Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Hekimoglu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
191
resul2.jpg

Nesf ve seytan gibi azgin ve amansiz dusmanlar, her an dalalet ve atese suruklemek istemektedir.

Insan, acizligini ve Rabbine siginmayii goz yaslariyla ifade eder.

Goz yasi acziyetin isarettir.Acziyet ise kulluktur.
Kulun, Rabbininazamewti karsisinda, acizligini itiraf etmesi, kibir ve gururdan arinmasi demektir.

Efendimiz(sav) aglamistir, fakat gizli aglamistir.Gizli aglamayi tavsiye etmistir. Alenen aglamaya nefsin karisacagini bildigi icin...

Kainatin Efendisi(sav) hazretlerinin aglamalari hep kudsi sebeblere dayanmaktadir.
-Bazen Allah korkusundan agladi,
-Bazen ummetine olan sefkatinden agladi,
-Bazen bir oluye olan merhametinden agladi,
-Bazen Kuran-i Kerim dinlerken agladi,
-Bazen muhabetullahtan agladi,

Bu konu basligi altindan Peygamberimizi(sav) aglatan hadiseleri sizlerle paylasmayi dusunuyorum...Rabbim, bu guzel paylasimlarimizi daim eder insa'Allah....

Not: Yazilar "Peygamberimizi Aglatan Hadiseler..." isimli kitap'dan alinmistir

Hekimoglu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
191
Efendimiz (sav) Hazretlerinin Ummetine olan sefkatinden Aglamasi

"Abdullah bin Amr bin As(ra) hazretlerinden rivayet olundu.
-Efendimiz(sav hazretleri, ibrahim aleyhesselam hakkinda olan;

"Rabbim ! Cunku onlar insanlardan bir cocugunu sasirttilar. Bundan boyle kim benim izimce gelirse, iste o bendendir, kim de bana isyan ederse artik sen gafur'sun, rahim'sin.(ibrahim 14/36)

Ayet-i Kerimesini cok okudu.( Defalarca tekrar etti.) Ve isa Aleyhisselam'in;

"Eger onlara azap edersen,suphe yok ki, senin kullarindandirlar ve eger kendilerine magfiret kilarsan, yine suphe yok ki, sen azizsin, hakimsin."(el-Maide 5/118 ) Duasini okudu.

Sonra Efendimiz (sav) hazretleri, elini goge kaldirdi(ve ummeti icin yalvarmaya basladi).

"Allahim! Ummetim! Ummetim! dedi ve (ummeti icin) aglamaya basladi.

Allahu Teala hazretleri, Cebrail aleyhisselama emretti:

-Ey Cebrail Rasulum Muhammed (SAV)'e git! - Rabbin onun niye agladigini cok iyi biliyor. Ona neden agladigini sor.

Cebrail Aleyhisselam, Efendimiz SAV hazretleri, nicin agladigini ona haber verdi.

Her seyi en iyi bilen Allahu Teala hazretleri, Cebrail alleyhisselama emretti:
Ey Cebrail! Muhammede git ona de ki:

Muhakkak ki biz, yakinda ummetin hakkinda seni razi edecegiz. seni unutmayiz!.(Sahih-i Muslim:301)

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Allah razı olsun abi çok güzel bir konu açmışsın inşeallah devamı gelir. :)

Hekimoglu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
191
Efendimiz (sav)'in Ensar icin Aglamasi

Saib bin Yezid(ra)'dan rivayet olundu.

Peygamberimiz(sav) Huneyn savasininin sonunda Hevazin kabilesinin ganimetlerini dagitti. Ganimeti Mekke ehlinden Kureyslilere ve digerlerine dagitti. Ensar buna alindilar. Efenidimiz(sav) hazretleri, Ensar'in alindigini isitince, onlarin yerlerine geldi. Ve:

Burada Ensar'dan olmayanlar ciksinlar!, buyurdu.

Sonra Efendimiz(sav) hazretleri tesehhud getirdi. Allah'a hamd u senalar etti ve soyle buyurdu:

Bazi insanlari secerek, dagitmis oldugum ganimet hakkinda sozleriniz ve konusmalarini bana ulasti. Bazi kisiler tercih etmem: onlarin kalblerini islam'a isindirmak icindir. Belki bu gunden sonra onlar, sehadet kelimesini getirir ve Allahu Teala hazretleri de onlarin kalblerine Islam'i koyar!

