşi göz bebeklerine doldurmuş dört yanı bahar köpüren bir çobana rastlarsınız, size bir şeyler söyler. Akşam der, dağ der, rüzgar der ...Söylediği kelimelerin o gün yaratıldığını sanırsınız.Kulaklarınız öylesine doyar, içinize sözlerin şavkı vurur.

Yalnız konuşurken mi ballanır, şerbetlenir kelimeler .. bir yazıyı, bir şiiri okurken de bal tadını aldığınız oldumu hiç?

Günlerimiz sabahtan akşama kelime denizlerinde kulaç atmakla geçer.

Yazarın işi nedir ki? Harfler dizisinden caf caflı saraylar kurmak.Allahın kendisine üflediği candan bir nefes de kelimelere üflemek. Kelimeleri canlandırmak, sonra onların içine kendi dünyasını kurmak, süsleyip giydirmek ve okurun yüreğine salıvermek. Okur adında birileri dokunsun ona, içinde çarpan yüreği görsün, sesini çoğaltsın diye .. yazarla okurun alışverişi burada başlar işte. Kelimenin varıp ateş gibi okurun yüreğine dokunduğu yerde.

Ve işte, seninle benim konuşmam da orada başlıyor.. Kıyamet orada kopuyor. Bir kelimede karşılaşıyoruz seninle. Kendimize bir yer açıp oturuyoruz. Oturup söyleşiyoruz. Seslerimiz birbirine karışıyor; kanatlanıyoruz kanatlarımız yoruluncaya dek kalıyoruz gökyüzünde. Sen benim kalbimi tutuyorsun, ben de seninkini. Farkında mısın. Kelimeler başımıza ne işler açıyor? Gün ortası seni alıp nerelere götürüyorum? Hep o karşılaşmanın, o kelimenin marifeti bunlar …

Bir kelimede karşılaşmayagörelim, kimbilir daha ne yolculuklara çıkacağız birlikte?​

bypolat

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4
Takım
Fenerbahçe
ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM.ELLERİNE SAĞLIK...

Bir_Katre

RAHMETLE ANIYORUZ DEĞERLİ KARDEŞİM

Aldığı Beğeniler
50
Takım
Galatasaray
Allah (cc) razı olsun Melek kardeşim yüreğine sağlık...

sürmeli

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
26
Takım
Diğer
Ve işte, seninle benim konuşmam da orada başlıyor.. Kıyamet orada kopuyor. Bir kelimede karşılaşıyoruz seninle. Kendimize bir yer açıp oturuyoruz. Oturup söyleşiyoruz. Seslerimiz birbirine karışıyor; kanatlanıyoruz kanatlarımız yoruluncaya dek kalıyoruz gökyüzünde. Sen benim kalbimi tutuyorsun, ben de seninkini

=)teşekürler

Üst Alt