"Vallahi sizden hiç kimse yoktur ki, birinizin gördüğü dolunayla başbaşa kaldığı gibi, Rabbiyle başbaşa kalmasın. Sonra Allah ona şöyle seslenir:
"Ey Ademoğlu, Benim hakkımda seni ne aldattı ?
"Ey Ademoğlu, Benim için ne amel işledin ?
"Ey Ademoğlu, Benden ne kadar haya ettin ?
"Ey Ademoğlu, Peygamberlere ne cevap verdin ?
"Ey Ademoğlu, sana helal olmayana bakarken, Ben gözlerinin üzerinde gözcü değil miydim ?
"Sana helal olmayan şeyleri dinlerken Ben kulaklarının üzerinde kontrolcü değil miydim ?
"Ey Ademoğlu, sana helal olmayan şeyleri söylerken, Ben dilinin üzerinde murakıp değil miydim ?
"Sen ellerinle helal olmayan şeyleri tutarken, Ben onların üzerinde gözcü değil miydim ?
"Ayaklarınla sana helal olmayan şeylere giderken, Ben ayaklarının üzerinde gözetleyici değil miydim ?
"Sana helal olmayan şeylerle kalben ilgilenip dururken, Ben kalbinin üzerinde murakıp değil miydim ?
"Yoksa sana olan yakınlığımı ve sana gücümün yettiğini inkar mı ettin ?"...
ALLAH razi olsn....
"Ey Ademoğlu, Benim hakkımda seni ne aldattı ?
"Ey Ademoğlu, Benim için ne amel işledin ?
"Ey Ademoğlu, Benden ne kadar haya ettin ?
"Ey Ademoğlu, Peygamberlere ne cevap verdin ?
"Ey Ademoğlu, sana helal olmayana bakarken, Ben gözlerinin üzerinde gözcü değil miydim ?
"Sana helal olmayan şeyleri dinlerken Ben kulaklarının üzerinde kontrolcü değil miydim ?
"Ey Ademoğlu, sana helal olmayan şeyleri söylerken, Ben dilinin üzerinde murakıp değil miydim ?
"Sen ellerinle helal olmayan şeyleri tutarken, Ben onların üzerinde gözcü değil miydim ?
"Ayaklarınla sana helal olmayan şeylere giderken, Ben ayaklarının üzerinde gözetleyici değil miydim ?
"Sana helal olmayan şeylerle kalben ilgilenip dururken, Ben kalbinin üzerinde murakıp değil miydim ?
"Yoksa sana olan yakınlığımı ve sana gücümün yettiğini inkar mı ettin ?"...
ALLAH razi olsn....