Sonra buyurdular:

Ey Ensar Toplulugu!
Allahu Teala hazretleri, iman ile size minnet vermedi mi? Sizi keramet ve (islam'a hizmet etmek) serefiyle hususi kisiler kilmadi mi? Allahu teala hazretleri, size isimlerin en guzeliyle isim verdi. Size "Allah'in yardimcilari" ve " Resulullah'in yardimcilari" demedi mi? Eger hicret olmasaydi, elbette ben Ensar'dan bir kisi olurdum. Eger butun insanlar, bir vadiye gitseler, size de ayri bir vadiye gitseniz elbette ben sizin oldugunuz vadiye gelirim. Siz razi degilmisiniz ki, insanlar bu ganimetlerle gitsinler: koyunlar, sigirlar, develerle gitsinler...Sizler de Resulullah ile gidin...

Ensari Kiram(ra) hazerati, Efendimiz(sav)in bu sozunu isittiklerinde (cok sevindiler,buyuk bir cosku ile):

Raziyiz!, dediler

Efendimiz(sav) hazretleri:
Soylediklerim konusunda bana cevap verin! dedi.

Ensari kiram(ra)hazerati:
Ya Resulullah(sav)! Sen bizi zulmet icinde buldun; Allahu Teala hazretleri, senin sebebinle bizi nura cikartti. Sen bizi, cehennem atesinin kenarinda ve atese dusmek uzereyken gordun. Allahu Teala hazretleri senin sebebinle bizleri kurtardi. Sen bizleri dalalet icinde buldun; Allahu Teala hazretleri, senin sebebinle bizlere hidayet verdi. Biz de Allahu Teala hazretlerini Rabb, Islam'i din ve Muhammed(sav) hazretlerine de peygamber olarak kabul edip razi olduk!Ey Allah'in Resulu(sav) diledigini yap! Helalin genisliginde istedigini yap! dediler.

Efendimiz(Sav) buyurdular:

Ama vallahi! Eger sizler, bu soyledikleriniz disinda baska seyler soylemis olsaydiniz; elbette dogru soyluyorsunuz, diyecektim. Eger siz (bana), sen kavminden hicret ederek bize geldin, biz seni bagrimiza bastik! Sen (kavmin tarafindan) tekzib edilmis bir halde bize geldin; biz seni tasdik ettik ! Sen (maddi olarak zayif ve ) yardimsiz birakilmis iken; biz sana yardim ettik! Insanlarin, senden reddedip kabul etmedikleri konuda biz seni kabul ettik! Ey Ensar! Eger sizler bunlari soylemis olsaydiniz elbette ben sizi yine tasdik ederdim!, dedi

Ensari Kiram (ra) hazerati;
Belki, minnet, ikram, fazl u Kerem Allah'in ve O'nun Peygamberinindir., bize ve bizden baskalarinin uzerine...

Sonra Ensari Kiram (ra) hazerati, agladilar. Aglamalari cok surdu. Efendimiz(sav) hazretleri de, Ensari Kiram(ra) hazerati ile beraber agladi. Ve onlardan razi oldu. Boylece Ensari Kiram(ra) hazeratinin sahip olduklari Efendimiz(sav) hazretleri, butun mallardan daha faziletli ve en gipta edilecek bir topluluk oldular.

(Tabarani el-Kebir:7/151, Mecmuz Zavaid: 10/30,31, degisik ifadelerle, Musned-i Ahmed: 11305)

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
ALLAH cc ebden razı olsun MEVLAM şefaalerine nail eylesin

Hekimoglu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
191
Efendimizin (sav)'in Hazret-i Ali (ra) Aglamasi

Ibn-i Abbas (ra) hazretlerinden rivayet olundu.

Ben, Efendimiz(sav) hazretleri ve Hazret-i Ali (ra)ile beraber Medine-i munevverenin bostan ve baglarinin oldugu mevkiye cikmistik.

Orada bir bahcete ugradik. Hazret-i Ali(ra):
Ya Resulullah! Bu guzel bir bahcedir! dedi. Efendimiz(sav) hazretleri buyurdular:

Senin Cennetteki bahcen bundan daha guzeldir!
Sonra eliyle basina ve sakalini ima etti ve aglamaya basladi.
Seni aglatan nedir? denildi. Buyurdular:
Kavmin,sadirlarinda(gogus ve kalblerinde) bulunan kini, sana izhar edemiyorlar, beni kaybedinceye kadar...

El-Mu'cemu'z Zevaid: 9/118

Hekimoglu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
191
Yeni Musluman Olan Baba ve Ogulun aglatan Hali

Imran bin Husayn'dan rivayet olundu.

