Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

FaniDünya

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Hadis No : 3863
Ravi: Seleme İbnu'l-Ekva
Tanım: Resulullah (sav)'ın yanında bir adam sol eliyle yemek yemişti. "Sağınla ye!" ferman buyurdu. Adam: "Yiyemiyorum!" dedi. Bunun üzerine Aleyhissalatu vesselam: "Yiyemez ol! Onu böyle demeye kibri sevketti." buyurdular. Bundan sonra elini ağzına kaldıramadı.

Kaynak: Müslim, Eşribe 107, (2021)

ExELaNcE

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
13
ORiJiNAL YAZARI : silaucan
ORiJiNAL YAZARI : FaniDünya
Tesekkürler bu güzel konu icin.

Efndimiz s.a.v in sol eliyle yemek yiyen bir sahabeye bedduasi geldi hatirima.

Sahabe sol eli ile yemek yer, bunun üzerine gül sultani. Sol eli ile yememesi gerektigini söyler. Sahabe yiyemiyorum ya rasulallah deyince.. Efendimiz s.a.v yiyemez ol inseallah der. Bunun üzerine o sahabe hic bir zaman sag eli ile yemek yiyemez olur.

Efendimiz s.a.v süphesiz bizim bilmedigimizi bilir, demekki öyle bir günahki bu. Efendimiz s.a.v cezasinida bildigi icin bu sekilde ikaz etmis.

Peygamber Efendimiz yiyemez ol diye bir yaklaşımda bulunmamıştır...
Ben bu olayı daha kesin bir kaynaktan yansıtmanızı rica ederim...
İslam Peygamberi hoşgörülü tutum takınır

Tanım: Resulullah (sav)'ın yanında bir adam sol eliyle yemek yemişti. "Sağınla ye!" ferman buyurdu. Adam: "Yiyemiyorum!" dedi. Bunun üzerine Aleyhissalatu vesselam: "Yiyemez ol! Onu böyle demeye kibri sevketti." buyurdular. Bundan sonra elini ağzına kaldıramadı.

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
ORiJiNAL YAZARI : FaniDünya
Hadis No : 3863

Buradaki hadisde adam yemeği sağ el ile yiyebilecek iken o adamın peygamber efendimize karşi cıkmasından (edeb dişi hareketinden ve sözünden) dolayı,peygamber efedimizin söylenmiş olduğu bir sözdür.

yanliş anlamayalım silaucan kardeşim

Üst Alt