Kureysliler, babam Husayn'e geldiler. Hureysliler, Husayn'e saygi duyuyor ve ona buyuk olarak kabul ediyorlardi. Ona soyle dediler:

Bizim icin su adamla konus! O bizim ilahlarimizi agzina aliyor ve onlara kufrediyor.!
Beraberce kalkip Efendimiz(sav) hazretlerine geldiler. Efendimiz(sav) hazretlerinin kapisina yakin oturdular. Efendimiz(sav) hazretleri (Husayn'i kast ederek):

Seyh'e yer acin! buyurdu.
Husayn'in musluman oglu imran ve diger ashab ise ondan nefret ediyorlardi. Husayn, soze girdi:

Senden dolayi bana ulasan sozler nedir? Sen ilahlarimiza kufrediyor ve onlari agzina aliyor musun? Halbuki senin baban bu konuda hakki koruyan ve hayirli bir kisiydi, dedi.

Efendimiz(Sav) hazretleri:
Ey Husayn ! Muhakkak ki benim ve senin baban atestedirler. Ey Husayn! Kac ma'bud'a tapiyorsun? Husayn:
Yedisi gokte ve biri yerde (sekiz ilaha), dedi. Efendimiz hazretleri:

Sana bir zarar isabet ettiginde hangisine dua ediyorsun?, diye sordu.
O: Gokte olana...! dedi. Efendimiz(sav) sordular:

Malin helak oldugunda hangisine dua ediyorsun?
Gokte olana...! Dedi. Efendimiz(sav) tekrar sordular:

Sana sadece ve sadece bir olan Allah'a ibadet etmen vacibtir. Halbuki sen ona sirk kosuyorsun? Sukurde sen onu razi ediyor musun yoksa sana galib olmasindan mi korkuyorsun.?

Bunlardan hicbiri degil, dedi.Yine dedi:
Onun gibi konusamayacagimi bildim!

Efendimiz (sav) hazretleri buyurdular:
Ey Husayn! musluman ol, selamet bul! O:

Benim bir kavmim ve asiretim var.Onlara ne diyecegim?

Efendimiz(sav) hazretleri buyurdular:
De ki: Allahim! islerimi irsad etmem icin senin hidayetini istiyorum! (Allahim!) bana fayda verecek ilmi arttir!

Husayn bu duayi okudu. Ve musluman oluncaya kadar da kalkmadi.
Husayn musluman oldugu zaman (oglu) imran ayaga kalkti. Gidip, onun basini ellerini ve ayaklarini optu.

Efendimiz(sav) hazretleri, bunu gordugunde agladi. ve Buyurdular:

Husayn'in oglu imranin yaptigina agladim. Husayn kafir olarak iceriye girdiginde, imran onun icin ayaga bile kalkmadi ve hatta onun oldugu tarafa bile bakmadi! Husayn, musluman oldugu zaman, imran onun hakkini yerine getirdi.Iste bu hareketten dolayi icime yufkalim girdi (ve agladim).

Husayn cikmak istedigi zaman da Efendimiz(sav) hazretleri, ashabina :

Kalkin. Husayn'i evine kadar goturun! buyurdu. Husayn kapinin esiginde ciktiginda, Kureysliler onun bu durumunu gorduklerinde ona soyle seslendiler:

Donek! diye bagirdilar ve etrafindan dagildilar

El-isabet Fi Temyizi's Sahabe: c.1, s.337, Sahis no: 1735, Askalani, ibn Hacer, Darul-fikir-Beyrut

Hekimoglu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
191
Abdullah bin Mes'(ra) buyurdular:

-Efendimiz(sav) hazretleri buyurdular:
-''Bana Kur'ani Kerim Oku!, Ben;
-''Ya Resulullah(sav) ! Ben mi size Kurani Kerim okuyayım?
Kur'an-ı Kerim sana indirildi'' dedim.
Efendimiz(sav) buyurdular:
-''Evet !(Kur'an-ı Kerim bana indirildi) Ama ben kendimin dışından birinden Kur'an-ı Kerim'i dinlemeyi seviyorum!''
Ibn-i Mesud (ra) buyurdular;
-Nisa Suresini açtım. Efendimiz (sav) hazretlerine okumaya başladım:

"Bakalım nasıl olacak, her ümmetten bir şahid getirdiğimiz, seni de onlarin üzerine şahid getirdiğimiz vakit? (*)
Ayeti Kerimesine vardığımda baktım ki Efendimiz (sav)
hazretlerinin gözleri akıyordu" (**)

(*) en-Nisa: 4/41
(**) Buhar-I Serif: 4662, Musned-I Ahmed 3434

Üst Alt